Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Byłam na wycieczce!

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

jak bylam sama, tzn zanim poznalam drugiego meza, to conajmniej trzy lata z rzedu jezdzilam sama z corka nad morze, zazwyczaj na tydzien.
    Zawsze bralam kuszetke, bo bezpiecznie i spalam z mala. Ale ona juz byla w wersji chodzacej, takze wozek odpadal, pamietam jednak, ze nad samym morzem czasem mi go brakowalo, bo musialam ja nosic, jak chcialam gdzies dalej sie wybrac cos zwiedzic.

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Ależ ja się też załatwiałam Nela stała obok, ja ją trzymałam za rączkę a sama wisiałam tyłkiem nad kibelkiem (bo nie siadam w pociągu na tych ustrojstwach) A w miejskich kibelkach to i tak miałam młodą na plecach, więc swobodnie siusiałam z nią
    Ostatnio edytowane przez Olik ; 03-06-2010 o 08:54

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja napisałam że sobie nie wyobrażam z dwójka -bo i w domu z nimi zostac cały dzień to jest hardcore...
    po prostu kto nie zna Damiana - nie bedzie wiedział o co chodzi...
    w każdym razie określenie "zywy" to jest najłagodniej jak tylko można....
    wczoraj z nim byłam w CZD - podróż autobusem (Maciuś został z babcią) - masakra ledwo go mogłam utrzymać w miejscu - kopał ludzi (niechcacy oczywiscie)
    kilka razy o mało nie wpadł pod samochód itd...w pociągu było by strasznie.
    o toalecie zapomnieć chyba bym mogła - macka nie postawię (jeszcze nie siedzi nawet)
    a Damiana żadną siłą nie utrzymam w kabinie....
    nie mówiąc juz o bagazy który bym musiała zabrac (kilka ciuchów na zmiane dla siebie damian i Macka (maciek wciąz ulewa, Damian czyms sie zaleje na bank a moze i kogoś) puszkę mleka, termos, kanapki ...chyba plecak ze stelazem...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

No muszę powiedzieć, że taki kawał drogi z dzieckiem to jednak nie byle co My połowę tej trasy robimy jakieś 5 razy do roku, tam i z powrotem (jednak dziadkom też się wnuczka należy) Wózka do pociągu niet, bo i miejsca brak, i rąk. Młoda na plecy, a ogromna waliza do ręki. Teraz już chodząca, więc z toaletą nie ma problemu. A jak jeszcze nie chodziła, to wiązałam ją na brzuchu i sama skorzystać mogłam. Ale bądźmy szczerzy, wersal to nie jest, więc starałam się "trzymać" do końca podróży.
    Mimo wszystko gratuluję odwagi, bo czasem na niezłe przypadki można trafić

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ha! trzeba będzie potrenować przewijanie na stojaka
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

No rewelacja!!! Brawo dziewczęta!!! Super się czyta takie posty, znaczy, że z dzieckiem można wszystko skoro z Gdyni do Krakowa da radę Gratuluję odwagi, ja bym się chyba z Antim nie odważyła, ale to wybitnie ruchliwe i gadatliwe dziecko

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Podziwiam i zazdraszczam - i wycieczki do Krakowa (dawno nie byłam i się stęskniłam), i odwagi, i w ogóle

Chustomanka Awatar ann007
    Miejscowość
    okolice Olsztyna

Domyślnie

Chylę czoła przed pokonaną odległością! Bo ja bym sobie wcześniej wysnuła w myśli widok mojego dziecięcia ryczącego wniebogłosy przez, np. 2 h., bo zasnąć nie może w nowym miejscu I do tego szczęśliwi współpasażerowie
    Podziawiam, dziewczyny, podziwiam. I może się zainspiruję...?
    Ania mama Krzysia (2003), Anielki (2005), Jadzi (2009) oraz Faustyny (2012)

http://szuflanndia.blogspot.com

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja do rodziców jeżdziłam 3 razy pociągiem z Lodzi do Sz-na a ostatni raz to byłam już w ciąży z kolejnym przewijanie na stojaco lub na siedzeniach, ludzie przeważnie uprzejmie na ten moment ustępowali mi miejsca ale zawsze byłam podróżą umęczona. teraz z dwójką sobie nie wyobrażam, choć chcę z nimi polecieć samolotem do Włoch, ale to o wiele krócej no i stewardessy pomagają.

Uprawnienia umieszczania postów