Pokaż wyniki od 1 do 20 z 91

Wątek: LennyLamb /od 3 str recenzje nowego modelu

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Testowaliśmy pieluszkę AIO i tetrę bambusową, Jasiek ma 2 lata 5 miesięcy, 12,5 kg

To zacznę od tetry bambusowej. Mięciutka i chłonna, jestem ciekawa czy się skurczy bardzo z czasem.
    Fajnie obszyta, tetrę bambusową uwielbiam, więc polecam.
    Wkładałam ją jako dodatkowy wkład do kieszonki AIO.
    Taki zestaw dał radę u mnie na noc. Pieluszka była tylko lekko wilgotna przy nóżkach, za to wkłady były mokre bardzo.
    Plusy:
    - miękki i cienki pul
    - sposób wszycia gumek, pieluszka ładnie się dopasowuje w pachwinach i nie uciska
    - sposób wszycia wkładu, można pieluszkę przewrócić na lewą stronę, wyjąć jęzor i w ten sposób dość szybko schnie
    -chłonność bez dodatkowego wkładu w kieszonce raczej dzienna, ale wystarczająca
    Minusy:
    - dość szeroka w kroku
    - napki, niektóre słabo nabite, generalnie na przednim panelu przydałoby się nabić jeszcze przynajmniej po jednej z każdej strony, za to na uszkach napki przesunęłabym bardziej do krawędzi, bo gdy są tak odsunięte to po pierwsze pieluszka jest węższa w pasie, poza tym po zapięciu materiał na uszkach wywija się.
    Zapinałam pieluszkę na ostatnie napki, a on szczupły jest raczej i w innych pieluszkach zapinam albo na wszystkie albo tylko dwie napki są odkryte.

Ogólnie ocena 4/5

Dziękuję za możliwość testowania.
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustofanka Awatar ignasiamama
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Testowaliśmy również AIO i tetrę bambusową. Tester Ignaś ma rok i 4 miesiąca, 10 kg żywej wagi.
    Tetra bambusowa okazała się bardzo miła i chłonna. Ma dość zwarty splot w porównaniu do innej, którą kiedyś miałam w ręku. Użyłam jej dwa razy osobno w otulaczu i dała radę około 2 godzin bez przecieku. Zmierzyłam ją po pierwszym praniu i miała 69x58cm, więc się dość znacznie skurczyła. Ogólnie bardzo ją polubiłam.
    Z AIO miałam podobny problem jak poprzedniczki tzn. za mało i jakoś źle nabite w pasie. Synek jest szczupły a ledwo go dopięłam na pojedynczą napkę (tę najbardziej zewnętrzną). W związku z tym, że obok są jeszcze drugie napki, które się nie dopięły to wbijały mu się w boczki. Nie wiem czy precyzyjnie się wyraziłam. Druga sprawa, że syn za drugim razem przesikał pieluchę po godzinie mniej więcej. Nie była wilgotna, ale naprawdę mokra na wierzchu i od strony pachwin i na brzuszku. Za pierwszym razem udało się, ale zdjęłam ją z dupki prawie suchą.
    Także u nas AIO się nie sprawdziło niestety , choć muszę powiedzieć, że schnie szybciej niż AIO BG organiczne.

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

a gdzie pozostałe recenzje ? ogrom czasu minęło
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mam nadzieję, że tym razem recenzji nie wywieje w kosmos
    Pieluszka testowana na niedużej, 6 kilogramowej dziewczęcej pupie (4 miesiące)

Kieszonka z wkładem
    - bardzo przyjemny w dotyku pul, taki mało "plastikowy", delikatny
    - mikropolar w środku - miałam wrażenie, że łatwo się do niego czepiają różne farfocle, na tym białym było wyraźnie widać
    - ciekawe wykończenie przy nóżkach, całkiem fajnie się układa
    - główny i podstawowy minus - napy! Ronja wyżej pisała o napkach z przodu i na skrzydełkach, podpisuję się pod tym obiema rękami. Poza tym na skrzydełkach są wg nabite za daleko od krawedzi i przez to po zapięciu odstają (jak mi ktoś powie jak teraz się wstawia zdjęcia z picassa to wstawię, a na razie link, mam nadzieję, ze widac o co mi chodzi https://plus.google.com/photos/11124...87529528862609
    - nie jestem zwolenniczką pieluszek OS od urodzenia i ta pielucha też to potwierdza. Po zmniejszeniu musiałam się trochę nagimnastykować, żeby ładnie ją ułożyć (nie lubię jak coś wystaje, odstaje lub bokami wychodzi). Ale przy większych dzieciach ten problem przestaje być aktualny
    - wkład wydaje się być bardzo chłonny i jednocześnie nie jest bardzo gruby

Tetra bambusowa
    - bardzo miękka i przyjemna, nie zmierzyłam jej niestety a ciekawa jestem, jak zmieni swój rozmiar po iluś tam praniach takich nówek bambusowych to az mi szkoda na pupę zakładać

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ignasiamama Zobacz posta
    Testowaliśmy również AIO i tetrę bambusową.
    ...
    Zmierzyłam ją po pierwszym praniu i miała 69x58cm, więc się dość znacznie skurczyła. Ogólnie bardzo ją polubiłam.
    .
    Po jednym praniu z 70x70 robi się 69x58???
    A co po dłuższym używaniu?
    Jakieś macie doświadczenia?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chusteryczka Awatar aptonia
    Miejscowość
    Warszawa - Gocław

Domyślnie

Już dawno po testach.... aż wstyd że dopiero teraz piszę
    Tester 5-cio miesięczny 7-mio kilowy kawaler.
    Do testu dostaliśmy formowankę, otulacz i tetrę bambusową.

Uwielbiam formowanki wszelkiego typu, LL okazała się bardzo zgrabną pieluszką na ten niewielki tyłeczek
    Co do jej chłonności to chyba nie wiele mogę powiedzieć, mały był trzecim testującym i mam wrażenie że dopiero po kolejnych kilku praniach nabrałaby większej chłonności, ale dwa siki pochłonęła a po drugim praniu miałam wrażenie że sik już się zaczął rozłazić

Otulaczyk super mięciuśki i bardzo delikatny, aż bałam się go używać

Tetra bambusowa........ no tu to mogłabym się rozpływąć nad delikatnością i miękkością i szczerze powiem że używałam jej tylko do przykrywania małego bo na upały, które wtedy nas dopadły była idealna. Dzięki niej Maciupki zaczął zasypiać ze szmatką na twarzy

Uwagi mam co do wielkości pieluszki. Wydaje mi się że na tyłki ponad 10 kilowe mogłaby być za mała. Ja małemu zakładałam ją bez zmniejszania. I mogę potwierdzić to co napisała ewaibartek Zmniejszenie tej pieluszki poprzez wywinięcie jest niewypałem. Rzeczywiście za mało jest napek po wywinięciu, uszy wychodzą od spodu.
    Natomiast nie zmniejszona pieluszka jest bardzo zgrabna i nawet u Maksa nie robiła dużej pupy.

Chusteryczka Awatar morfffina
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Testowałyśmy z Monią kieszonkę z wkładem bambusowym. Monia ma 7 miesięcy i waży około 7,5kg, szczuplak,

Plusy:
    - piękny kolor brązowy
    - bardzo miły polarek, lepiej wygląda po używaniu i praniu niż CB
    - bardzo fajny PUL, też uważam że lepszy niż CB, mięciutki ale porządny
    - wkład chłonny bardzo!
    - wąska w kroku
    - mała na pupie, zgrabna
    - szybko schnąca kieszonka
    - miejsce na wkład jest dobrze uszyte, łatwo włożyć i wyjąć wkład a przy tym nic się nie wywija, zawija, cuduje
    - gumeczki nie obciskają

Minusy:
    - napki - w całej przestrzeni coś z nimi nie tak, i jakoś źle rozmieszczone, i nie klikają
    - ta gumka wszyta w polar a nie w PUL nie przemawia do mnie jednak, nie przeciekło ale moje dziecko nie miało okazji zrobić w LL kupę więc nie wiem jak to by było z kupą która nam zawsze gdzieś się wymknie
    - wolno schnący wkład

Podsumowując i porównując do CB i NappiMe!
    Lepsza niż NappieMe i porównywalna do CB a za pewne w lepszej cenie

Chustomanka Awatar aniaszew
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czas na moja recenzję.
    Testowana pieluszka AIO i tetra bambusowa.
    Testowała Monika rok i 3 mies, waga- niecałe 10 kg.

Pieluszka AIO
    Pieluszka mięciutka, milutka.Bardzo ładnie uszyta. Kolor -fiolecik , w którym się zakochałam Bardzo chłonna . Testowaliśmy najpierw bez dodatkowego wkładu i było dobrze, potem z dodatkiem , czyli bambusowa tetrą i było super- nic nam nie przeciekło, a Monia chodziła ponad 3 godziny w pieluszce.Wszystko byoby super . gdyby nie napki. Tak jakoś dziwnie wszyte ,że nie mogłam zupełnie ich dopasować i zapiąć. Próbowałam zapiąć na dwie napki z jednej strony, ale zupełnie nie dawałam rady, a córka przecież nie taka duża. Moim zdaniem zupełnie nie dopasowane. Wydaje mi się ,że za chwilę w ogóle bym nie mogła zapinać tej pieluszki.
    Czas schnięcia jak to AIO , - wisiała u mnie na suszarce 2 dni.

Tetra bambusowa
    Wygląda jak szmatka, ale to tylko pozory. Ma same zalety
    -miękka
    -milutka
    -baaardzo chłonna
    -szybka schnie.
    Do tej pory nie używałam takiej pieluszki jako wkładu, ale ta jest tak super chłonna, że z powodzeniem można ją używać. Po złożenie nie tworzy jakieś grubej kopy , tylko jest cieniutka. Spokojnie można włożyć do pieluszki. W naszym przypadku przynajmniej 3 godz z głowy.

Podsumowując
    Pieluszce mówię nie ze względu na napki, tetrze bambusowej - bardzo tak.
    Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012

Blog http://aniaszew.blox.pl/html

Chustomanka Awatar rodzynka007
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

pupcia mojego synka - 10,5 kg, wiek 16 miesięcy testowała pieluszkę AIO + tetra bambusowa

Zalety pieluszki :

- fajny żywy kolorek
    - mięciutki mikropolarek, który super zapiera się, (bo oczywiście mój synek ochrzcił pieluszkę na dzień dobry)
    - fajny pomysł na wszycie gumek (nie miałam nigdy pieluszek LL i takie wszycie gumek mi się podobało)
    - bardzo chłonna pieluszka, nosiliśmy coś koło 3 godzin i nie przeciekła
    - przetestowana w nocy (z tetrą bambusową) i się sprawdziła nic nie przeciekło

o tetrze nie będę się rozpisywać gdyż byłyby to same superlatywy (chłonna, szybkoschnaca, mięciutka), gdyż od bodajże 6 miesięcy używamy głównie tetry bambusowej lub wkładek bambusowych.

Minusy pieluszki :

- napki - nie mogłam ich ogarnąć poza tym że było ich dużo miałam bardzo duży problem z zapięciem pieluszki na synku i zazwyczaj kończyło się na tym że pieluszkę zapinałam na uszka tylko na pierwszą napkę, druga nie pasowała nigdzie...
    - troszkę za długo schnie, 1,5 dnia mimo że wywróciłam ją wszytym wkładem do słoneczka.

Jeżeli poprawią się napki to z chęcią taką pieluszkę zakupie na dłuższe wyjścia lub nocne pieluchowanie.

Dziękuję za możliwość testowania pieluszki

Przepraszam ale z wrażenia że testujemy pieluszkę nie zrobiłam zdjęć

Uprawnienia umieszczania postów