Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: chusty w czasie choroby

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie chusty w czasie choroby

jak juz pewnie wiecie ostatni tydzien mijal mi na walce z Malgosi choroba, przyplatala sie jakas nieszczesna wirusowka, byly skoki goraczki powyzej 40 st., wymioty, biegunki, ogolne marudzenie i wszystko co pewnie znacie z wlasnego doswiadczenia. na nieszczescie ostatni tydzien bylam sama z mala i musze przyznac, ze chusty mnie nie zawiodly. mala caly czas pchala sie na rece, a jako, ze nie mialam sily nosic jej caly dzien po domu w ruch poszly chusty coz moge napisac? sprawdzily sie wszystkie no i nauczylam sie wreszcie dobrze wiazac plecaczek- cwiczenie czyni mistrza. najmilsze momenty byly wtedy kiedy mala zasypiala na plecach
    a jak u was? sprawdzaja sie szmatki w czasie choroby?

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

przyznam się szczerze ze jak Filip od poniedziałku miał 40st gorączki, w domu było ok 26, oboje zlani potem, tez sami cały tydzień, też na rekach 24h na dobę, ale jakoś chusty nie wzięłam wydawało mi się że go ugotuję, a podobno dziecko raczej należy wychładzać w czasie takiej gorączki, więc zrezygnowałam, kosztem swoich rąk, kręgosłupa.... może to był błąd... nie wiem, ale z tego co czytam to tój szkrabek pewnie już zdrowy więc chusta nie zaszkodziła

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

na szczęście nie miałam okazji sprawdzać,ale podejrzewam,że egzamin zostałby zdany z oceną celującą
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

tak sprawdzaja sie
    pomagaja ukolysac dziecko
    utulic do snu
    ukochac

pomagaja - he he he 2 razy zaliczylam wymioty jak Tygrys byl w kieszonce z przodu

Chusteryczka Awatar monika999

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia2809 Zobacz posta
    przyznam się szczerze ze jak Filip od poniedziałku miał 40st gorączki, w domu było ok 26, oboje zlani potem, tez sami cały tydzień, też na rekach 24h na dobę, ale jakoś chusty nie wzięłam wydawało mi się że go ugotuję, a podobno dziecko raczej należy wychładzać w czasie takiej gorączki, więc zrezygnowałam, kosztem swoich rąk, kręgosłupa.... może to był błąd... nie wiem, ale z tego co czytam to tój szkrabek pewnie już zdrowy więc chusta nie zaszkodziła
    u nas w ostatnim tygodniu upalow nie bylopoza tym przy 40 st nie nosilam, ale w czasie gdy temp spadala a mala nie miala ani sily chodzic ani siedziec i wszystko bylo dla niej "nie takie" to tylko chusta ja uspokajala i oczywiscie cycek

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

ooo tak cucuś to teraz jedyny posiłek... a nie przepraszam dzisiaj pierwszy raz od tygodnia było sniadanie dobrze wiedzieć, że chusta jednak pomaga (w sumie jak mogłam w to zwątpić)
    dzięki za ten temat

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

u nas przy ospie baaardzo pomagala chusta - zdziwiona bylam, bo mala od razu zaprzestawala drapania jak tylko chusta na plecki wjezdzala no i odpoczywala sobie, przy goraczce miala trudnosci ze spaniem, w chuscie tez nie zasypiala, ale sie przytulala i sobie tak dyndala wiec potwierdzam - pomagaja chusty w chorobie!

Aga, mama Alii

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

u mnie zwykle stosowana ale teraz odpuściłam bo w domu i tak ciepło a młoda jako jedyne objawy 'niedyspozycji' ma prawie 40-sto stopniową gorączkę - myślę że dodatkowo w chuście i z grzałką w formie mamy mogłaby po prostu paść

Uprawnienia umieszczania postów