Mieszany widok

miedziana Podpinam się pod prośbę... 07-07-2008,
11:37

Anna Nogajska fajny wybór,
jedynie... 09-07-2008,
15:21

czteryszczęścia IMHO :) ...
Z otulaczy to... 13-07-2008,
01:40

muszka12 Dzisiaj po raz pierwszy... 14-07-2008,
17:50

muszka12 Mam pytanie do bardziej... 17-07-2008,
22:16

Anna Nogajska po zdjęciu pieluszki po... 17-07-2008,
23:02

muszka12 Dzięki za podpowiedź. 20-07-2008,
08:32

muszka12 Dzisiaj po raz pierwszy,... 27-07-2008,
22:54

muszka12 Też mi się podobają te... 28-07-2008,
11:07

Mag Muszka-pytania nie... 28-07-2008,
11:17

muszka12 Ja się nie denerwuję :)... 28-07-2008,
21:48

muszka12 Muszę się Wam czymś... 31-07-2008,
21:59
-
Chustofanka
Pieluszki wielorazowe i EC - początkująca mama :)
Witam 
Jestem mamą 4 miesięcznego brzdąca, który do tej pory jest "pakowany' w pampersy
. Pupa malucha pozostawia wiele do życzenia. Synuś waży ok 9 kg, bo wiem,że to ważne aby dobrać pieluszki.
Niedawno kupiłam chustę do motania się z maluszkiem (zaraziła mnie koleżanka z forum ciążowego ) i tak się zaczęło. Zaczęłam szperać w Internecie aż trafiłam na to forum, jest ono bardzo pomocne dla mam, które rozpoczynają swoje przygody z maluszkami i chustami. Dzięki Wam trafiłam na wątek pieluch wielorazowych. Bardzo mnie to zainteresowała zwłaszcza, że jak pisałam wyżej używanie pampersów wcale mi się nie podoba z uwagi na pupę synka, jedyny plus pampersów (do tej pory) to była łatwość ich obsługi. Kupiłam jednak pieluszkę kieszonkową firmy P'tits Dessous, na próbę, bo chciałam zobaczyć jak będzie się sprawdzała w użyciu. Jestem z niej bardzo zadowolona, piorę ją codziennie bo mam ją tylko jedną i zakładam synkowi na noc. Przesypia w niej prawie całą noc bez kraksy, a pupa rano po prostu wygląda super, żadnych odgnieceń i odparzeń, po prostu rewelacja. Tak mi się spodobało używanie tych pieluszek, że doszłam do wniosku, że chcę całkowicie przejść na pieluszki wielorazowe ale tu zaczynają się schody. Im więcej czytam i znajduję rodzajów pieluszek oraz różnych producentów tym jestem bardziej zakręcona i nie mogę się zdecydować. Poza tym chcę spróbować z bezpieluszkowym wychowaniem i stąd moja prośba o pomoc. Wspomnę jeszcze, że mój synek bardzo się poci i nawet jak śpi w pampersie z krótkim rękawkiem to gdy biorę go do karmienia w nocy ma całe mokre plecki.
Chciałabym abyście mi doradziły w co powinnam się zaopatrzyć aby dobrze rozpocząć przygodę z EC, a także jakie pieluchy i ile oraz jakiego producenta doradzacie tak abym nie musiała korzystać z jednorazówek. Wiem, że są jakieś otulacie, szorty i tym podobne ale nie mam pojęcia jak to wszystko ogarnąć. POMOCY
Będę wdzięczna za pomoc i sugestie.
Uprawnienia umieszczania postów