Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: MT dla dwóki dzieci w różnym wieku

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie MT dla dwóki dzieci w różnym wieku

Mam pytanie, czy da się kupić takie Mt lub inne miękie nosidło, które miałoby rozmiar odpowiedni zarówno dla prawie-dwulatka jak i 7-miesięczniaka? Chcisłabym kupić taki, zeby i hania i marta ogły z niego korzystać. Wiem, że są pomiary i rozmiary, ale może dałoby się? Może jakieś regulowane są? Pomóżcie...

Hania (02.10.2008)
    Marta(03.12.2009)
    Ludwik (16 10.2013)

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

da się wczoraj był u nas 10 miesięczniak, na którego akurat było nosidło Natalii (26 miesięcy), a na nia jest ciut za duże
    no ale pewnie twoje dzieci różnią się gabarytami
    z gotowych: nosidło ergonomiczne manduca - ma rozsuwany panel. w przypadku dwulatka szerokość nosidła już nie będzie miała aż takiego znaczenia, więc wazne żeby młodsza miała je od kolanka do kolanka, manduca ma dodatkowo wkładkę redukcyjną, jesli by panel okazał sie za szeroki.
    jesli byś szyła- górę nosidla czy mt można uszyć jako łuk, nie na prosto, wówczas będzie można go wywijać, dzięki czemu dla młodszej będzie krótsze. z szerokością - jak wyżej - trzeb liczyć pod małą. jełśi napiszesz którejś z szyjących mam wymiary dzieciaków, to na pewno zaprojektuje mt tak, żeby oba dzieciaki dało się nosić.
    podsumowując: spróbuj pożyczyć manducę od kogoś do sprawdzenia, czy mam rację, a potem albo ja kup, albo szyj nosidło ergonomiczne albo mt.

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sowa_m Zobacz posta
    da się wczoraj był u nas 10 miesięczniak, na którego akurat było nosidło Natalii (26 miesięcy), a na nia jest ciut za duże
    no ale pewnie twoje dzieci różnią się gabarytami
    z gotowych: nosidło ergonomiczne manduca - ma rozsuwany panel. w przypadku dwulatka szerokość nosidła już nie będzie miała aż takiego znaczenia, więc wazne żeby młodsza miała je od kolanka do kolanka, manduca ma dodatkowo wkładkę redukcyjną, jesli by panel okazał sie za szeroki.
    jesli byś szyła- górę nosidla czy mt można uszyć jako łuk, nie na prosto, wówczas będzie można go wywijać, dzięki czemu dla młodszej będzie krótsze. z szerokością - jak wyżej - trzeb liczyć pod małą. jełśi napiszesz którejś z szyjących mam wymiary dzieciaków, to na pewno zaprojektuje mt tak, żeby oba dzieciaki dało się nosić.
    podsumowując: spróbuj pożyczyć manducę od kogoś do sprawdzenia, czy mam rację, a potem albo ja kup, albo szyj nosidło ergonomiczne albo mt.
    dzięki sowa_m, spróbuję i popytam

Hania (02.10.2008)
    Marta(03.12.2009)
    Ludwik (16 10.2013)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

mt z rozszerzanymi pasami
    panel rozmiarowo na młodsze dziecko,a na starsze- pasy,które rozłożone od podkolanka do podkolanka przedłużają panel.
    w manducy miałam dwulatkę,może i na długość ok,ale po półgodzinie mówiła,że nogi ją bolą,tak jej wisiały.

Chustofanka Awatar sonyc
    Miejscowość
    Przechlewo/teraz Łomża

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    mt z rozszerzanymi pasami
    ChustoMt (nasz panel jest już od pół uda do pół uda i nadrabiamy pasami ) no i MT z panelem w "łuk"

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Można zrobić nosidło dwurozmiarowe, wystarczy boki zrobić "podcięte" czyli zwężające się. Dla maluszka można wtedy przed wiązaniem wywinąć pas dolny na panel i dopiero zawiązać w pasie. Wtedy panel staje się krótszy o szerokość pasa dolnego a nóżki maluszka wypadają w tym węższym miejscu. Trzeba też brać pod uwagę że starszak najczęściej nosi już rączki na wierzchu więc panel nie musi być wysoki. Chyba że dzieć jest moją 3,5 letnią Zochą która łapki zawsze chowa pod pasy

Uprawnienia umieszczania postów