Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Przekanajcie mnie do otulaczy wełnianych!!!

Mieszany widok

Domyślnie

Moja maleńka też komunikuje jak nie dam nic suchego przy pupie, ale mąż mnie opieprza że mała płacze bo ma mokro i mam mieszane uczucia...

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ja właśnie zaczęłam kupować wełniaki, dzis pierwszy przyszedł, to się zobaczy Prać będę zapewne dość często, mam zamiar raz na kilka dni co najmniej, używac na zmianę z innymi. A lanolinę można kupić w aptece.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Domyślnie

No właśnie wysłałam męża kilka dni temu do apteki i powiedziano mu że tylko na receptę sprzedają

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

dokladnie!!!
    lanolina na recepte...i niektorzy lekarze nie sa skorzy wystawiac swistek...eh...

ja mialam jedne...i je lanolinowalam w...pure lan z medeli...masc na brodawki, 100%lanioliny...hehehe
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Dziewczyny, jest jeszcze maść lanolinowa z Oceanica, kosztuje ok. 6zł za tubkę, bez recepty, 100% lanoliny.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."

Domyślnie

ja mogę tylko od siebie dodać, że Mysia w wełence chodzi już jakiś czas i ku mojemu ogromnemu zdumieniu nie poci się, nie odparza i nawet nie marudzi, że wełna Ją gryzie... a byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego pomysłu... jedyny minus, to wygląd, tzn. dziwnie wygląda dzieciak w wełnianych szortach podczas, gdy jest 30 stopni w cieniu... nie chcę wiedzieć, co myślą o mnie mamcie z placu zabaw
    '08, '09, '11, '13

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja przy 29 stopniach zostałam zapytana przez koleżankę, czy ...aby mały sie nie przegrzewa? moja odpowiedz chyba jej nie przekonała, ale wie że Michał nigdy nie chorował i w dużej mierze jest to mój sposób ubierania go, więc zamilkła

Domyślnie

Ja jeszcze nie spotkałam się z komentarzami obcych ale to dlatego że nie wychodzimy zbyt często bo Niunia malutka fajnie być świadomą mamą i mieć gdzieś konwenanse
    U nas pierwsze odparzenie więc zamawiam wełniaki czym prędzej!!! Ale może to kwestia tego że Łucka robi co chwilę kupkę?

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ja na wełniane gatki zakładam jeszcze cieniutkie bawełniane porteczki, w celu zasłonięcia gaci przed wścibskimi spojrzeniami i przed piaskiem I kolejny plus wełny - od lanoliny Ewka ma taką mięciutką i gładką skórę, że hej

Chusteryczka

Domyślnie

Poza gatkami wełnianymi są też otulacze niegaciowe. A te wyglądają dla niewtajemniczonych już niegroźnie.

Uprawnienia umieszczania postów