Po testach zapraszam do recenzji chust elastycznych BOBA.
Foty mile widziane![]()
Po testach zapraszam do recenzji chust elastycznych BOBA.
Foty mile widziane![]()
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
No to bede pierwsza, przepraszam za brak pl liter ale testerzy na mnie wisza.
Testowalam kolor purple, jest to sliczny fiolecik
Walory estetyczne - ładnie zapakowana, kolorowa czytelna instrukcja, ladne zdjeciaDo kompletu chusty, woreczek do noszenia.
Wizualnie/dotykowo - miekka, mila. Zaskoczylo mnie ze ma wyrazna lewa strone, ta ktora otula dziecko, jest nieco bardziej szorstka niz prawa ale nie powinna obcierac ani nic. Na jednym ogonie wielka metka z tym jak nie nosic. Fajne przypomnienie ale niezbyt wyglada. Nie lubie takich rzeczy. Tez nie bardzo odpowiada mi zaznaczenie srodka metka z nazwa. Wole jakies male, niewidoczne znaczniki lub jakas grafika. Al
Noszenie - slabo sie dogadywalam dotad z elastykami ale mialam uzywane. I to chyba klucz - warto kupowac nowe elastyki! Wiaza sie fajnie, nie sa rozciagniete, slodko otulaja malucha. Na ramionach wygodne. Fakt, nosilam niemowlaczka ale czulam te chuste mniej niz tkana![]()
Poza tym na plus, ale to kazdy elastyk - jest wezszy niz wiekszosc tkanych, łatwiej rozlozyc na maluszku. Minus - dluga, osoby niskie musze sie owijac
Planowalam starsza wrzucic, bo ona waga piorkowa i zobaczyc jak sie bedzie nosic, ale niestety nie wyszlo. Nie wiem wiec jak radzi sobie z jakims 11-12kg.
Podsumowujac, jakbym nie miala tkanej miekkiej, to skusilabym sie na zakup mimo ze myslalam ze elastyki nie dla mnie
Fota:
I jeszcze dwie: https://picasaweb.google.com/1067734...07407159/Boba#
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
No to i ja w końcu napiszę.
Tylko zaznaczam, był to nasz pierwszy kontakt z chustą elastyczną, nosimy się od niemal pół roku w tkanej, więc ciężko mi może być ocenić obiektywnie chustę elastyczną.
Kolorek super, chusta mięciutka i miła. Jakość materiału też wydaje się bardzo dobra ("macałam" wcześniej chustę elastyczną pentelkową -ta wydała się o niebo lepsza gatunkowo). Chusta dotarła do nas praktycznie nowa, ciężko ocenić jak będzie po kilku praniach, no ale pierwsze wrażenie dotykowo/ estetyczne -na duży plus
W wiązaniu -o niebo prościej niż przy tkanej, aż byłam zaskoczona. To też in plus. Wygodne jest to, że wiąże się najpierw chustę, a potem wkłada dziecko, co może zaoszczędzić sporo stresu początkującym w temacie rodzicom. Chusta rzeczywiście jest dość długa, jednak mi to akurat nie przeszkadzało, owinęłam się dodatkowo i tyle. Zresztą im bliżej do końca tym węższy pas materiału, może dlatego łatwo sobie poradzić z tym co zostanie jako "ogon". Metka na ogonie to jednak kompletny niewypał -duża i brzydka, choć intencje dobre (ostrzeżenie jak nie nosić). Na nasz rynek instrukcja powinna być w języku polskim.
Gorzej z nośnością. Co prawda w pierwszej chwili wydaje się, że chusta rzeczywiście odejmuje kilogramów, nie czuje się dziecka, to jednak przy dłuższym noszeniu już tak nie jest. Moja Hania jest naprawdę drobniutka na swoje 6 m-cy - w momencie testowania około 6,5 kg, a już po jakimś czasie noszenia jakby opadała, zwisała co raz niżej. O ile kilka minut po domu było ok, to jednak jak wybrałam się z nią do urzędu pracy -po ok 3 godz miałam wrażenie, że ledwo idę, a dziecię majta mi się na wysokości kolan. Mimo, że w międzyczasie była wyjmowana i próbowałam bardziej naciągać chustę. Zresztą wiązałam ją dość wysoko i starałam się dość ciasno. Na opakowaniu opis, że chusta przeznaczona do 18 m-ca, szczerze nie wyobrażam sobie tego.
Także wszystko pięknie, ale wydaje mi się że to chusta najlepsza na początki chustowania dla najmłodszych chuścioszków. Po pierwsze -łatwiejsza w obsłudze dla mamy czy taty, po drugie miła i wygodna dla dzieciątka, które nie waży jeszcze za dużo.
Gdybym miała wcześniej kontakt z taką chustą, na pewno kupiłabym na początek dla noworodka
![]()
Ostatnio edytowane przez MamaHani ; 08-02-2012 o 10:27
Klub Kangura Szczecin http://klubkangura.com.pl/szczecin
Dzięki za recenzje![]()
www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami
Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017
instrukcja Polska przyjedzie razem z oficjalnym importem chust.![]()
do tej pory nie bo polskiego importera wiec i instrukcji nie bylo.
dzieki za recenzje.
Kangurkowo
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia
![]()
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.
Z poślizgiem i bez fot za co przepraszam...
Ja tam lubię elastykino co zrobić - więc ogólnie mi się podobała i już
Testowałam czerwoną, kolor piękny, pudło spore bardzo (aż panie na poczcie nie miały takich kopert musiałam coś kombinować naprędce...) i chusta dłuuuga - nie wiem po co takie długaśne elastyki robić, mnie to przeszkadza zwłaszcza jak ogony coraz ciensze...
Niestety córka nie dała się zamotaćwięc tylko na pusto zawiązałam, pomacałam - miła, miękka, ale dość gruba.
Ale fajna, starannie wykończona, metka mnie nie raziła - chociaż sprawia wrażenie, że tylko dla amerykanek
Dziękuję za możliwość testowania![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl