Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Atrakcje w Warszawie-dla 3-latka

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie Atrakcje w Warszawie-dla 3-latka

Witam!
    To pytanie do "obfitej" grupy warszawskiej Za tydzień będziemy przejazdem w Wawie i chcemy z dziećmi coś fajnego zobaczyć. Znajomych tam mamy zupełnie "niedzieciowych", więc oni nic nam nie podpowiedzą. A Wy na pewno wiecie, gdzie pójść z ciekawskim trzylatkiem i zachustowaną półroczną młodą. Wskazówki dla chętnych do pomocy: młody lubi ZOO, mimo że conajmniej 2 razy w mies chodzimy z nim do naszego. Czy w Wawie są jakieś "odjechane" zwierzęta, których nie ma we Wro? Czy da się tam pójść z wózkiem, czy raczej w chuście? Ja np. chciałanbym pójść do muzeum Powstania (tylko z młodą)-czy wpuszczą mnie tam z wózkiem (czy raczej iść w chuście) i ile czasu zajmuje przejście całości, czy jest gdzie nakarmić (pierś, czyli usiąść gdzieś bym musiała)? Bardzo będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
    naa! Tak w ogóle to młody najbardziej lubi strażaka Sama
    Antek '05
    Zosia '07

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

W zoo nie wszędzie wejdziesz z wózkiem, np. na wejściu do akwarium jest napis, że się wejść nie da (chociaż Hanti pisze, że da się ). Do wielu miejsc też z wózkiem nie podejdziesz (np. niedźwiedzie, wielbłądy) bo są schodki.
    Nie wiem, jakich zwierząt nie ma we Wrocku a są w W-wie, ale jest "Baśniowe Zoo" http://www.zoo.waw.pl/ - tu na podstronce "Przewodnik" jest na samym dole opisane. My niestety nie znaleźliśmy, ale młoda i tak już nie miała siły. 3-letniego chłopczyka prawdopodobnie zainteresuje Muzeum Kolejnictwa, może Wojska Polskiego, kursuje też tramwaj wodny (prom przez Wisłę - można przepłynąć na druga stronę do ZOO właśnie tym tramwajem).
    Podobno super jest ten plac zabaw: http://www.miastodzieci.pl/plac.php/id,142,d,22.html - koleżanki chwalą, ja niestety nie byłam.

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Bardzo dziękuję za odzew! Myślałam, że będziemy mieli problem z zagospodarowaniem czasu, a teraz widzę, że może go nam nie starczyć! Na "mieście dzieci" (dzięki za stronkę!) znalazłam jeszcze Pepeland i Piaseczyńską Kolej Wąskotorową-wie ktoś, czy warto?
    Antek '05
    Zosia '07

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Muzeum Powstania Warszawskiego jest super, polecam dla młodziaków jest sala Małego Powstańca, wszystkiego można dotknąć, a drastyczne sceny i rekwizyty są tak umieszczone, że najmłodsi nie są w stanie ich zobaczyć.
    Uwaga - bywa dość tłoczno jak na wózek, ale da sie nim wjechać wszędzie .
    Bardzo miła obsługa zawsze pomoże, jakby gdzieś znaleźć ustronie na pierś trzeba było.

miłego zwiedzania

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

pepeland moze byc fajny, jest czolg, konie, malpi gaj, woz strazacki do przejazdzek, trzylatka juz to powinno zainteresowac i zSamem sie wiaze
    jeszcze w bluecity jest akwarium troche drogie ale fajne

DB PBC

Uprawnienia umieszczania postów