Moja maleńka też komunikuje jak nie dam nic suchego przy pupie, ale mąż mnie opieprza że mała płacze bo ma mokro i mam mieszane uczucia...
Moja maleńka też komunikuje jak nie dam nic suchego przy pupie, ale mąż mnie opieprza że mała płacze bo ma mokro i mam mieszane uczucia...
Ja właśnie zaczęłam kupować wełniaki, dzis pierwszy przyszedł, to się zobaczyPrać będę zapewne dość często, mam zamiar raz na kilka dni co najmniej, używac na zmianę z innymi. A lanolinę można kupić w aptece.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
No właśnie wysłałam męża kilka dni temu do apteki i powiedziano mu że tylko na receptę sprzedają![]()
Dziewczyny, jest jeszcze maść lanolinowa z Oceanica, kosztuje ok. 6zł za tubkę, bez recepty, 100% lanoliny.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
ja mogę tylko od siebie dodać, że Mysia w wełence chodzi już jakiś czas i ku mojemu ogromnemu zdumieniu nie poci się, nie odparza i nawet nie marudzi, że wełna Ją gryzie... a byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego pomysłu... jedyny minus, to wygląd, tzn. dziwnie wygląda dzieciak w wełnianych szortach podczas, gdy jest 30 stopni w cieniu... nie chcę wiedzieć, co myślą o mnie mamcie z placu zabaw![]()
'08, '09, '11, '13
ja przy 29 stopniach zostałam zapytana przez koleżankę, czy ...aby mały sie nie przegrzewa? moja odpowiedz chyba jej nie przekonała, ale wie że Michał nigdy nie chorował i w dużej mierze jest to mój sposób ubierania go, więc zamilkła![]()
Ja jeszcze nie spotkałam się z komentarzami obcych ale to dlatego że nie wychodzimy zbyt często bo Niunia malutkafajnie być świadomą mamą i mieć gdzieś konwenanse
U nas pierwsze odparzenie więc zamawiam wełniaki czym prędzej!!! Ale może to kwestia tego że Łucka robi co chwilę kupkę?![]()
Ja na wełniane gatki zakładam jeszcze cieniutkie bawełniane porteczki, w celu zasłonięcia gaci przed wścibskimi spojrzeniami i przed piaskiemI kolejny plus wełny - od lanoliny Ewka ma taką mięciutką i gładką skórę, że hej
![]()
Poza gatkami wełnianymi są też otulacze niegaciowe. A te wyglądają dla niewtajemniczonych już niegroźnie.