Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: co najlepiej do środka pieluszki?

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie co najlepiej do środka pieluszki?

dziewczyny zastanawiam się co najlepiej się sprawdza do środka pieluszki: mikropolar, polar, welur, frotka bambusowa czy jeszcze cos innego? miałam kieszonki z mikropolarem i poza tym że odprowadzaja wilgoć to nie podobają mi się wogóle- po pierwszym praniu wyglądają już jak ścierka :/
    a jak jest z polarem? czy lepiej wygląda? ale czy nie przegrzewa? i jak welur sie sprawdza?
    ktoś uzywał frotkę bambusową? czy dziecko się nie odparzy jak będzie w mokrym ze 2 godz?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

a jakie to były kieszonki (może chińszczyzna?)? bo na przykład yettowe mają b. dobrej jakości mikropolarek,polar jest po prostu grubszy niż mikropolar,a wygląd po praniu to właśnie kwestia jakości materiału.

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

to tanie minke sprzedawane na forum, poza tym mikropolarkiem jakośc jest dość dobra, ale ten środek, grrrr, jakoś nie lubie zużytych pieluch

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

yettowe kieszonki będe testowac niedługo ,szyją się zastanawia mnie tylko ta frotka bambusowa, zawsze to coś naturalnego przy pupie

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

frotka bambusowa jest super, ale bardzo długo schnie
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

ja mam yettowy mikropolarek i wyglada bez zarzutu,wiec to pewnie kwestia gatunku

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

kurcze az poszlam zobaczyć moje
    musiałaś trafić na jakąś wadliwą partię
    poza tym, to 100 poliester więc średnio z kulkowaniem
    wrzuc fote, bo żem ciekawa bardzo
    Ostatnio edytowane przez AMK ; 21-06-2010 o 19:14 Powód: dopisałam

Guest
    Guest

Domyślnie

jeżeli chodzi o chińskie to zgromadziłąm ich 3 szt
    2 szt kupiłam od farfaliny chyba z drugiego rzutu sprzedażowego i się sprawują bardzo dobrze
    natomiast mam jedną z bazarku z drugiej ręki ale chyba nie ta sama seria że tak się wyraże bo wygląda znacznie gorzej

a ta frotka bambusowa to ile dłużej schnie że tak zapytam, jak mikrko polar migiem to to jak aio czy jak wkładki - głupie może ale wybaczcie jestem po 10 h pisania pracy licencjakiej

Chusteryczka

Domyślnie

ja też mam yettową i jest bez zarzutu, a mam ją przynajmniej z drugiej, jeśli nie trzeciej ręki

edit: ręki w sensie pupy .

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ja mam od Yetty wkładki (takie same) mikropolar i są po praniach na 90 st i 60 st idealne. Normalnie chętnie bym chciała taką bluzeczkę
    Ale już te z flipowych wkładów mikrofibrowych z warstwą jakiegoś polara (sucha pupa - czy jak to tam się zwie) to już badziewie i w ogóle jak taki koc bardziej a nie polarek. Ja mam też z bluzy decatlona wkładki zrobione (taki drobny strzyżony jakby polarek) i też super, tylko lewa strona już zniszczona a od Yetty w ogóle. A sam polar w ogóle... no cóż, albo wrażenie suchej pupy i sztuczność albo naturalnie ale mokro. Ja robię na zmianę. Jak mam taką szorstką tetrę to polarkowa wkładka, ale jak jest gorąco a mam jeszcze flanelkę albo taką miękką tetrę to już wkładek nie daję. Dupcia się nie odparza, ale u mojej Leny to bardziej właśnie szorstkość podrażniała niż sama wilgoć.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ledunia Zobacz posta
    no cóż, albo wrażenie suchej pupy i sztuczność albo naturalnie ale mokro. .
    święte słowa
    baryłko po dzisiejszym praniu odkryłam, że jedna z kieszonek odstaje jakością, zarówno z zewnatrz, jak i w środku - ku Twemu pocieszeniu
    pomimo wszystko bardzo je lubię, a taki sam poliestrowy materiał jest w IB SIO. a ta pielucha do tanich nie należy...

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

mam kieszonkę z bambusem od pupy, made by Yetta
    schnie to to zdecydowanie dłużej od kieszonek z mikropolarem. jak wypiorę wieczorem, to na następny dzień nie są jeszcze do użycia, dopiero na kolejny.

mimo tego bardzo lubię tą pieluszkę. czasami na noc używamy i nie zdarzyła się jeszcze żadna powódź.
    odparzeń żadnych syn nie miał, ale wydaje mi się , że to nie zasługa bambusa - gdzieś na forumie dziewczyny pisały, że to jest tak naprawdę wiskoza bambusowa, czyli materiał mocno przetworzony. a właściwości antybakteryjne mają naturalne włókna bambusowe.

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    kurcze az poszlam zobaczyć moje
    musiałaś trafić na jakąś wadliwą partię
    poza tym, to 100 poliester więc średnio z kulkowaniem
    wrzuc fote, bo żem ciekawa bardzo
    prosze oto pieluszka po 2 praniach :/

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Oooo, rzeczywiście fatalnie wygląda
    Nasza ulubiona wkładka od strony pupy to polar konopny (mamy kieszonkę konopną od Tysiuli i kilka wkładek konopnych z Ekobaby i bardzo z nich jesteśmy zadowoleni, mało czuć że jest mokro, a to włókna naturalne, więc milusio i zdrowo przy pupci)
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ooo dobrze wiedziec polar konopny. Zapamiętane

Uprawnienia umieszczania postów