Poza gatkami wełnianymi są też otulacze niegaciowe. A te wyglądają dla niewtajemniczonych już niegroźnie.
Poza gatkami wełnianymi są też otulacze niegaciowe. A te wyglądają dla niewtajemniczonych już niegroźnie.
podepnę się i zapytam: które lepsze; gaciowe czy w kształcie zwykłego otulacza?
zależy od wieku i pobudliwości dziecka.
Maryla daje radę wyleżeć tylko zapięcie formowanki,reszta na stojąco,więc only gacie![]()
ja właśnie zakupiłam wełniane otulacze: tetro i w. amsterdam - nie gaciepopołudniu założyłam na dupinkę jeszcze przed praniem i lanolinowaniem - nic nie przeciekło (ale siku było mało w pieluchę, reszta do nocnika trafiła
), a pupka od razu ładniejsza (od kilku tygodni zmagamy się z jakimiś krostkami, podejrzewam potówki...) teraz się lanolinują
![]()
moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009
czyli dla noworodka raczej gaci nie kupować tylko otulacze? te gacie na zdjęciach jakoś tak niezgrabnie wyglądają, nie schowa mi się w nich miesięczny maluszek?
co pakujecie do gaci? formowanki, czy tetrę? Nie mogę doczekać się naszych gaci. Na noce będę wkładała z formowankami a w dzień zastanawiam się nad tetrą, da radę? Nie będzie spadać, czy się przekręcać?
ja bym noworodkowi gaci nie kupowała, tylko zwykły otulacz zapinany, dużo łatwiej taki założyć takiemu maluszkowi. Ale już roczniakowi to polecałabym gacie, bo rzeczywiście ruchliwe toto i za długo w jednej pozycji nie wyleży.
Do szortów wkładam zwykłą tetrę i daje radę.
'08, '09, '11, '13
można jedno i drugie, ja wole formowanki, bo w tetrze po jednym siknięciu wszystko mi odpadało
margeritta
Leżącemu dziecku wygodniej jest zakładać otulacz
to faktycznie wstrzymam się z tymi gaciami, a który otulacz ma solidne rzepy? bo mam jeden z bambinexu i trochę się zraziłam do tych zapięć, jakoś się wywijają![]()
na pewno kupię jeden tetro![]()