Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Potrzebne cos dla męża

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

a czy jednym z rodzajów nosidła nie jest MT? Ja juz skołowana jestem latam po wątkach i glowa boli. Nie rozróżniam co jest czym i czym sie różni. Ale jedno podstawowe pytanie: czy jesli mała nie siedzi jeszcze (nie siada ani nie siedzi) to czy nie powinnam zaczekać? I jak sie nosi takie nosidło przodem? Bo wszedzie widze zdjecia tylko na plecach
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

dokebu
    Guest

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo, to warunkiem noszenia w MT jest samodzielne siedzenie dziecka. MT to rodzaj chusto-nosidła, najlepiej obejrzyj sobie instrukcję wiązania MT na necie, jeśli chodzi o męża to w przyszłości polecam nosidło ergonomiczne... mój mąż twierdzi, że cyt: "te sznurki są obciachowe i mało męskie", ale to tylko jego opinia.
    No i fakt w ergo szybciej się "pakuje" maluszka do środka.

Wiesz mąż niech sobie sam poogląda i zastanowi co mu się podoba a co nie, żeby później nie mówił jak mój. Dla mnie MT jest super! Teraz marzy mi się ergonomik... ale się zobaczy. O chustach nie mogę się wypowiadać, bo... za późno znalazłam to forum!
    Ostatnio edytowane przez dokebu ; 19-06-2010 o 22:20

Chusteryczka

Domyślnie

ja mam angelpacka (nawet na zbyciu), który super nam się sprawdził do roku. w męskich kolorach mam. byłam zachwycona i żal, że dzieć nam wyrósł. lekki, miękki, wygodny, szybko się zakłada i super dociąga.

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

my mamy i używamu bondolino i sprawdza sie super.Kupiliśmy je głównie dla meza i "do szybkiego uzytku".Poza tym mnie osobiscie wydaje sie najładniejsze ze wszystkich nosideł,ale to oczywiście kwestia gustu.
    MT podobno dla siedzacego dziecka,ale ja sie na tym nie znam wcale.

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

rany widze ze to nie jest taka prosta materia jak chusty. Mała nie siedzi wiec MT sobie daruje bo patrzylam wlasnie na instrukcje i intuicyjnie wyczuwam ze trzeba siedzieć. Moze jednak stanie na chuście bo mam takie przeczucie ze prędzej czy później nosidło nabędę i pewnie im wieksze dziecko tym czesciej nosidło idzie w ruch. A powiem Wam ze jakos tak w chustach jest dla mnie wiecej magii, tzn. tej bliskosci, przytulenia, takiego maksymalnego omotania... ehhhh ale ide czytac o nosidlach aby w odpowiednim momencie byc przygotowaną
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustofanka Awatar gema
    Miejscowość
    Sokółka

Domyślnie

ja także polecam serdecznie ergonomika. my w ergo nosimy już od 4 misiąca, kiedy mały ważył niespełna 6,5 kg i umial trzymac glowke sztywno. a zakochaliśmy się w Tuli

małż z michulcem
    mama Mikroba, żona delfina
    Michulec cycusiał 1 rok 3 miesiące i 2 tygodnie.

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Ja bym nie dyskredytowała jednak chust dla faceta. Taki na przykład mój mąż nie chce słyszeć o nosidle, czy MT, bo przecież chusty są wspaniałe i najlepsze
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Uprawnienia umieszczania postów