Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: Jak leżą gatki storchenkinder na pupach Waszych Pociech?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie Jak leżą gatki storchenkinder na pupach Waszych Pociech?

Kupiłam Lki, bo Lena ma już jakieś 11 kg i pomyślałam, że M już się nie opłaca. Chciałam nawet na bazarku kupić M, ale one były z tych starych z takimi lamówkami i Sprzedająca (sorry - nie pamiętam kto) stwierdziła, że na pulchne udka mogą być ciasne - więc odpuściłam. Zalanolinowałam i trzymają, choć Lena robi mało siku, bo dużo udaje mi się złapać. Tylko to są te nowe i mają ściągacze takie mało ściągające/elastyczne koło nóżek i jak stoi to jest OK (przylegają), ale jak nogę zadziera to koło udka się robi przerwa. W ogóle są takie wysokie (na razie wciągnęłam sznurek i wywijam troszkę). Zaczęłam też tetrę składać w origami (z reguły to w tym wieku już się na prostokąt przechodzi), bo w prostokąt jeszcze bardziej odpycha gatki od nóżek i taki z przodu odwłok się robi. We Flipach w prostokąt i było super. Nie spadają po kolana pod ciężarem pieluchy, bo nie zsikuje aż tak pieluch.
    Jak u Was one leżą? Może podeślecie/wstawicie jakieś zdjęcie?
    Bo już nie wiem, czy się tak przemęczyć, czy zakupić Mki...

Chusteryczka Awatar monia52
    Miejscowość
    Chwaszczyno koło Gdyni

Domyślnie

Moja Stasia waży też 11 kg i mamy M-ki, które używalismy jak miała kilka miesięcy i teraz jak ma 2 lata i się odpieluchowujemy. Jak dla mnie M to rozmiar bardzo uniwersalny - duży zakres i nawet teraz czasem jak podniesie nóżkę (tak jak piszesz), to robi się przerwa ale nigdy nam nie przeciekły. Nie wiem tylko czy ja nie mam tego starego modelu - kupione 2 lata temu. I rzeczywiście są wysokie dla mnie to jest plus.
    Stasia 03.05.2008 , Jack 12.10.2009 , Toboma 3.07.2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wieliczka

Domyślnie

Ja mam 2 M-ki (Piotruś waży jakieś 10kg), z tym, że jedną dość mocno wystraszyłam (trochę się skurczyła) i jest obcisła na maksa, super trzyma, układa się fajnie, tylko po praniu ciężko ją naciągnąć na nogi. Drugą Mkę mam luźną dość - tzn. jak założę parę razy i ściągnę, to wtedy luźno się robi przy nóżkach (ściągacze nie trzymają już przy udach tylko są luźne całkiem) i rzeczywiście tetra złożona w prostokąt dziwnie się układa. Z tym, że się boje straszyć tą drugą Mkę, bo boje się, że znów przesadzę.
    Możesz spróbować wystraszyć trochę te gacie, będą lepiej leżeć i lepiej trzymać Tylko to trzeba z wyczuciem straszyć
    P 2009, I 2011, R 2013, M 2017

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

ja dla Milenki na 11kg kupiłam L-ki. Wydają mi się troche duże, tzn. po praniu są ok a potem tak jakby się rozciągały i zaczynały spadać. Mam ściągnięte tą gumką, ale i tak lecą, szczególnie jak jakieś siuśki się tam znajdą. Składam w prostokąt.

edit: a przy okazji zapytam - farbują Wam? bo po 2 lanolinowaniach czerwonych z szarymi, szare zrobiły się różowawe
    [IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

Dla mojego 12kg grubaska M jest OK, tylko ja używam najczęściej z tetrą złożoną w prostokąt. A Maleństwo ma bardzo grubaśne udka i ściągacze fajnie do nich przylegają. M też używałam sporadycznie u starczej córki 15kg z małą wkładką i tez rozmiarowo były dobre.
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

To znaczy, że mogłam brać Mki... wrrr
    Z Waszych opinii wynika, że nigdy na nią nie będą dobre, tzn. nie dorośnie do nich.
    A w ogóle to żałuję, że kupiłam czerwone, bo one takie ceglaste a miałam chęć na szare. Nie wiem co mnie podkusiło, bo ten odcień jej do niczego nie pasuje.
    Może jak jakaś gotówka wpadnie to kupię szare Mki.

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

majka niecale 10 kg nie greubasek ale szczupla tez nie tak sobie dobrze wyglada mamy M i sa ok najlepiej swiezo po praniu to wtedy sciagacze przy nozkach przylegaja i sa bardziej zwarte gatki pozniej robia sie luzniejsze ale nic nie przecieka a do srodka ma tetre w prostokat czasem formowanke troche zjezdzaja ale nie przeszkadza nam to mysle ze na dlugo nam jeszcze starcza
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Uprawnienia umieszczania postów