Cytat Zamieszczone przez libra Zobacz posta

Niestety jest niedopracowana, odnosi się wrażenie, że projektant niewiele wie o pieluchowaniu i o tym jakie cechy powinna spełniać dobra pielucha.
Projektant pieluchował wielorazowo 3 dzieci, ostatnie własnie wychodzą z pieluch, tematem pieluchowania wielorazowego interesuje się od lat 4,5 ... być może moje oczekiwania i Pani po prostu się wymijają ... sama mam bardzo dużo pieluch innych marek i przy bliźniakach sprawdzały mi się zupełnie inne wzory i fasony (dziewczyny są dwujajowe, mają zupełnie inną budowę ciała, wzrost i wagę). Obecny fason jest kompromisem pasującym na oba modele.

- mikropolar łapiący wilgoć (nie, nie jest zatłuszczony) - normalnie widać mokrą plamę jak na bawełnie;
Nawet trudno mi to sobie wyobrazić, poliester nie chłonie wilgoci, polar nie przyjmuje wilgoci z zasady, nawet kiepski polar tego nie robi ... czasem polar od środka jest bardziej wilgotny ... ale powodu wilgotnej plamy na polarze nie umiem znaleźć... może pieluch nie była wyprana przed użyciem ?
Nasze pieluchy miały różne problemy, ale zawsze mikropolar miał i ma bardzo dobre opinie

-rzepy - tragedia - nie dość że zwykłe najtańsze, to jeszcze ślepe o połowę mniejsze - nie łapią całego rzepa i koniec się wywija w praniu (i tak juz zostaje), czepia sie wszystkiego - więc prać trzeba zapiętą pieluchę;
Na jakiej podstawie wysuwa Pani wniosek, że są najtańsze? Pomijając fakt, że cena nie zawsze jest wyznacznikiem jakości, chciałam nadmienić, że rzepy mają certyfikaty i gwarancję jakości na 10 000 odpięć i zapięć, i to tez jest już "naste" rozwiązanie, które testujemy. Osobiście uważam, że obecne rzepy spełniają bardzo dobrze swoje zadanie. Nie polecamy tego, ale moje pieluchy każdorazowo suszyłam w suszarce, żeby przyspieszyć nieco proces "niszczenia" się pieluch i rzepów. Po kilkudziesięciu takich cyklach rzepy wyglądają prawie jak nowe i tak też działają.

Owszem, brzegi pieluchy wywijają się nieco, ale doszycie rzepa do końca pieluszki nie sprawdzało się ponieważ ostre krawędzie rzepa mogą drapać dziecko.

Uznanie za wadę faktu, że rzep czepia się wszystkiego jest nieco zabawny dla osoby pieluchującej wielorazowo a jak mogłoby być inaczej ? przecież o to w rzepie chodzi oczywiście, że do prania trzeba zapinać pieluchę, ja dodatkowo rzepy chowam do środka kieszonki...

- mało chlonny wkład - ja dostałam inny - długi z niebielonej froty bawełnianej - nie jest taki twardy jak ten bambusowo-poliestrowy, ale chłonie gorzej niż zwykła tetra
Czy bawełniana frota ma naszytą frotę bambusową (jaśniejsza frota naszyta na 1/3 długości froty niebielonej) ? jeśli otrzymała Pani samą frotę bawełnianą (być może przez pomyłkę) to faktycznie chłonność może być kiepska, proszę zgłosić reklamację produktu.

Odpowiadając jeszcze na problem Mon z wkładami. Oczywiście każdy z nas ma swoje preferencje.. Swoistą sztywność wkładów, ja osobiście uważałam za zaletę bo nie rolowały się i nie przesuwały, przez co powierzchnia chłonąca zawsze była duża. Lada dzień do sprzedaży wprowadzimy miękkie wkłady bambusowo bawełniane. 100 % bawełny + 100 % bambusa naszytego na 1/3 długości bawełny. Ma już bardzo dobre opinie nieliczych użytkowników.