Pokaż wyniki od 1 do 20 z 168

Wątek: >>> LATO <<< Jak ubierać? W czym nosić? //połączone

Mieszany widok

Chustomanka Awatar madziuchna23
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

hej
    Dużo (podobno) zależy od samej chusty, są cieńkie dobre na lato i grube na zimę, poza tym podobno niektóre dodatki do chust (jedwab, bambus) sprawiają, że chusta jest delikatniejsza i lepsza na upały
    Do tego dochodzi kwestia wiązania, im mniej warst chusty tym lżej, i tak np. kangurek w tym przypadku wydawałby się idealny, albo kółkowa chusta
    I dziecka też nie trzeba specjalnie ubierać, bodzik i starczy

to co Ci napisałąm to dla mnie teoria bo poczytałąm, ja w zeszłe lato nosiłam w kieszonce i bb i się nie pociłam a mąż to nawet w chopku sobie chwalił a dziecko potówek nie miało czli było dobrze
    pozdrawiam pewnie się ekspertki wypowiedzą
    Małgosia 23.07.2004
    Piotruś 22.01.2009
    Michasia 26.10.2010
    Matylda 27.03.2012

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Prawda jest taka, że w upały jest za gorąco we wszystkim i żadne domieszki tego nie zmienią...
    W tamtym roku nosiłam Lenę w Perle natkowej, było nam w tym bambusie o wiele przewiewniej, niż w Leo, którego motałam w jeszcze wcześniejsze lato, ALE kiedy żar się leje z nieba, wtedy po prostu się nie przeskoczy tego grzania. Ja się nauczyłam na takie upały zakładać wyłącznie bawełniane koszulki i zawsze nosić w torbie zapasową dla siebie i zapasowy komplet dla Leny - bo po odmontowaniu z pleców zawsze dosłownie pływałyśmy Sprawdzałam nawet, czy w wózku nie byłoby Lenie lepiej, ale nie było - miała spocone plecy i w dodatku protestowała przeciw jechaniu.
    Ach zapomniałabym - w lnianej kółkowej byłyśmy najmniej spocone

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

w tym roku zaliczyłam juz wielkie gigantyczne upały. Nosiłąm małą w jedwabnych motylkach i... i nieżle było, młoda nie miała potówek a to już coś. Ważne by odmotane dziecię jak najczęściej było no i jak wyżej napisały - koszulka na wszelki wypadek.

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Też myślę, że rodzaj chusty i wiązania ma znaczenie, ale jak upał a ciało do ciała to i tak się spocimy. Dobra metoda - odmotać co jakiś czas. I chyba na plecach lepiej, bo z przodu to jeszcze się dmucha na dziecko, oddech się jakby zatrzymuje trochę i wraca - tak sobie wymyśliłam.

Chusteryczka Awatar marcy
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

A nie boicie się czasami ja dzieć malutki, że go takiego spoconego zawieje po rozmotaniu? Bo my zawsze mokrzy, a jak wieje to trochę mi go szkoda po rozmotaniu...

ulala.v
    Guest

Domyślnie

pewnie są bardziej i mniej przewiewne chusty ale po ostatnim weekendzie stwierdzam, że cudów nie ma, czym bym nas nie obmotała, to może i na plecach Hanka będzie miała "przewiewność" ale brzuch, gdzie jest przytulona do mnie i tak ma mokry i tak

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

ze szczerego serca polecam PARASOL PRZECIWSLONECZNY ! najlepiej taki z filtrem UV. Zeszle lato bez parasola sie nie ruszalam bo sie balam o mala coby sie nie przegrzala albo jakiegos udaru nie dostala od przeslonecznienia. Pod parasolem cien i chlodek pierwsza klasa

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

no jasne tak samo myslalam w niedziele ze w upal razem to obie udaru cieplnego dostaniemy
    wrzucilam mala do wozka czyt gondola i wyciagnelam z mokra glowa i pleckami a miala samo body
    latem nie ma cudow
    mozee spacerowki sa przewiewniejsze

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

W każdej chuście i wiązaniu jest ciepło. Mi najlepiej nosi się na plecach, w trakcie noszenia nie czuję tak bardzo ciepła, choć po wyjęciu Lidki z chusty plecy mam spocone (a ona brzuch oczywiście)

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów