suszarka jest genialna
mój małż nie cierpi wywieszać prania, ani nie lubi potykać się o rozwieszone pranie - więc nie musiałam długo przekonywać
suszarka jest genialna
mój małż nie cierpi wywieszać prania, ani nie lubi potykać się o rozwieszone pranie - więc nie musiałam długo przekonywać
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
O tak, suszarka to i moje marzenie. Wnerwiają mnie te wynalazki do wieszania, te rurki i pręciki, które się urywają, brzęczą i nigdy nie dają się cicho i porządnie złożyć, zabrane miejsce w domu, szczególnie zimą, ale i deszczową wiosną, latem i jesienią.
ja mam dokładnie tą pralkę o której piszesz od dwóch miesięcy. U nas działa super i fakt, ze pranie dłużej utrzymuje zapach niż po starej pralce ( czy do 60 dni to nie wiem, bo ciuchy dzieci szybciej się piorą od nowa![]()
co do nanotechnologii to na razie jestem na tak![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
zainteresowalam sie tematem i znalazlam jeszcze to:
"Die Samsung Waschmaschine Bereits im Oktober 2006 hat der BUND bei der Einführung von Waschmaschinen mit der Bezeichnung Silver Nano Health System® der Firma Samsung auf die nicht geklärten Risiken hingewiesen. Es handelt sich hier zwar – im Widerspruch zur Bezeichnung Silver Nano Health System – nicht mit um Nanotechnologie, aber dennoch werden toxische Silberionen in großer Menge in das Waschwasser gegeben. Die Waschmaschine enthält immerhin zehn Gramm Silber, das
über einen Zeitraum von 15 Jahren in das Wasser abgegeben wird. Nach Angaben von Samsung entspricht dies einer Silberfreisetzung von 2,75 Milligramm pro Waschgang. Da mit dem Gebrauch der Waschmaschine kontinuierlich Silber in die Umwelt und in das gewaschene Gewebe abgegeben wird, sind ökologische und gesundheitliche Folgen nicht auszuschließen. Der Hersteller wurde aufgefordert, das Produkt umgehend vom Markt zu nehmen. In Schweden hatte das Unternehmen die Waschmaschine aufgrund des Drucks von Verbraucherorganisationen und Wasserwirtschaftsverbänden temporär vom Markt nehmen müssen."
"Samsung pralka. Juz w październiku 2006 r. Bund przy wprowadzeniu na rynek przez Samsung ® pralki o nazwie Silver Nano Health System, zwarcal uwage na niewyjasnione ryzyka. To prawda - wbrew nazwie Silver Nano Health System - nie mamy tu do czynienia z nanotechnologia, ale mimo to sa wydalane duze ilosci toksycznych jonow srebra do wody. Pralka zawiera nie mniej niż dziesięć gramów srebra, które wydziela się przez okres 15 lat do wody. Według Samsung, oznacza to uwolnienie 2,75 miligramów srebra na cylk prania. Jako ze przy uzytkowaniu maszyny stale uwalnia sie srebro do środowiska naturalnego i pranych materialow nie mozna wykluczyc konsekwencji dla zdrowia i środowiska. Producent został poproszony o natychmiastowe wycofanie produktu z rynku. W Szwecji, z powodu nacisków ze strony organizacji konsumenckich i organizacji zarzadu wod firma wycofala tymczasowo produkt z rynku."
łaaa wgryze sie w temat wieczorową porą, zaniepokoiło mnie samo istnienie linków antysrebro
aczkolwiek daleka jestem od eko ortodoksji i generalnie przesadzania w każdą stronę TOTEŻ nie przy każdym praniu stosuje opcję nano- tylko przy pieluchach
ale ale przecztam bankowooo