Ja nie używam w ogóle olejku herbacianego,bo po zdjęciu pieluchy od razu porządnie przepłukuję wodą i rozwieszam,a suche wrzucam do wiaderka,nie ma smrodku przynajmniej po otwarciu wiadra,którego nie znoszę. Jednak ostatnio zastanawiałam się nad tym,czy można do prania dawać olejek zamiast NP,czy może ktoś tak robi?
Ostatnio edytowane przez lilith83 ; 25-01-2013 o 23:56
A jakie olejki na pewno się nie nadają? Wiem o kamforowym - tego zdecydowanie nie wolno stosować, ale czy na jakieś jeszcze trzeba uważać? W sklepach eko jest bardzo duży wybór i zastanawiam się co jeszcze oprócz lawendy, drzewka herbacianego, pomarańczowego, mandarynkowego i cytrynowego, można stosować? Dla niemowlaczka oczywiście, bo myślę że u starszych dzieci jest już więcej dozwolone.
ja też czasem daję NP do pranych ubranek - szczególnie, gdy zasikane i z innymi niespodziankamia do wiaderka kilka kropel herbacianego olejku, aby trochę woń zagłuszyć
![]()
Jestem pod wrażeniem tego forum.
Prawie na każde pytanie dot. pieluchowania wielo znajduję odpowiedź w starych wątkach i postach. Właśnie chciałam pytać gdzieś na forum o olejki używane do wiadra i prania, czy zatłuszczają pieluchy, odkażają, ile kropel itp. itd. a tu wszystko jest pod nosemWątki stare ale jare
![]()