Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: dlaczego siĂŞ spotykamy?

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie dlaczego się spotykamy?

Przeczytałam ostatnio na niezbyt miłym dla chustonosicielek wątku takie oto pytanie zadziwione:

A po co robić takie kluby "chustewne"? Tego nie rozumiem za bardzo. I godzinami rozmawiać o chustach, spotykać się itp.
    No i zaczęłam się zastanawiać. Po co my się właściwie spotykamy?

Pierwszy raz poszłam na spotkanie chustowych mam w Łodzi bo to w ogóle było pierwsze takie spotkanie w Łodzi i cieszyłam się, że spotkam inne osoby noszące dzieci w chustach! A już myślałam, że nikogo oprócz mnie tak szurnietego nie ma w tym mieście Potem spotykałysmy się żeby sobie pomóc nieco, potem były warsztaty a potem jakoś już poszło. Lubię te spotkania, bo się mogę bezkarnie powymądrzać bo spotykam miłych ludzi a to całkiem przyjemna rozrywka podczas wszelkich urlopów macierzyńsko-wychowawczych. Lubię bo nie znalazłam innej spontanicznej i sympatycznej grupy do cyklicznych spotkań o podobnych zainteresowaniach.

A wy? Dlaczego właściwie chodzicie na spotkania chustowe?

Andzia
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ja nie chodzę bo nie mam gdzie
    na początku zrozumiałam jedną prawdę,że jeśli ktoś nosi w niepopularny sposób swoje dziecko i jest to sposób bardzo korzystny dla mamy i dziecka,to już zasługuje na szacunek i zainteresowanie
    bo ciężko jest myśleć tak naprawdę o dobru dziecka wbrew powszechnie panującym opiniom i trendom wychowawczym i realizować to.
    nie lubię tylko jak chustowanie skręca w stronę przewrotnego lansu,wykorzystywania chusty i dziecka dla zwrócenia na siebie uwagi
    poza tym nikt kto jest niemiły i durny nie wejdzie na to forum i nie zainteresuje się sprawą,no i nie będzie pisał (he,he,sama sobie wazelinuję )
    poza tym lubię świrów i pokręconych a tu takich od groma
    przebieram nóżkami na myśl o zjeździe w Radzyniu niedługo,nie dla macania chust,ale dla samego towarzystwa obcych mi przecież osób,dziwne,no nie?

Domyślnie Re: dlaczego się spotykamy?

Cytat Zamieszczone przez andziulindzia
    Przeczytałam ostatnio na niezbyt miłym dla chustonosicielek wątku takie oto pytanie zadziwione:

A po co robić takie kluby "chustewne"? Tego nie rozumiem za bardzo. I godzinami rozmawiać o chustach, spotykać się itp.
    Jeśli ktoś nie miał do czynienia z chustonoszeniem to temat dlań abstrakcyjny.
    Miłość tworząca się w stałej relacji okazuje się nieodzownym składnikiem rozwoju. Erna Furman
    Spotkania "Noszenie Dziecka" woj pomorskie

Chusteryczka Awatar miedziana
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Ponieważ lubię spotykać ludzi o podobnych zainteresowaniach, o podobnym "zakręceniu" Dlatego jeździłam na festiwale, na spotkania młodzieży, a obecnie korzystam z warsztatów, spotkań związanych z macierzyństwem. A chusty są baaaaardzo związane z macierzyństwem
    Poza tym: mogę się czegoś nowego nauczyć, pogadać o dzieciakach, no i poznać bardzo fajne osóbki i spędzić miło czas. Same plusy, więc czemu nie korzystać?
    Szymon - moje kwietniowe słońce

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

bo to moje hobby
    chusty znaczy. sposoby wiazania. jak nosic, zeby bylo bezpiecznie i wygodnie.
    lubie to.
    zachwyca mnie prostota rozwiazania i poztywne efekty jakie daje.
    tak naprawde niewidzialam jeszcze nikogo kto by dziecko wlasne traktowal jako dziecko tylko do lansu chustowego.
    no i fajnie sie tym chustonoszeniem dzielic.

a jak ktos tematu nie zna to moze go dziwic rzeczywiscie fakt, ze jest atmosfera wokol tego jakas "inna" i sa emocje i temat na dyskusje.

inne nieznane rzeczy tez sa tak traktowane - jak bedzie wygladala sesja role playing games na ktorej dzielna druzyna ratuje miasto (na przyklad) przed demonami (na przyklad) dla niezorientowanego w temacie laika?

wszystko co sie wyroznia zwraca uwage.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ithilhin
    inne nieznane rzeczy tez sa tak traktowane - jak bedzie wygladala sesja role playing games na ktorej dzielna druzyna ratuje miasto (na przyklad) przed demonami (na przyklad)?

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

hmm.. ciekawy temat

JA niestety nie chodzę ..bo nie mam gdzie zwyczajnie
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka

Domyślnie

każdy ma jakiegoś bzika, jedni interesują się chustami inni ..no nie wiem ..kotami

zainteresowania są różne, są kółka krawieckie, malarskie i chuściarskie
    nic w tych spotkaniach dziwnego nie widzę

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

dla mnie spotkania w św.Annie a potem 100p to było wybawienie od samotnych spacerów. nie mam w rodzinie mam z małymi dziećmi, wśród bliskich znajomych po sąsiedzku tez nie.
    a dzięki temu forum poznałam mamy bielańskie, mam z kim chodzić na spacer i wygadać się o kłopotach brzuszkowych madzi.
    dla mnie to klasyczna grupa wsparcia - z podobną "chemią", a to najważniejsze, bo nikt się na mnie podejrzliwie nie patrzy za moje macierzyńskie "dziwactwa".

Chustomanka

Domyślnie

Ja tez nic dziwnego nie widzę w spotkaniach osób o podobnych zainteresowaniach.
    Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo

Chustofanka Awatar app7

Domyślnie

Chodzimy bo lubimy !
    Poza tym podpisuję się pod tym co pisałyscie wyżej.
    Spotkania "tematyczne " jak każde inne, co w tym dziwnego

Chustoholiczka Awatar hanti
    Miejscowość
    Warszawa-Żoliborz

Domyślnie

dlaczego a dlatego ze lubię
    mamy chustowe są otwarte na ludzi i ich poglądu a przede wszystkim na swoje dziecko. Na spotkaniach chustowych nie ma typowego obrazka z parku gdzie dziecko zanosi się od płaczu, a mama rozmawiając z koleżanką coraz mocniej tylko majta wózkiem...
    Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci

Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)

and life's like an hourglass glued to the table,
    No one can find the rewind button girl
    So cradle your head in your hands.
    And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe

Chustofanka Awatar app7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanti
    mamy chustowe są otwarte na ludzi i ich poglądu a przede wszystkim na swoje dziecko. Na spotkaniach chustowych nie ma typowego obrazka z parku gdzie dziecko zanosi się od płaczu, a mama rozmawiając z koleżanką coraz mocniej tylko majta wózkiem...
    Święte słowa Hanti! Nic mnie bardziej nie irytuje jak telepanie wózkiem z płaczącym dzieckiem zamist go wyjac i utulić albo wychanie dziecku smoczka do buzi jak tylko zacznie płakać albo chociażby marudzić

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Fajnie jest pogadać z kimś, kto NAPRAWDĘ rozumie to "coś", ma to "coś" i nie uważa, że spadłyśmy z choinki

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Chodzimy bo fajne mamy (i tatowie też fajnych dzieci przynoszą fajne chusty
    I można bez przerwy fajnie o nich rozmawiać
    (mąż nie rozumie, jak tak można, no ale co tam.... nie musi wszystkiego rozumieć).

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart
    dla mnie spotkania w św.Annie a potem 100p to było wybawienie od samotnych spacerów............
    dla mnie to klasyczna grupa wsparcia - z podobną "chemią", a to najważniejsze, bo nikt się na mnie podejrzliwie nie patrzy za moje macierzyńskie "dziwactwa".
    bo wspólne zainteresowania łączą, wiadomo że nadajemy na tych samych falach

I pierdolca już dostawałam jak siedziałam w domu
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustonoszka
    Miejscowość
    KoziegÂłowy

Domyślnie

bo wspólne zainteresowania łączą, wiadomo że nadajemy na tych samych falach

I pierdolca już dostawałam jak siedziałam w domu
    u mnie tak samo[/quote]
    Agnieszka mama Patryczka

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Ponieważ nawet psychologowie zalecaja spotykac sie ze swoimi przyjaciólmi w realu, a nie tylko wirtualnie

Uprawnienia umieszczania postów