Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: co wkładacie do wełnianych otulaczy?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie co wkładacie do wełnianych otulaczy?

ja świeża jeszcze w pieluchowaniu więc pytam co najlepiej sprawdza się w wełnianych otulaczach formowanki składanki czy wkłady jakies po prostu? ja rozumiem jak we flip są zakładki więc wygodnie sie pakuje co pod ręke podleci praktycznie: wkłady,reczniczki, tetra bambusowa... a co do wełenki najlepiej? wkłady mikrofibrowe z flip sie sprawdzą? czy lepiej na formowanki sie nastawic? co wygodniejsze i rzadziej (lub wogole) przecieka? i jeszcze jedno: czy wkłady z mikrofibry to na lato moga byc czy nie bardzo?

Chusteryczka

Domyślnie

to co mamy czyli tetrę, mikrofibrę i na to tetrę ( bo mikrofibra drażni) formowankę, bambus recznik ikea i na to tetre a jak sie zaopatrze to będą muśliny i dodatkowo wkladki jedwabne- na tetrę czy inne ( dziecko z bardzo wrażliwa pupa mi się trafiło)
    jak na razie mi nic nie przeciekło, ale ja zmieniam często pieluchy, w nocy tez zmieniam co karmienie.

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Do wełny to zależy czy otulacz wełniany czy gatki. Bo do otulacza to w zasadzie wszystko wkładam, i wkłady i formowanki. Zależnie od tego jaki wkład, albo ile wkładu to będzie mniej lub bardziej chłonne. Mnie w otulaczach w zasadzie nic się nie przesuwa, natomiast wkładając tylko wkład bądź tetrę w prostokąt do wełnianego otulacza okolice krocza są bardziej narażone na przemoczenie niż przy opcji wełniak+ formowanka.
    Przy gatkach wełnianych ja zdecydowanie bardziej wole formowankę, same wkłady lub pieluchy składane słabo mi się trzymały, i po siknięciu wszystko zjeżdża w dół.
    Natomiast wkładów z mikrofibry osobiście nigdy bezpośrednio przy skórze nie kładę. Materiał jest chłonny, ale nie mam zaufania do syntetycznych materiałów. Większości typów mikrofibry nie toleruje na przykład skóra moich rąk.

I generalnie formowanka plus otulacz wełniany mi nie przeciekał nigdy ... nawet po obfitych nocach

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

do otulacza - wszystko ale głównie tetra w prostokąt
    do gatek - formowanki lub majtki bawełniane ze wkladem

Domyślnie

ja wkładam tetrę złożoną w prostokąt, z tym że po każdym siknięciu jest zmiana pieluchy. Ale czasem, jak Mysia nie zarejestruje siknięcia - na szczęście coraz rzadziej - to zdarza Jej się chodzić z pół godziny w mokrej tetrze i nic się nie przesuwa, gacie nie spadają i nie nasiąkają.
    '08, '09, '11, '13

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

mam gatki i wkładam ale wkładki własnej roboty (flanela+frota), albo tetrę w prostokąt ew. w środek tetry mikrofibrę.

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Luthienna Zobacz posta
    do gatek - formowanki lub majtki bawełniane ze wkladem
    O to mnie ciekawi... też myślałam, żeby założyć zwykłe majtki, w majtki składankę i na to wełniane gacie. Bo sama tetra przesuwa mi się już przy zakładaniu.

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

a probował ktoś wkłady z flip do wełenek? ja zaszalałam i mam juz 12 wkłądów mikrofibrowych flip i nie wiem czy powinnam coś ekstra kupic do wełenki czy to mi wystarczy ...
    mikrofibra wiem że może podrażniać malucha, ale ta z flip jest z mikropolarkiem od pupy i super chłonie

Uprawnienia umieszczania postów