Trafiłam całkiem przypadkowo na to forum i jestem pod ogromnym wrażeniem EC! Do tego stopnia, że... mimo wielu prób nie umiałam dziś w nocy zasnąć...
No to może coś niecoś o sobie napiszę5 tygodni temu przyszła na świat moja pierwsza pociecha - córeczka. Zaraz po powrocie ze szpitala pełna zapału zaczęłam używać tetrowych pieluszek... Skonczylo się na tym, że owszem tetra jest w ruchu ale tylko w domu i tylko w dzień... W nocy i poza domem, jak się nie trudno domyślić, te okropne jednorazówki... No i codziennie idzie pralka prania od małej, zawsze kilka sztuk ubrań i bardzo często także prześcieradło wrzucam razem z pieluchami.
Zaczęłam już powoli wątpić, czy to ma jakikolwiek sens, a jeszcze oliwy do ognia dolewa moja mama, twierdząc, że to wcale nie jest tańsze, a poza tym pieluchy jednorazowe to "wybawienie" dla kobiety.
A dziś dowiedziałam się, że jest jednak jeszcze inna alternatywa!
Drodzy Forumowicze, chciałabym bardzo prosić Was o jakieś konkretne wskazówki, jak zacząć "wychowanie bezpieluszkowe", może jakiś ebook albo strona internetowa?
Aha, długo zastanawiałam się, gdzie możnaby umieścić ten post i nie znalazłam odpowiedniego miejsca w istniejących tematach, dlatego proszę o ewentualne przeniesienie go, jeśli uznacie, że jest taka potrzeba.
Pozdrawiam
pełna optymizmu Młoda Mama![]()