Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Gruba baba w chuscie

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie Gruba baba w chuscie

Potrzebuje 2 wolne rece mimo posiadania bardzo placzliwej miesiecznej coreczki. Po 2 ciazach zostalo mi sporo kilgramow i jeszcze wiecej centymetrow.
    Jakiej dlugiej chusty musze szukac przy rozmiarze jakies 44-46? Zakladam iz kupie jedna chuste na caly okres - czyli az moja panienka bedzie dziarsko dreptac.

Guest

Domyślnie Re: Gruba baba w chuscie

Cytat Zamieszczone przez majao
    Potrzebuje 2 wolne rece mimo posiadania bardzo placzliwej miesiecznej coreczki. Po 2 ciazach zostalo mi sporo kilgramow i jeszcze wiecej centymetrow.
    Jakiej dlugiej chusty musze szukac przy rozmiarze jakies 44-46?
    babylonia bb slen ma rozmiar 4,9 m. storchenwiege ma 5,20 m. mam oba rozmiary i bardzo sobie chwalę.
    moim zdaniem potrzebujesz rozmiar 6. lub. 7. znajdziesz coś, na pewno. powodzenia!

Zakladam iz kupie jedna chuste na caly okres - czyli az moja panienka bedzie dziarsko dreptac.
    też tak myślałam na początku...

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

ja bym kupiła 5,20 bezpieczniej no chyba ze mieszkasz blisko jakiejś chustomamy i możesz się przymierzyć do krótszej
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Najbezpieczniej to będzie 5,6m - zawsze można obciąć i mieć na panel do MT lub plecaczek

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustomanka Awatar dioneja

Domyślnie

ja jestem "wielko babo" , bo i wysoka jestem i ciuchy w rozm 42/44 noszę. wszystkie mam chusty w dłuższej wersji i tak jest najwygodniej, bo strachu nie ma, że szmaty zabraknie i nie będzie z czego motać.

btw, wysyłam Ci priva .
    ANIA
    chuściane dzieci:
    Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja tez myslalam ze wystarczy 4,6 (girasol) ale dziec szybko rosl a ja za wolno chudlam. i dl. 5,2 (inka) jest dla mnie idealna - zostaja mi malownicze ogony do kolan. ale ja tak lubie.
    z koeli zebym miala na styk z krotkimi ogonkami to polecam Babylonie 4,9.

matka czworga
    i psa

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

4,6 wiążę - mam 48 rozmiar, ale tylko dlatego że znaków zodiaków nie było większych , kup pow. 5,0 m
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustofanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Do absolutnie wszystkich wiązań to powyżej 5 metrów. Chociaż ja noszę rozmiar 44, w porywach46 (ale mówię o rozmiarówce niemieckiej, bo w polskich butikach w tych rozmiarach nie wleze w biuście), Lucon waży około 13,5 kg, jest duży, a mam lane 4,40 wiąże kieszonkę, koalę, plecak z krzyżem, nie zawiążę jordana,katje mam 6. i wiążę jordana też, ale nie zaraz po praniu ,muszę ciut ponosić,żeby wróciła jej długość.
    Kasia mama Lucjana i Misi-Anioła

http://michalinko.bloog.pl/

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie Re: Gruba baba w chuscie

Jakiej dlugiej chusty musze szukac przy rozmiarze jakies 44-46? Zakladam iz kupie jedna chuste na caly okres - czyli az moja panienka bedzie dziarsko dreptac.
    a ile masz wzrostu??
    tp ważne pytanie - ja mam 162 i 46 rozmiar ( czasem i 48) jak nosiłam jeszcze z przodu to w standarcie hoppediza ( 4,6) mogłam swobodnie wszystko wiązac.
    dla ludzi powyżej 175 raczej już maxi chusty ( 5,2 polecam)

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

witam i ja wśród większych Mam
    Najdłuższe z jakimi się spotkałam to chusty NATI lub Storcza - nie trzymaja rozmiarów ale w tym dobrm sensie.
    Na początku tez uzywałam ok. 4,6 - 5,2 m, teraz przy plecaczkach i 4,2 m starrcza, a na wiązanie nia biodro to i to jest dużo za dużo
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

Ja przy 155cm i ... 44/46 wiazalam kieszonke i 2x (chyba najbardziej szmatochlonne) ze standardwowej dlugosci (didek, girasol, nati). Teraz corka ma juz prawie 8kg, wiec mala nie jest, ale nadal dalo rade ja zamotac i zostawaly malutkie ogonki (szkoda ze tylko na chwilke )

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja mam 174 i roz.44/46 .Hoppa kupiliśmy maxi,nie wiem ile ponad 5 m on ma (ale on był z myśą o mężu),mam ogony prawie do ziemi.Teraz testuję Chimparoo 4,6 i dla mnie super,małe ogonki zasłaniające brzuch
    od 18 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Chusteryczka Awatar polaquinha
    Miejscowość
    Łodź

Domyślnie

a ja ile razy widzę ten watek to nie aż ściska w piersiach -jak można mówić o sobie "gruba baba"!

pulchniutka, kobieta Rubensa, prawdziwa kobieta nawet ale nie gruba baba!
    psia kitka -i jeszcze zadna nie protestuje, no!

Pulchne kobiety sa piękne i naprawdę takie dzieciaczki to maja super, ze maja sie do czego przytulić!
    Nie mówiąc o mężach (bo tak naprawdę to faceci wolą pulchne, piersiaste kobiety -niezaleznie od tego co jest promowane w kolorowych czasopismach)

psia kitka - apeluję -myślcie o sobie lepiej niz tylko "baba",ok?

"Najwspanialszym prezentem, ktorym mozesz obdarowac druga osobe,
    jest podarunek w postaci twojego oczekiwania sukcesu tej osoby"

Abraham "Prawo Przyciagania"

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Dzięki Ci majao za ten wątek
    Też mam ten problem.
    Napisz koniecznie co kupiłaś, jakie długie i jak Ci się mota
    Mama
    Piotra

i Maksa

Domyślnie

Ja noszę rozmiar 46, wzrostu mam 176cm. Nati Maxi jest za długa, Hoppediz standard jest ogoniasty, w didku Millefiori 6 swobodnie wiąże kieszonkę i 2x i nie na skosach. Zawsze ubieram sie cienko, nie noszę na kurtkę etc, maxi bym już nie kupiła.
    Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Uprawnienia umieszczania postów