warkoczuję głównie na dworze, jak dziecię zechce wyjść, zeby nie ciągać ich po ziemi. I w domu też chusty wiszą zaplecione.
Nauczyła mnie Dominika - dziękuję![]()
warkoczuję głównie na dworze, jak dziecię zechce wyjść, zeby nie ciągać ich po ziemi. I w domu też chusty wiszą zaplecione.
Nauczyła mnie Dominika - dziękuję![]()
super tez nie wiedzialam jak to sie robi wlasnie zaplotlam swoj 1wzy chustowy warkocz i nawet wyszedl dzieki!![]()
Doradca Noszenia ClauWi®
A czy warkocze dzialaja na chusty z lnem? Taki warkocz pomaga zlamac nowa chuste z lnem?
metis1 a tak z ciekawośvi - pierwsza z lewej - co to za cudo??![]()
nasze warkocze
![]()
Wataha: Nelly: 14/06/2007Lilly i Zuzka: 15/09/2010
![]()
http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja
2014 będzie nasz!
Ola mama Nawojki'06 Mieszka'00 Matiego'97 Jaśminy'93 Emanuela'91
"Małe kocha bo potrzebuje Duże potrzebuje bo kocha"
Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
Reprezentant firmy Girasol® w Polsce
Exclusive Girasol chusty
handmade by Ola torby etc.
ED
...właśnie - Vatanai Maruyama, już nie mój, choć jeszcze do wtorku u mnie
W warkoczu czasem trudno rozpoznać chustę...![]()
Rodzinka cała śpi... no to zaplotłam na próbę te warkocze. Podobają mi się, chyba to stanie się regułą zatem.
Dzięki za przypomnienie tematu, choć filmik z You Tube wklejony niegdyś przez Yazoo bardziej mi pomógł niż ta instrukcja z Chuścianego Zakątka.
Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
"Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)
no dobra... rapalka zapleciona. Jak długo ma siedzieć w warkoczu? Czy złamię ją dopiero zaplatywaniem/rozwiązywaniem i tak w kółko?
Hm... całkiem wygodnie się siedzi na warkoczu![]()
Zmartwię Cię- najlepiej plecenie i rozplatanie.... Niemniej- siedzenie też cos daje, ale dużo mniej. wieczorek wsadź sobie rozplecioną chuste pod prześcieradło, albo facetowi- w zaleznosci, które się bardziej wierci
Mi złamac Rapalki się nie udało, jedyna chusta na jakiej poległam, a łamałam nowe lny Natkowe, konopie i lny Oszkowe i nie miałam wiekszych problemów![]()
Twarda bądź! tobie się uda! Trzymam kciuki!
Może zrób hamak dla Lenki? też powyciaga, albo pociagajcie z chłopem jak kiedys wyciagało sie prześcieradła, tylko nie za mocno, bo jeszcze Wam trzasnie i będzie na mnie...
Ja szybko złamałam Natkę lnianą, ale właśnie ciągłym zaplataniem jej i odplataniem, ciągnięcie zaplecionego warkocza, przeciąganiem.
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
Plotłam warkocz w drodze do Wrocławia na zakupy. Mąż się śmiał, że chusta nadal stoi. Stwierdził że mogłam kupić natkę![]()
ja moją rapalkę namiętnie motałam wokół nogi ławy, tzn. nie umiem warkocza zapleść, zawiązywałam po prostu supły jeden za drugim, ciągnęła to, deptałam po niej na boso, po paru takich zabiegach było o niebo lepiej do....momentu wyjęcia z pralki, koszmar deski powracał. nie wiem co zrobiła z nią Amst, ale po powrocie z farbowania z jednej strony aż jej taki meszek się pojawił, potem ją prałam i suszyłam suszarce i jest już lepiej. ciekawe co by się stało, gdybym ją wysuszyła tradycyjnie![]()
Podstawa nie prać, a wietrzyć![]()
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik