Znalazłam na allegro coś takiego i pytanie do "znawców" czy może to być jakąś alternatywą w stosunku do "drogich" ergonomików??
Znalazłam na allegro coś takiego i pytanie do "znawców" czy może to być jakąś alternatywą w stosunku do "drogich" ergonomików??
jeśli chodzi o pozycję dziecka itp, to wygląda dobrze.
pozostaje pytanie o nośność, no i jakość wykonania i materiałów, które swoje kosztują - przy aż tak niskiej cenie przyznam, że miałabym wątpliwości, czy da się uszyć coś porządnego.
Pierwszy rzut oka - wygląda nieźle, drugi rzut - to dziecko za nisko wisi, mamie bedzie nie wygodnie, trzeci rzut - no dobra, jak sa wypełnione pasy dolne i górne? I jak jest uszyte, chodzi mi o jakość szycia, co to za materiał itp.
Myślę, że rzeczywiscie dobrym pomysłem jest pomacać![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Jakby modelka dociagnęła pasy naramienne i biorowy i nie nosiła tak nisko to byłoby ok IMO
szkoda że na fotach zapięć i "drugiej strony" nie widać...
Edit - co by postów nie trzaskaći regulacji też nie widać, może nie ma i dlatego to takie obwisłe?
no i ciekawe jakie wymiary, bo cena milusia...
Edit 2 - i mają jakieś kółkowe, i pouche (zresztą droższe od tego nosidła...) i jakieś STRASZNE wisiadło![]()
Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 14-06-2010 o 11:20
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
IMHO ono niczym nie rozni sie od tej podróby Ergo co ja 2 lata temu wypusci infant
ja pytałam o kolor na razie bo ten beż mi sie nie widzi
mysle ze moze kupie..
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
kupiłam (jakby któraś chciała to niech kupi i wspólne zamówienie do Warszawy będzie, płacę wieczorem) i dam znać jak odbiorę. ale na pierwszy rzut oka to ergo robione pokątnie w Chinach.
nie musi być fatalne, ale bardzo możliwe że będzie.
no ale skoro nawet Endo jest w Chinach robione to ja już nie wiem co jest nie z Chin![]()
no tak właśnie myślałam sobie, że to jakiś noname, niemniej kusi dla M by było, tylko kolor fatalny jak dla mnie (dla M tym bardziej)...
Edit - no i mamy wątki równoległe
http://www.chusty.info/forum/showthr...wcielenie-Ergo-)
Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 14-06-2010 o 12:37
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Pozwolę sobie małą opinią i fotkami zakończyć ten wątek po przetestowaniu owego wynalazku. Oczywiście jest to moja indywidualna opinia totalnego laika w sprawach nosideł.
Materiał mięciutki i bardzo przyjemny co do wytrzymałości materiałów użytych - ponosimy zobaczymy, dobrze obszyte, równo bez odstających, prujących nitek (jak w chińszczyznach często), wszelkie regulacje są, kapturek odpinany na zamek (przy czym ładnie zabezpieczony by nie drażnił szyjki dziecka pomiędzy 2 kawałkami materiału). 20 min noszenia 4,5 latka (16-17kg)- w trakcie noszenia nie czuć, po ściągnięciu jednak odczucie ciężkości było, roczniaka prawie 1godz (10kg) bardzo wygodnie,
W porównaniu do Ergo bardzo cienkie pasy tzn. z 3 razy cieńsza gąbka. Co na pasie biodrowym się lekko zawija pod dużym ciężarem.
A to fotki na szybko
w porównaniu vrbabies i ergo
![]()
![]()
![]()
DETALE:
![]()
![]()
![]()
I na koniec z boku i z tyłu
![]()
Tu zdjęcie większe
Tak więc z czystym sumieniem wysyłam do siostry do Szczecina
sonyc, dzięki za fotki i podsumowanie, nosidło wygląda naprawdę całkiem całkiem![]()
nie widać![]()
W FF nie widzę nic zupełnie a w IE widzę krzyżyki