Bardzo dziękuję za możliwość testowania.
Pierwszy raz to robiłam i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żadnej pieluchy obejrzeć tak wnikliwie![]()
KIESZONKA
Pierwsze wrażenie po wypakowaniu z koperty było bardzo pozytywne. Pieluszka jest ładnie uszyta, ma fajny PUL (raczej grubszy, ale bardzo miękki), a wkład z brązowego bambusa z zieloną dzianiną też wygląda bardzo dobrze i jest mięciutki. Tu zdjęcia:
Wkład - do pieluszki składa się na 3.
Zdziwiło mnie, że gumka przy nóżkach jest wszyta tylko w warstwę mikropolaru, a nie jest w żaden sposób przyszyta do PULu. Po pierwszym założeniu okazało się jednak, że to się bardzo ładnie układa.
Na testerze pieluszka wyglądała tak:
Byłam sceptycznie nastawiona do tego braku gumki w PULu, ale przy dwóch użyciach z pieluszki nic nie wyciekło, cała wilgoć poszła we wkład, więc najwyraźniej to się sprawdza. Myślę, że jeszcze sporo by wchłonęła, ale testowaliśmy w dzień, więc synek był przewijany na bieżąco.
Oceniłabym tę pieluszkę bardzo dobrze, gdyby nie jeden bardzo poważny mankament: rozmiar! Z przyzwyczajenia zapięłam tę pieluszkę tak, jak Charlie Banana. Z wielkim trudem tego dokonałam, po czym okazało się, że brzuszek dziecka jest okropnie ściśnięty, więc szybciutko poluzowałam zapięcie – i to już były ostatnie napki z brzegu! Przy porównaniu z ChB okazało się, że co prawda napki z przodu są identycznie nabite, ale za to skrzydełka w Lenny Lamb są sporo krótsze, przez co cała pieluszka wychodzi mniejsza. No i niestety uważam, że jest to wada dyskwalifikująca. Moje dziecko jest raczej z tych szczupłych, pieluszki niektórych firm zapinam mu "na zakładkę", a w LL ledwie się zmieścił (ma 5 miesięcy). Uważam, że powinno być więcej napek z przodu, gdyż jest ku temu sporo miejsca, lub dłuższe skrzydełka. Ciekawa jestem dalszych testów, gdyż podejrzewam, że większe dzieci mogą się w tej kieszonce w ogóle nie zmieścić. Znalazłam też inną, pomniejszą wadę, mianowicie nie wszystkie napki się dobrze zatrzaskiwały, tak jakby były zbyt luźno nabite.
Poniżej porównanie rozmiaru LL i ChB:
Reasumując: do zalet zaliczam nietypowe wszycie gumki i fajny PUL w kieszonce, wkład chłonny też wart jest uwagi. Nie było przecieków. Wady – krótkie skrzydełka!!! i niedbale nabite napki.
TETRA BAMBUSOWA
Tetrę bambusową oceniam bardzo dobrze. Jest mięciutka, jedwabista, ma gęsty splot i świetnie chłonie. Jestem ciekawa, jak bardzo się skurczy. Nie zmierzyłam jej niestety przed pierwszym praniem, ale po pierwszym i drugim praniu mierzyła tyle samo: 63x73cm.

Odpowiedz z cytatem

Sara 28.04.2012 

, choć muszę powiedzieć, że schnie szybciej niż AIO BG organiczne.
Patryk (2004),
Oliwka (2010), 

Obecnie posiadane chinki nie dają rady, natomiast kieszonka LL była sucha, nie pachniało moczem, spokojnie jeszcze mogłaby zostać na pupie. W czasie dnia też sprawdziła się dobrze, wkład zmoczony w połowie. 1,5-2h. 

pul mięciutki... kolor nawet fajny choć bez szału dla chłopca...
2016