Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Chusta elastyczna BOBA

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie Chusta elastyczna BOBA

Po testach zapraszam do recenzji chust elastycznych BOBA.

Foty mile widziane
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

No to bede pierwsza, przepraszam za brak pl liter ale testerzy na mnie wisza.

Testowalam kolor purple, jest to sliczny fiolecik

Walory estetyczne - ładnie zapakowana, kolorowa czytelna instrukcja, ladne zdjecia Do kompletu chusty, woreczek do noszenia.

Wizualnie/dotykowo - miekka, mila. Zaskoczylo mnie ze ma wyrazna lewa strone, ta ktora otula dziecko, jest nieco bardziej szorstka niz prawa ale nie powinna obcierac ani nic. Na jednym ogonie wielka metka z tym jak nie nosic. Fajne przypomnienie ale niezbyt wyglada. Nie lubie takich rzeczy. Tez nie bardzo odpowiada mi zaznaczenie srodka metka z nazwa. Wole jakies male, niewidoczne znaczniki lub jakas grafika. Al

Noszenie - slabo sie dogadywalam dotad z elastykami ale mialam uzywane. I to chyba klucz - warto kupowac nowe elastyki! Wiaza sie fajnie, nie sa rozciagniete, slodko otulaja malucha. Na ramionach wygodne. Fakt, nosilam niemowlaczka ale czulam te chuste mniej niz tkana

Poza tym na plus, ale to kazdy elastyk - jest wezszy niz wiekszosc tkanych, łatwiej rozlozyc na maluszku. Minus - dluga, osoby niskie musze sie owijac

Planowalam starsza wrzucic, bo ona waga piorkowa i zobaczyc jak sie bedzie nosic, ale niestety nie wyszlo. Nie wiem wiec jak radzi sobie z jakims 11-12kg.

Podsumowujac, jakbym nie miala tkanej miekkiej, to skusilabym sie na zakup mimo ze myslalam ze elastyki nie dla mnie

Fota:

I jeszcze dwie: https://picasaweb.google.com/1067734...07407159/Boba#

Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustofanka Awatar MamaHani
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

No to i ja w końcu napiszę.

Tylko zaznaczam, był to nasz pierwszy kontakt z chustą elastyczną, nosimy się od niemal pół roku w tkanej, więc ciężko mi może być ocenić obiektywnie chustę elastyczną.

Kolorek super, chusta mięciutka i miła. Jakość materiału też wydaje się bardzo dobra ("macałam" wcześniej chustę elastyczną pentelkową -ta wydała się o niebo lepsza gatunkowo). Chusta dotarła do nas praktycznie nowa, ciężko ocenić jak będzie po kilku praniach, no ale pierwsze wrażenie dotykowo/ estetyczne -na duży plus

W wiązaniu -o niebo prościej niż przy tkanej, aż byłam zaskoczona. To też in plus. Wygodne jest to, że wiąże się najpierw chustę, a potem wkłada dziecko, co może zaoszczędzić sporo stresu początkującym w temacie rodzicom. Chusta rzeczywiście jest dość długa, jednak mi to akurat nie przeszkadzało, owinęłam się dodatkowo i tyle. Zresztą im bliżej do końca tym węższy pas materiału, może dlatego łatwo sobie poradzić z tym co zostanie jako "ogon". Metka na ogonie to jednak kompletny niewypał -duża i brzydka, choć intencje dobre (ostrzeżenie jak nie nosić). Na nasz rynek instrukcja powinna być w języku polskim.

Gorzej z nośnością. Co prawda w pierwszej chwili wydaje się, że chusta rzeczywiście odejmuje kilogramów, nie czuje się dziecka, to jednak przy dłuższym noszeniu już tak nie jest. Moja Hania jest naprawdę drobniutka na swoje 6 m-cy - w momencie testowania około 6,5 kg, a już po jakimś czasie noszenia jakby opadała, zwisała co raz niżej. O ile kilka minut po domu było ok, to jednak jak wybrałam się z nią do urzędu pracy -po ok 3 godz miałam wrażenie, że ledwo idę, a dziecię majta mi się na wysokości kolan. Mimo, że w międzyczasie była wyjmowana i próbowałam bardziej naciągać chustę. Zresztą wiązałam ją dość wysoko i starałam się dość ciasno. Na opakowaniu opis, że chusta przeznaczona do 18 m-ca, szczerze nie wyobrażam sobie tego.

Także wszystko pięknie, ale wydaje mi się że to chusta najlepsza na początki chustowania dla najmłodszych chuścioszków. Po pierwsze -łatwiejsza w obsłudze dla mamy czy taty, po drugie miła i wygodna dla dzieciątka, które nie waży jeszcze za dużo.
    Gdybym miała wcześniej kontakt z taką chustą, na pewno kupiłabym na początek dla noworodka

Ostatnio edytowane przez MamaHani ; 08-02-2012 o 10:27

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Dzięki za recenzje
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustomanka Awatar covu
    Miejscowość
    bujam w obłokach ;)

Domyślnie

instrukcja Polska przyjedzie razem z oficjalnym importem chust.

do tej pory nie bo polskiego importera wiec i instrukcji nie bylo.

dzieki za recenzje.
    Kangurkowo
    Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia

Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Z poślizgiem i bez fot za co przepraszam...

Ja tam lubię elastyki no co zrobić - więc ogólnie mi się podobała i już
    Testowałam czerwoną, kolor piękny, pudło spore bardzo (aż panie na poczcie nie miały takich kopert musiałam coś kombinować naprędce...) i chusta dłuuuga - nie wiem po co takie długaśne elastyki robić, mnie to przeszkadza zwłaszcza jak ogony coraz ciensze...

Niestety córka nie dała się zamotać więc tylko na pusto zawiązałam, pomacałam - miła, miękka, ale dość gruba.

Ale fajna, starannie wykończona, metka mnie nie raziła - chociaż sprawia wrażenie, że tylko dla amerykanek

Dziękuję za możliwość testowania
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów