Wiadomo, że to wisiadło, ale ponoć miękkie a nie sztywne
Miał go ktoś w łapkach i miał możliwość porównania z "klasycznymi" ergonomikami?
Wiadomo, że to wisiadło, ale ponoć miękkie a nie sztywne
Miał go ktoś w łapkach i miał możliwość porównania z "klasycznymi" ergonomikami?
miękkie - nie miękkie
nadal dziecko w tym wisi
pomijam milczeniem wiszenie przodem do świata....
fuj...
jeszcze jedno okropne zdjęcie tego wisiadła
![]()
Ostatnio edytowane przez ewadbr ; 10-06-2010 o 00:04 Powód: dopisek ;)
Wisi okrutnie, ale zawsze myślałam że BB to sztywne klatki, a to ponoć "dopasowuje się do dziecka" i mnie to z tropu zbiło
Bynajmniej nie mam zamiaru kupować![]()
miękkość to nie wszystko
może być mięciutkie jak kaczuszka
i co z tego jak dziecko w tym wisi na kroczu![]()
O, jest filmik
Po oglądnięciu odniosłam wrażenie, że niby miękkie, a i zachowujące się jak twarde![]()
zwykłe wisiadło to jest
gdzie tu fizjologiczna żabka - nóżki smętnie zwisają
a już patrzenie na wiszenie przodem do świata to już całkowicie mnie osłabia....
Przyjrzałam się i na filmiku nie jest model synergy - czyli w sumie dalej nie wiem, czy on jest z tego samego materiału, co inne baby bjorny czy może jest "unowocześnione".
A na te zwisające nóżki i przodem do świata to faktycznie żal patrzeć :/
A ten opis produktu - ładne lanie wody:
- Nosidełko miękkie - dopasowuje się do ciała dziecka
- Zapewnia odpowiednie podparcie dla głowy, szyi i bioderek noworodka
- Konstrukcja nosidełka odciąża kręgosłup dziecka zapewniając mu odpowiednie podparcie
- Utrzymuje bioderka dziecka w optymalnej pozycji - pozycji żabki
- Zapewnia naturalne ułożenie rąk i nóg
- Rośnie razem z dzieckiem - głębokość nosidełka oraz stopień rozstawienia nóżek (pozycja żabki) są regulowane odpowiednio do wzrostu i wagi dziecka
te fotki, ktore powyżej wkleiłam to to co znalazłam z tą nazwą - zwykłe wisiadło
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...-CPC-_-Froogle
http://www.lesters-nurseryworld.co.u...?product=11563
http://www.bambinodirect.co.uk/detai...ynergy%20.html
materiał może sobie być super miękki, ale dziecko w tym wisi
I jak zwykle, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W porównaniu z nosidłem na stelażu jest "miękkie" w porównaniu z chustą twarde, bo utwardzone gąbką chyba.
Na pewno nie. To coś jak trochę miękksza tuba z dziurami na rączki
no i pewnie solidnie grzeje...
jak na nasze klimaty to wygląda na solidnie utwardzone![]()
Pozycje dziecka przodem i tyłem do świata przemilczę.....
A widziałyście ile to ma rekomendacji...? Nie ma to jak solidnie zapłacić za reklamowanie produktu swoim logo ... Jakie to qwa przykre...![]()
Panna Maruda V 2009 i Marudnik Wielki VI 2011
Jako że posiadałam BB (wybaczcie - noworodek, babyblues i spanie po 2 godziny na dobę w dawkach po 10 minut, ale małą włożyłam raz tylko), to się wypowiem (nie pamiętam, jaki model, wywaliłam): żaden posiadacz BB nie powie, że jest ono sztywne. Każdy będzie się zaklinał, że miękkie. I poniekąd ma rację, bo jest miękkie jak np. wypełnione pasy w MT albo Bondo. O dopasowaniu się do kręgosłupa nie ma mowy, to jakby z karimaty chcieć uszyć strój kąpielowy. Rozbiezność opinii wynika chyba stad, że dla "nas""miękkie" oznacza dopasowujące się, otulające, a dla "nich" - coś, co da się zgiąć, zwinąć itp.
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
hehehe mam takie jeszcze w chacie, bo nie zdążyłam sprzedać. Jest mięciutkie to prawda. Jest bardzo przewiewne bo z siateczki, no ale hmmm dziecko wisi, nie oszukujmy się. Mam kilka fot synka w czymś takim, ale chyba nie będę was katować bueheuehu, bo widzę, że cierpicie jak to widzicie.Aha nosiłam go niewiele, najwięcej nad morzem i nigdy nie zgłaszał sprzeciwu i był mega zadowolony, więc luzujcie zady, dziecko nie cierpi w tym, ale zdrową pozycją tego bym nie nazwała. Ot tyle moich refleksji.
No coż, widać na zdjęciach powyżej ,ze dziecko wisi w tym BB wiec czy jest ono miekkie czy twarde, nie ma znaczenia.Ale widziałam jakiegos nowego BB które miało wyglad jak ergonomik,nóżki mogły juz sie układac w pozycji zabki.CHyba w Pieluszkarni mają nawet to nosidło.Ciekawam opinii ,na testował ktoś?