Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Pomocy, czyli mętlik w głowie od nadmiaru ;) - pierwsza długa tkana

Chustofanka Awatar nasteria
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie Pomocy, czyli mętlik w głowie od nadmiaru ;) - pierwsza długa tkana

Hej Jestem tu nowa i zielona ale muszę przyznać, że totalnie zwariowałam na punkcie chustonoszenia. Mój synek Piotruś ma 2 miesiące i do tej pory nosiłam Go w kieszonce, którą dostałam od znajomej. Wprost uwielbia noszenie w chuście ale mamie powoli wysiadają plecy, no i zaczyna z niej wyrastać. Chciałabym nam zrobić prezent i kupić pierwszą długą tkaną chustę. Niestety pomimo czytania forum, oglądania mam mętlik w głowie. Chciałabym, żeby chusta była uniwersalna, na każdą porę roku i mogę na nią przeznaczyć 200-300 zł. Pomóżcie zagubionej w świecie chust

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

na pewno dostaniesz zaraz duzo rad od bardziej doświadczonych, ale ja powtarzam jedna jaka sama dostałam jak miałam taki sam mętlik jak Ty: kup to co Ci sie podoba, do czego serce ciągnie, potem i tak pewnie bedziesz zmieniać, albo kupisz kolejną Warto tez spotkać sie z chustomamami i troche pomacać, ponosic choc chwile. Ja dopiero po kilku sprzedażach/wymianach doszłam do tego co mi pasuje a co mniej. Wiec za pierwszym razem ciezko trafic w dziesiątkę.
    No i zapraszamy na chustobazarek, mozna spokojnie poprzeglądać propozycje
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

witaj na forum
    kazdy ma metlik jak przybywa w ten swiat chust
    a chust tysiace na okolo
    moze zagadaj do dziewczyn w tym watku http://www.chusty.info/forum/showthr...z-III-)/page40
    dziewczyny sa z Lodzi - umow sie z ktoras na spotkanko
    poogladaj chusty pomacaj sobie
    a pozniej napewno cos fajnego zdecydujesz sie wybrac dla siebie

ja osobiscie lubie girasole
    miekkie fajne i barwnie kolorowe

mozna tez troche poczytac dzial RECENZJE CHUST
    i wtedy napewno bardziej sprecyzujesz swoje chustowe oczekiwania
    powodzenia

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Potwierdzam to co napisane jest powyżej
    Wybierz sobie chustę taką jaka ci się podoba.
    Dla mnie to każda nadaję się na wszystkie pory roku. Przynajmniej te które ja mam
    Też polecam bazarek. Chust mnóstwo do wyboru, w różnych cenach.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    na pewno dostaniesz zaraz duzo rad od bardziej doświadczonych, ale ja powtarzam jedna jaka sama dostałam jak miałam taki sam mętlik jak Ty: kup to co Ci sie podoba, do czego serce ciągnie, potem i tak pewnie bedziesz zmieniać, albo kupisz kolejną Warto tez spotkać sie z chustomamami i troche pomacać, ponosic choc chwile. Ja dopiero po kilku sprzedażach/wymianach doszłam do tego co mi pasuje a co mniej. Wiec za pierwszym razem ciezko trafic w dziesiątkę.
    No i zapraszamy na chustobazarek, mozna spokojnie poprzeglądać propozycje
    Rada - strzał w 10. Macałam chusty u mam chustowych, zbierałam ich opinie i... miałam jeszcze większy mętlik w głowie, na szczęście loteria mnie obdarzyła chustą - zupełnie inną w dotyku niż macałam A chustobazarek to super sprawa - chusty nie ma się dożywotnio

Cytat Zamieszczone przez Dzwoneczek Zobacz posta
    kazdy ma metlik jak przybywa w ten swiat chust
    a chust tysiace na okolo
    Może też pomoże Ci ten wątek, oprócz recenzji chust, spojrzenie na chustę od trochę innej strony http://www.chusty.info/forum/showthr...cz%C4%85/page3

Powodzenia w poszukiwaniach!
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a ja jednak doradzę konkretne. polecam żakardy Didymos (ja mam np romby-Julian,jest też Paul w kolorach chlopięcych no i żakardami są też fale, wejdz na strone didymos i będzie dział"jacquard") dla małego dziecka są super, bo mięciutkie, zajmuje mało miejsca bo cienka i dość przewiewna. mam 2 inne a nosze tylko w tej mojego 3 mies. synka. no i ważna jest długość. na wiązanie w kangurka wystarczy 3,6-3,8 i wtedy cena nie będzie za wysoka.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szokam Zobacz posta
    a ja jednak doradzę konkretne. polecam żakardy Didymos (ja mam np romby-Julian,jest też Paul w kolorach chlopięcych no i żakardami są też fale, wejdz na strone didymos i będzie dział"jacquard") dla małego dziecka są super, bo mięciutkie, zajmuje mało miejsca bo cienka i dość przewiewna. mam 2 inne a nosze tylko w tej mojego 3 mies. synka. no i ważna jest długość. na wiązanie w kangurka wystarczy 3,6-3,8 i wtedy cena nie będzie za wysoka.
    Oglądałam..faktycznie wyglądają super Właśnie myślałam o jakimś żakardzie..jakoś ciągnie mnie do nich ;p. Myślałam o nati 'grecja' ciemny fiolet ale boję się że latem się w niej ugotujemy. Mam jeszcze pytanko..jaka długość chusty jest mi potrzebna jeśli chce nosić Małego w kieszonce, mam rozmiar 40. Dzięki wielkie za pomoc...i proszę o jeszcze

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Wystarczy ci M czy tez 5, czyli innymi słowy 4,2-4,5 m No i powodzenia w szukaniu tej pierwszej

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nasteria Zobacz posta
    Oglądałam..faktycznie wyglądają super Właśnie myślałam o jakimś żakardzie..jakoś ciągnie mnie do nich ;p. Myślałam o nati 'grecja' ciemny fiolet ale boję się że latem się w niej ugotujemy. Mam jeszcze pytanko..jaka długość chusty jest mi potrzebna jeśli chce nosić Małego w kieszonce, mam rozmiar 40. Dzięki wielkie za pomoc...i proszę o jeszcze
    prosze bardzo
    http://www.chusty.com.pl/artykuly.ph...03080230350658

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A myślicie, że dam radę nauczyć się wiązania kieszonki samodzielnie? czy będę raczej potrzebowała konsultacji bezpośrednich?

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nasteria Zobacz posta
    A myślicie, że dam radę nauczyć się wiązania kieszonki samodzielnie? czy będę raczej potrzebowała konsultacji bezpośrednich?
    Dasz radę, porobisz fotki i zdalnie też uzyskasz poradę Ale w łodzi dużo dziewczyn nosi, mysle, że warto sie spotkac z jakas chustomamą.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

ja dałam rade, więc Ty też dasz Wklejałam swoje zdjecia tutaj na forum z prosba o poradę i ocene, obserwowałam też inne zdjęcia i uwagi, czytałam porad jak dociagać (np. bezcenna dla mnie rada ze ciagnac nie w góre ale w bok i spokojnie sama mozesz sie nauczyc
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

No to świetnie, bo jak tylko zakupię chustę będę pewnie chciała od razu ćwiczyć Spróbuję dorwać jakąś łódzką chustomamę do pomocy oczywiście.
    Wiecie może które z chust w fiolecie lub bordo są dobre, mogą by te wzorzaste, pasiaste..ale i te gładkie??

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Fajne są Didymosy, Strocheweige, Girasolki, Elleville, Nati.... mają dodatki lnu, bambusa, jedwabiu, wełny czy kaszmiru, zresztą wszystkie są fajne wybierz tą która Ci się najbardziej podoba i to będzie najlepszy wybór

Chustofanka Awatar kinia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

mnie też radzono, by wybrać tą, która się najbardziej podoba, i coś chyba w tym jest
    a potem zobaczysz, czy Ci się dobrze nosi i możesz spróbować czegoś innego

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Przeglądałam, oglądałam...i natknęłam się na Storchenwiege Leo bordeaux. Miłość od pierwszego wejrzenia! Co o niej sądzicie? Nadaje się na pierwszą? Może służyć jako całoroczna? ale się na nią nakręciłam ;P

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tak i tak
    jak sie zakochalas - bierz bedzie idealna

DB PBC

Uprawnienia umieszczania postów