Pokaż wyniki od 1 do 20 z 168

Wątek: >>> LATO <<< Jak ubierać? W czym nosić? //połączone

Mieszany widok

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

A parasol przeciwsłoneczny to gdzie się kupuje? I w ogóle to czy zwykły przeciwdeszczowy sie nie nadaje?

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    A parasol przeciwsłoneczny to gdzie się kupuje? I w ogóle to czy zwykły przeciwdeszczowy sie nie nadaje?
    uzywalam tez zwyklego, cien tez daje tylko przeciwsloneczny chroni jeszcze przed promieniami UV,

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja mam nadzieje ze mi sie sprawdzi moje cienkie jak firanka indio...
    wczoraj za to zamotałam młodego w ellaroo i było dobrze (nie spociliśmy sie mimo szybkiego marszu do przedszkola)
    tylko juz troszkę w ramionach czułam ze niosę ciężarek
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar rosass
    Miejscowość
    Góry izerskie

Domyślnie

pocic sie w kazdej chuscie bedziemy nawet cienkiej przy upalach tak juz jest.
    Cale zeszle wakacje przechodzilam z w roznych chustach, ja zawsze bylam mokra,
    nosilam w 2x bo przewiew jako taki jest, Kangurka nie opanowalam jeszcze wtedy
    Gaje smarowalam Tanno Hermal lotio, taki puder(talk) w zawiesinie i nie miala potowek
    no oczywiscie krem z filtrem 50 cieniutkie body lub bluzeczka z krotkim rekawem , lub rampers, Kapelusz,
    a przy baaardzo mocnym sloncu staralam sie nie wychodzic lub oslanialam ja cala, nuzki polami chusty
    jak zasypiala kladlam miedzy nas chusteczke materialowa( taka co kiedys do smarkania byly)
    GAJENKA-23.12.08
    Certyfikowany Doradca noszenia ClauWi®

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za patenty... i odrobinę realizmu wiem, że w największy upał to i bez chusty ciepło, ale w chuście (ekstra warstwa) wcale nie lepiej... myślałam o zapasowej koszulce (na zmianę dla mnie, i o czymś na przebranie dla Tośki).... parasolka- fajny pomysł
    co do chust- biorę maruyamę i żakardowego didka- więc raczej cienkie i przewiewne, milusie w dotyku (przy gołej skórze dziecia niezwykle istotne!)- moja faworytka to maru motamy kieszonkę, kangurka (pierwsze próby, po przeczytaniu postów na forum... dzięki anqa za instruktarz ) i przymierzamy się do plecaczka (psychicznie...) może weźmiemy kółkową i spróbujemy się z nią zaprzyjaźnić
    i cóż, chyba trzeba mieć nadzieję, że będzie ciepło, ale bez przesady
    p.s. ktoś może będzie w okolicach Jantara (koło Stegny)? Wyruszamy 14.06, wracamy 28 juhuhuhu!!!!
    Ostatnio edytowane przez Olban ; 07-06-2010 o 15:46

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olban Zobacz posta
    co dop.s. ktoś może będzie w okolicach Jantara (koło Stegny)? Wyruszamy 14.06, wracamy 28 juhuhuhu!!!!
    ja bede w domku do konca czerwca a Stegnie

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

ja tez sie przeprosiłam z wózkiem ale i odkryłam kółkową. I teraz jeden spacer w kółkowej, drugi w wózku.
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sroka Zobacz posta
    ja bede w domku do konca czerwca a Stegnie
    to może jakieś spotkanko chustowo-nadmorskie? dam namiary na komórkę na prw
    p.s. wiem, już wiem- ten świat jest taaaaaaaki mały kurczy się czy co?

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

My tegoroczne "lato" zaczęliśmy z bawełnianym MT. Jak bardzo gorąco to młoda w samej pieluszce a ja bawełnianą koszulkę. Jak się robi za gorąco to się trochę odwiązuję i wietrzymy

ChustoTata Awatar Rafcz
    Miejscowość
    Pruszcz Gd.

Domyślnie

W temacie chust na lato nie wypowiem się bo jestem początkujący ale jeśli mowa o mokrej koszulce to zdecydowanie nad bawełną góruje odzież "oddychająca"(termoaktywna). Jest tego masa (materiałów i firm) i różnym osobą różne lepiej pasują ale różnica jest naprawdę odczuwalna. Mniej się pocimy bo skóra lepiej oddycha a i wilgoć jest lepiej odprowadzana. Sam materiał też szybciej schnie co przekłada się na komfort noszenia. Jakby co to mogę rozwinąć temat.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Rafcz, poproszę o szczegóły i może jakieś linki???

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

my na razie przeprosiliśmy się z wózkiem troszkę
    ale to bardziej dlatego, że ja na upały wrażliwa jestem
    za to dziś już fajny wiatr wieje więc pewnie się znów zamotamy...

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafcz Zobacz posta
    W temacie chust na lato nie wypowiem się bo jestem początkujący ale jeśli mowa o mokrej koszulce to zdecydowanie nad bawełną góruje odzież "oddychająca"(termoaktywna). Jest tego masa (materiałów i firm) i różnym osobą różne lepiej pasują ale różnica jest naprawdę odczuwalna. Mniej się pocimy bo skóra lepiej oddycha a i wilgoć jest lepiej odprowadzana. Sam materiał też szybciej schnie co przekłada się na komfort noszenia. Jakby co to mogę rozwinąć temat.
    ogólnie ciuchy oddychajace sa super ale pod chuste sie nie sprawdzaja (przynajmniej moja koszulka sie nie sprawdziła) brzuch mój i młodego - mokre. - jednak to ciało do ciala...do spania pod łepek miedzy mnie a niego tetra sie sprawdza...
    w mt - przynajmniej plecy mam suche
    kółkowa jest ok - zawsze biorę pod wózek (jak na zakupy idę)- tylko w kółkowej jednak długo nie ponoszę.
    w zasadzie to wózek mógłby byc z takniny oddychającej - wtedy mody by sie tak nie pocił...hm...powinno sie podsunąć taki pomysł...
    a moze chusta kółkowa oddychająca? - taka na upały tylko
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    do spania pod łepek miedzy mnie a niego tetra sie sprawdza...
    dokładnie
    Młody tak ostatnio chce sypiać w domu w chuście, bo w sypialni mamy duchotę i 29 st. a salon z klimą, więc tylko tam daje radę.
    spacery odpuściliśmy w tym tyg....chustowe, wózkowe, jakiekolwiek.
    niby 2X bardziej przewiewne, ale mnie te 2 warstwy chusty jakos przerażają...
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Chusteryczka Awatar atelka

Domyślnie

z ciekawości zakupiłam takową, ciekawe czy się rzeczywiście sprawdzi bo dziś byłyśmy obie mokre
    Aś, Julek '08 i Alik '11

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

ja też nabyłam drogą kupna i sprawdzę na wyjeździe...

Chustodinozaur
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

po wczorajszym marszu stwierdzam,że wolę być spocona z dzieciem w chuście niż spocona z dzieciem na ręku i pchać jeszcze wózek- kawał drogi go musiałam nieść
    więc niech mnie ktoś zaczepi na ulicy i zapyta czy nie jest mu za gorąco
    ugryzę
    od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18

Doradca Noszenia ClauWi®

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

No a powiedzcie jak w takie upały ma się idea autorki "W głebi kontinuum" by nosić dziecko cały czas? Ja sobie tego nie wyobrażam. Kika dni temu w totalnym upale miałam Martę w chuście i do tego pchałam wózek z Hanią, plecak ciężki wiszący na wóżku i szłysmy godzinę piechotą do mojej mamy, z jednej góry na drugą. Myślałam, ze nie przeżyję- jeśli po spacerze zgodnie z kontinuum miałaby się nie odwiązać tylko dalej nosić Martę, naprawdę źle by się to skończyło.
    No i słońce, już nawet nie o to chodzi, ze się pocimy, ale w wóżku jakoś można dziecku zorganizować cień, nakryć, osłonić itd, a w chuście? Jak jesteśmy na pełnym słońcu, a ręce zajęte i nie mogą trzymać parasolki???? ta kwestia mnie męczy....

Hania (02.10.2008)
    Marta(03.12.2009)
    Ludwik (16 10.2013)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów