pasy chusty nie idą w dołach podkolankowych dziecka, na to też musisz zwrócić uwagę.
a ile miesięcy ma Twoje dziecko?
pasy chusty nie idą w dołach podkolankowych dziecka, na to też musisz zwrócić uwagę.
a ile miesięcy ma Twoje dziecko?
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
na drugim zdjęciu widać, że coś dziwnego dzieje się z chustą na wysokości Twoich żeber, czy ona przypadkiem nie jest skręcona? zwróć na to uwagę, bo skręcona chusta wrzyna się i praktycznie uniemożliwia prawidłowe dociągnięcie.
tak jak Meta pisała - 1/3 chusty powinna być zrolowana pod karczkiem, 1/3 równiutko rozłożona na plecach i 1/3 pod pupą, w formie "majtek", tj. wsuwasz materiał pod pupę dziecka na tyle głęboko, żeby znalazł się między wami. przy takich "majtkach" nóżki automatycznie ustawią się do żabki.
i jeszcze jeden trik dla lepszego dociągnięcia. gdy już wstępnie chustę dociągniesz na tyle, że nie musisz dziecka podtrzymywać rękoma, chwyć "szelki" jednocześnie na wysokości uszu dziecka, unieś po skosie w górę i ciągnij, kręcąc pupą. zobaczysz ile miałaś jeszcze luzów. dopiero potem puszczasz je pod kolankami i wiążesz.
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
IMO kwestia poprawienia żaby i bardziej równomiernego naciągnięcia góry chusty (żeby cała górna część kręgosłupa była równie mocno naciągnięta). Co do wałeczka to się nie wypowiadam, ale powiedzmy że nie jestem jego fanką.
Adriana, moje dziecko ma 2,5 miesiąca.
Z tym wałeczkiem na karku to go robiłam ale najwidoczniej ze zbyt małej ilości materiału. Nie wiedziałam że tam musi być zrolowana aż 1/3 chusty. I mam problemy z dociąganiem (m.in. dlatego, że moje dziecię nie znosi motania i wierzga, pręży się, odpycha a ja tylko patrzę, żeby jej nie upuścić). Przyzwyczaiłam się do elastyka i teraz mi niezbyt wychodzi.
Postaram się wprowadzić Wasze rady w życie i pokażę zdjęcie to zweryfikowania.
Dzięki!
Ostatnio edytowane przez Wilma ; 09-06-2010 o 09:14