Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Pieluszki dla Jaśka - 2,5 m-ca/7kg - pomóżcie

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

I długo takie jeszcze pozostaną. Wełniany otulacz jak najbardziej polecam, uważam że chociaż jeden powinien się znaleść w stosiku, zwłaszcza gdy maluszek często się odparza. Na całe noce idealny, bo skóra oddycha i wełna zdrowa jest, nie zagrzewa się latem i nie marznie zimą.

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ano właśnie - Jaś w jednorazówkach nigdy nie miał nawet śladu odparzenia. Jak w wielo się odparzenia pojawią, to się zdenerwuję

Guest
    Guest

Domyślnie

Tu się wtedy nie denerwuj tylko dobrze płucz pieluszki

Chusteryczka

Domyślnie

hm, a ja nie mam wełniaka i żyję. może kup jakiś otulacz pul np. flip (ten akurat jest one-size) niedrogo na bazarku i do tego tetra na dzien, ja tak robie da się żyć. poza tym kieszonki, tansze handmade często też się sprawdzają. albo na reklamie masz jak dla mnie super kieszonki od mamymarii za tanie pieniądze. POWODZENIA
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Mój Antoś w tym samym wieku też ma 7 kg (miał tydzień temu). W dzień śpi mi bardzo różnie, nocne pobudki co ok. 2,5 godziny bo głodny, więc my mamy trochę inną sytuację, przyzwyczaiłam się do częstego zmieniania pieluch, no ale podzielę się naszymi doświadczeniami, może coś się Wam przyda.
    Na dzień w domu głównie tetry z paskiem sumo używamy, bez otulacza, a ubranie to bluzeczka, skarpetki i getry, a jak ciepło to na nóżkach same skarpetki. To jest bardzo tania opcja tyle że trzeba często pieluszki zmieniać, ale ja już inaczej nie potrafię - nawet kieszonkę z warstwą oddzielającą wilgoć przewijam po jednym siku, bo wiem kiedy ono jest, albo sam maluch daje znać że sikał. Jak są zimne dni to do tetry używam wełnianego albo polarkowego otulacza i wtedy body zapinam, coby na brzuszek i plecki nic nie wiało.
    Na drzemki dzienne i na noc zakładam bardziej chłonne formowanki (nasze ulubione to te z polarem konopnym przy pupci, np. kieszonka konopna od Tysiuli, lub na jakąkolwiek pieluszkę kładę wkład konopny), z otulaczem lub bez - w zależności od temperatury na zewnątrz i w domu. (Na noc fajnie nam się sprawdza zestaw: chłonna formowanka, ubranie: bluzeczka, skarpetki i śpiworek z wełny merynosów.)
    Na wyjścia najczęściej kieszonki odprowadzające wilgoć, albo jednorazówka ekologiczna. Z racji, że tak jak już wspomniałam - maluch niemal po każdym siku mi się wierci niespokojnie, to chyba nie będę inwestowała w takie kieszonki, bo wolę jak maluch ma naturalny materiał przy pupci, więc raczej w poszerzanie stosiku konopnego będę zmierzała.
    Acha - co do rozmiarów, to rzeczywiście w przypadku naszych żarłoczków lepsze są rozmiary one size, bo np. niektóre eMki na Antosia są już za małe.
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Uprawnienia umieszczania postów