kangurek fajny tez tu jest
http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja
kangurek fajny tez tu jest
http://www.chustomania.pl/online/chu...rek_instrukcja
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Na pewno przydadzą się ubranka na zmianę, bo jednak ciało styka się z ciałem i łatwo jest się bardzo spocić.
Mam ponad miesiecznego malucha i tkanego hoppa. Mala nosze w chuscie juz prawie miesiac ale jeszcze nie wychodzilam jak byly upaly..a dzisiaj jest upal i musze wyjsc z mala..jak mam ja ubrac?? samo body na ramaczkach czy z krotkim wystarczy? a na nozki skarpetki??
Mam jeszcze chuste Moby Wrap ale to elastyk i byloby jej jeszcze cieplej..
Pewnie ten moj hopp to nie jest zbyt cienki ale jak na razie nic innego nie mam..
doradzcie cos..
Jak jest gorąco to ja ubieram tak jak piszesz: body i skarpetki![]()
Adam 2009
Alicja 2011
Wystarczy body i cieniutkie skarpetki
I koniecznie czapeczka na głowe zeby słoneczko nie grzało![]()
Dobre kobiety dziekuje)
Jak maz wroci ze starsza corcia ze szpitala to zrobimy jakies foty i sie pochwale![]()
goska@ no racja że i czapka obowiązkowo!
regi no to czekamy na fotki![]()
Adam 2009
Alicja 2011
My "ubieramy" dużo kremu z filtremi w upały nie nosimy skarpetasków, tylko gołe syrki dyndają nam z chusty. Oczywiście pod chuste bodziak z krótkim rękawkiem ale najczęściej rampaski. A zamiast czapeczki najelpszy jest kapelusik, żeby trochę cienia rzucal na buźkę.
Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13
Sama bluzeczka i kapelusz na głowę. Oraz dużo kremu z filtrem. Mi zostaje długi ogon i jak noszę w kieszonce to tym ogonem ewentualnie zakrywam nóżki![]()
Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)
mi jest z małym za gorąco w chuście, nawet jak jest 20 stopni ;(
Frankowi zreztą też za ciepło![]()
Genius has side effects.
![]()
Pieluszka.
Ew. pieluszka i bluzeczka.
I tyle![]()
tak siedze i myśle zakochałam sie w wełnianej chuście a i kaszmirek jest mi bliski jak wełna sprawujesie latem bo na teraz jest cudna
mam też jedwab ale kocham moją wełenke
jak wełna latem sie zachowa-czy mam szuka c czegos z inną domieszką jaką poza jedwabiemi pytanie które wiązania na lato?? kangurek-zacząc ćwiczyć czy wzasadzie jest w nim tak samo ciepło jak w kieszonce , z plecaków to opanowałyśmy-zadnego c wiczymy rosty i kieszonke
jak mniej grzeje na bioddrze ale długo nieda sie noić na biodrze to jak z tym letnim noszeniem
Żona Damiana. Matka Róży
(28.10.2009), Anieli
(1.03.2011) i Łucji
13.06.2013
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Mam te same dylematy ( no nie mam wełenkipoczekam na odpowiedzi razem z Tobą
![]()
Kangurek jest bardziej na pewno przewiewnymy chodziliśmy po domu w kieszonce i mała miała zawsze trochę spoconą główkę w miejscu '' przytulenia'' poza tym cała była zgrzana, a w kangurku problem zupełnie zniknął, przez to, że po bokach jednak jest ''wentylcja'' chyba i nie grzeją dodatkowe pasy materiału. Jest przyjemniej i chodniej w kangurku.
Wełna działa jak izolator - zimą izoluje od zimna, latem od upału
Oczywiście ciało przytulone do ciała zawsze będzie grzać i na miejscu styku będziemy się pocić - rozwiązaniem jest np.wkładanie pieluchy tetrowej pod główkę dziecka.
I powertujcie trochę wątków w "chustwaniu" wstecz, jest dużo na temat noszenia latem![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl