Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 46

Wątek: Jak leżą gatki storchenkinder na pupach Waszych Pociech?

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

oooo... może je jednak przestraszę, tylko jak to zrobić żeby nie przesadzić???

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Moje gatki rozm. M się sfilcowały i już nie wiszą. Nawet bym powiedziała, że teraz za mocno dociskają te nogawki. A sfilcowały się raz, że w wyniku intensywnego użytkowania, dwa, wrzuciłam je raz do pralki, na 30 albo 40 stopni. Nie pamiętam niestety na ile

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

chyba też je wrzuce właśnie do pralki, bo próbowałam straszyć wrzątek/zimna woda - i nic... tzn po praniu zawsze są bardziej skurczone, ale na drugi dzień już jej wisiały na pupci.
    [IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ojojoj... ale się boję żeby mi Ska nie wyszła, ale chyba też do pralki na 40 wrzucę.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

wrzuć najpierw na 30 ... ja wcale nie jestem zadowolona z metamorfozy... i jeszcze zwróć uwagę na wirowanie, bo moje nie wiem czy się nie odwirowały, a to też robi swoje

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Wczoraj wyprałam ręcznie w mydle marsylskim i bardzo ciepłej wodzie, wypłukałam w zimnej później znowu w ciepłej i znowu w zimnej i nie ma efektu. Więc będą się bały pralki tak je wystraszy
    Tylko może najpierw na 30 spróbuje
    Ostatnio edytowane przez ledunia ; 03-07-2010 o 16:17

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aloha Zobacz posta
    ja wcale nie jestem zadowolona z metamorfozy...
    dlaczego nie? za bardzo się zwęziły?

ja zauważyłam, że szare po takim lekkim straszeniu się zwęziły, drugi dzień dobrze trzymają, a czerwone rozciągnięte ciągle...

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

sunflower, to, że w pupie się zwęziły to ok, ale właśnie te ściągacze u nóżek też się skurczyły. Moje dziecko jest chude a i tak jak mu zakładam to trudno mu się teraz w nich poruszać.

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

No, mi właśnie bardziej na tych ściągaczach zależy żeby się skurczyły. Tylko nie wiem jak do pralki wrzucić, tzn. z czym. Będę robiła pranie czerwonawych w 40stopniach (mogę dać na 30), ale w proszku i płynie. Jak wypiorę z Leny ciuszkami (bez płynu do płukania) to się boję, że mi pofarbują (mam czerwone). A i czy po praniu pralkowym to trzeba już zalanolinować...?

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

no właśnie, o tym farbowaniu zapomniałam.... dobrze, że jeszcze do pralki nie wrzuciłam. No to zostaje mi tylko tradycyjne straszenie - do skutku

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ledunia, ja nie lanolinuję po każdym praniu, tylko jak widzę, że gatki zaczynają gorzej trzymać. Forma prania jak dla mnie nie powinna mieć większego znaczenia.

Chustomanka Awatar aska.jb
    Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

Dziewczyny pomóżcie: Kuba ma 8 miesięcy waży 7,200 - jest bardzo drobniutki, ma szczuplutkie nóżki i brzuszek. Kupować Ski czy Mki? Niby wagowo wypada na Mki ale jak piszecie ze na Waszych 11 kilowych skarbach Mki wiszą to już sama nie wiem.
    Poradzcie bo się strasznie na nie napaliłam

Chusteryczka

Domyślnie

aska.jb, ja bym kupiła M. Kostka ma wprawdzie cos około 8 kilo, no i jest normalna(ani nie za duża, ani chudzielec) i Mka jest dla niej idealna, ale to chyba kwestia dziecka.
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar aska.jb
    Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

peluche dzięki.A gdyby okazało się że jest za duża to da się ją jakoś zmniejszyć? Dziewczyny pisały o straszeniu gatek. Jak to się robi? I co to daje?

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aska.jb Zobacz posta
    peluche dzięki.A gdyby okazało się że jest za duża to da się ją jakoś zmniejszyć? Dziewczyny pisały o straszeniu gatek. Jak to się robi? I co to daje?
    zobacz wątek o kuracji lanolinowej raz jeszcze, tam jest o straszeniu, wełna sie po prostu filcuje i zmniejsza tym samym, powodzenia!
    K. 2009M. 2012

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

odświeżam temat
    na dziecię 11kg rozmiar ubranek 80 lepiej kupić M czy L?
    tak żeby nie były za duże ani za małe? żeby starczyły na dłużej niż kilka dni
    wagowo to niby jeszcze M- na teraz...
    takie np 13kg dziecko rozm 86 wejdzie jeszcze w M?

co powiecie mądrego?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam M nieco sfilcowane więc trochę mniejsze - mały waży 8 kg z kawałkiem i ubranka 68/74 - i leżą fajnie ale do 11 kg chyba nie dociągną.

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja mam 2 pary eMek - jedne są starsze, w drobniejsze paski i są mniej elastyczne, ale jeszcze mój 12 kg się w nich mieści i formowankę chowają, a drugie mam prawie nówki, są bardziej rozciągliwe i spokojnie nawet na dużą formowankę na 12kg dają radę

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

no to pięknie!
    2 sprzeczne odpowiedzi...
    ktoś jeszcze mnie poratuje?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Moje gatki to te starsze mniej rozciągliwe i do tego troszkę sfilcowane, więc może być tak że koleżanka ma rację

Uprawnienia umieszczania postów