-
Chustoholiczka
no mam i marsupi i bondolino i wlasciwie obydwa sa dobre pod innymi wzgledami.
Marsupi jest zdecydowanie ciensze (lepsze na lato). System rzepów nie uciska kregoslupa dziecka (no bo jak ma pasek materialu uciskac, ktory jest na dzecku "polozony", a nie owiniety i zawiazany). Niestety starczy na niedlugo, bo panel nie jest szeroki). Ja sie boje, ze moja 2.5 miesieczna Lidka, jak nie przestanie gwaltownie rosnac, to mi zaraz z niego "wyjdzie".
Bondolino strczy na pewno na dluzej, bo panel ma troche rozszerzany (dopinane po boku takie pateczki), ale jest mocno wypelniane na ramionach i na panelu, co znacznie zwieksza jego nosnosc zapewne (teraz Li i tak lekka to we wszystkim sie dobrze nosi), ale na upaly to massakra. No i zdecydowanie ładnejsze
, bo marsupi (zwlaszcza w ciemnych kolorach) to z takim pancerzykiem sie kojarzy 
Bondo ma tez lepszy kapturek dla wiekszego dziecka, bo w Marsupi to tylko podwyzszany panel. W dodatku w Bondo jest taki ekstra myk ze sznurkami do kaptura. Jak sie na plecach nosi (co w BTW w marsupi nie przejdzie raczej, chyba, ze wam ktos rzepy zapnie) to ten kapturek mozna pocianac tymi sznyrkami na glowke dziecka bez zadnych akrobacji (kazde nosidlo z kapturem powinno tak miec!).
Obydwa ustrojstwa nie maja klamerek, wiec nie ma meczacego dopasowywania na innych noszacych. Sa dopasowywane systemem rzepów w pasie. Bondolino gorne pasy jak w MT ma, a marsupi gorne zapinane na rzep na plecach dziecka ( a jak ktos ma maly rozmiar nosidla, a sam jest wiekszy to te pasy nawet nie dojda do kregoslupa, tylko boki same na zapiecie sie zalapia).
Wszystko jasne, czy cos mam przełozyc z mojego na polski? 
A odpowiadajac na pytanie zadane w temacie - ja te nosidla potzrebuje tylko i wylacznie dlatego, ze sie duzo przemieszczam samochodem i po wyjsciu z niego szkoda mi chust,z eby nimi wycierac parkingi. Jakbym miala takie piekne gradacje jak ty to jeszcze bardziej by mi bylo szkoda
Ostatnio edytowane przez Jasnie Pani :) ; 10-06-2010 o 08:21
Uprawnienia umieszczania postów