-
A powiedz mi Wilmo, jaki wiążesz węzeł? Polecam płaski - nie luzuje się w trakcie użytkowania
I jeszcze warto sam węzeł porządnie podociągać, bo jeśli na początku zaciśniesz go zbyt luźno, to po kilku minutach noszenia zaciśnie się sam, ale nie od tej strony, co trzeba -> powstają luzy w motaniu. Ja zawsze dociągam węzeł tak samo, jak wcześniej wiązanie na dziecku - kawałek po kawałku.
A wiązanie nieporównywalnie lepsze od pierwszego 
Może przy samej główce mogłoby być mocniej? Znaczy górna krawędź dociągnięta jest mocno, ale tuż pod nią masz nieco luźniejszą część szmaty - da się tego łatwo uniknąć, jeśli przy dociąganiu chusty nie łapiesz za samą krawędź, ale bierzesz w dłoń więcej materiału od góry.
Zapomniałabym dodać, ale jeszcze raz spojrzałam na fotki 
Będzie Ci o wiele wygodniej, jeśli już po zawiązaniu chusty, odciągniesz poły z szyi trochę dalej na ramiona. Lepiej rozkłada się ciężar dziecka. I warto po zamotaniu i zawiązaniu sięgnąć ręką do tyłu i ten krzyż, który jest na plecach, ściągnąć trochę niżej. To dla Twojej wygody, szczególnie przy troszeczkę cięższym dziecku 
Czy ja w ogóle zrozumiale piszę?
Ostatnio edytowane przez Meta ; 17-06-2010 o 20:51
-
Chustonówka
Tak tak, wszystko rozumiem.
Węzeł płaski to kolejny punkt na liście do nauczenia. Taki normalny jest niewygodny i rzeczywiście chyba się nie sprawdza przy dociąganiu.
Z chustą przy główce własnie mam dylemat, jak mocno mam ją naciągnąć. Bo przecież inaczej jak dziecko ma główkę na bok, a inaczej jak patrzy na wprost. Jak mocno mam dziecko przycisnąć żeby było dobrze?
Co do ramion, to moje są dosyć wąskie i szczupłe. Jak chustę tam rozszerzę to mi spada. Może to kwestia umiejętności ale tak próbowałam i nie było dobrze. Ciągle miałam wrażenie, że jest za luźno.
-
Uprawnienia umieszczania postów