Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: Flip mi przecieka - to jednak wkład...:-(

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie Flip mi przecieka - to jednak wkład...:-(

Help!
    Uzywam Filpa z wkładami mam sucho.Do tej pory było fantastycznie,ale od kilku dni cos jest nie tak.Mimo ze wkład jest włożony prawidłowo,pod pulowe zakładki itd ,Tochowi robi sie wilgotna plama na pleckach. Macam ten otulacz i jest mokrawy ,chociaz wklad jeszcze by troche dał rade wytrzymac....Czy komus tez tak sie dzieje?Co jest grane?
    Poza tym wkłady mi strasznie poszarzały.Niby mi to wisi,bo to tylko wklad ale przyjemniej jest jak jest taki bielusieńki .Jak go zreanimować?
    Ech...dzisiaj jestem pieluchowo sfrustrowana....
    Ostatnio edytowane przez kubutkowa ; 23-06-2010 o 21:41

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ja sie jeszcze nie znam dobrze bo sama zaczynam ale wydaje mi sie że wkład zatłuszczony masz i dlatego nie wsiąka tylko "szuka dziury" i wycieka, pleckami najłatwiej jak dziecko leży. namocz wkłady w płynie do naczyn na kilka godzin, potem dokładnie wypłucz i wypierz. powinno pomóc. ja ostatnio reanimowałam wkłady bo kupiłam w strasznym stanie i aż mnie odrzuciło. pranie na 90 st z kwaskiem, potem z sodą, ale tak sobie dało. namoczyłam w sodzie na noc i przejaśniały troche. potem namoczyłam w płynie do naczyn, wypłukałam i na koniec wyprałam w samym bio nappy fresh. chłoną super białe juz chyba nigdy nie bedą ale też nie wyglądają tak jak przed reanimacją

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

oooooooooooo to jestem zdziwiona. U mnie flipy niezawodne są.

Domyślnie

u nas też flipy królują póki co bez żadnej wpadki, może faktycznie nie wsiąka Ci we wkład tylko spływa po nim siku?
    niektóre mamy skarżą się że polarek w kieszonkach nie przyjmuje wilgoci tylko wszystko na boki wycieka i to jest chyba kwestia zatłuszczenia materiału
    a może wyprałaś w dużej temp i się trochę rozpuścił? wydaje mi się że w upały od suszenia na ostrym słońcu też może się rozpuścić
    Ostatnio edytowane przez margeritta ; 18-06-2010 o 14:23

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

ale co sie mogło rozpuscic? hmmm... polar, mikrofibra?

Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

nie,rozpuscic to ten wkład sie nie mógł! Poza tym ja na Islandii mieszkam,wiec upałów u nas niet!

Tak sobie myślę,że nie mam pojęcia czym mogłyby sie te wkłady zatłuścic...Nie uzywam nic poza proszkiem...No w sumie od klocka mogą...Spróbuję je odtłuścic,moze to cos da...

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Margericie chyba chodzi o to, że pul mógł się rozpuścić, a nie wkład

Mnie też wydaje się, że wkład mógł się zatłuścić. Jeszcze nigdy nie zdarzyło się nam, żeby jakaś pielucha przeciekła na plecach. Jeśli już, to z przodu przy nóżkach albo na brzuchu. Chłopcy w ogóle głupio sikają, z przodu się przelewa, a tył suchy. dziewczynki jakos bardziej równomiernie to rozkładają
    Jeśli Antkowi przelewa się plecami, to ewidentnie spływa po wkładce zamiast w nią wsiąkać.
    A może proszek masz z mydłem?
    Ostatnio edytowane przez erithacus ; 18-06-2010 o 18:11

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

powiem szczerze, że mnie wkład z Flipa jakoś nigdy nie zachwycał chłonnością. Nigdy natomiast nie przeciekało na plecy...

Guest
    Guest

Domyślnie

dla mnie wkład do filpa jest do d...
    ale to dal mnie
    z ręcznikiem z ikea flip był niezawodny

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

U mnie też flip się spisuje. Wkład daje radę. Ale czy otulacz od zewnątrz jest gdzieś mokry?
    Bo może faktycznie pul gdzieś się przerwał, rozlazł, przetarł czy co tam jeszcze?

Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

A czego szukac w opisie składników proszku zeby wiedziec ,ze mydło jest lub,ze go nie ma?
    Pul wydaje sie byc ok, tym bardziej ,ze oba otulacze tak sie zachowuja,wiec chyba to to ten wkład....

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

mi sie te wkłady spisuja, wytrzymuja nawet 4-5 godz jak zapomniałam przebrac, ale to moze dlatego ze ja mam jeszcze małe dziecko- 2 miesiace hmm... dziwi mnie ze przecieka, u nas zadnej wpadki puki co

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

też bym stawiała na proszek, w czym pierzesz? Namocz w płynie do naczyń wkłady i powinno wrócić do normy
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubutkowa Zobacz posta
    A czego szukac w opisie składników proszku zeby wiedziec ,ze mydło jest lub,ze go nie ma?
    Mydła
    Z tym, że do pięciu procent mydła mają nawet proszki specjalnie do pieluch, więc tyle chyba nie zaszkodzi.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

erith nie ma nic o "soap" jest za to masa chemicznych ingrediencji...

Mocze je właśnie w płynie do naczyń,zobaczymy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Margericie chyba chodzi o to, że pul mógł się rozpuścić, a nie wkład :lol
    Dokładnie

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

do prania oprócz proszku możesz dodać sody oczyszczonej - zmiękczy , wybieli ...
    a jak poszarzałe - wrzuć na słońce, niech się tak suszy, nic lepszego do wywabiania plam nad świetlne promienie nie znalazłam

dont łory, będzie sucho!

Chustonoszka Awatar aniouek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U mnie mikrofibrowe wkładki traciły chłonność ponieważ chłoneły proszek przy praniu. Stosowałam kilkakrotne pranie bez proszku w temp 60st (aż się przestanie pienić) ale to bardzo nie ekonomiczne. Namaczanie na noc w kwasku cytrynowym tez świetnie oczyszczało te wkłady. Mikrofibra ma tę wadę niestety że trzeba ja dodatkowo często oczyszczać.
    Ania, żona Krzysztofa, mama Jakuba i Szymona (9 kwiecień 2008)

Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

wyprałam w płynie do naczyń, gotowałam w garze z kw cytrynowym,płukałam i płukałam....Nic to nie dało.Założyłam mu dziś świerzutki wkład i g...zalał się.To nie może być otulacz,ponieważ wczoraj użyłam dokładnie tego samego z tetrą i było ok.
    Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł jak zreanimowac te wkłady???

Guest
    Guest

Domyślnie

myślę że powinnaś się udać do magdy po poradę

a jeszcze zapytam ile ich używałaś może jeszcze chłonności nie nabrały??

Uprawnienia umieszczania postów