Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 35 z 35

Wątek: Nocnikowe sprawy, prosze o pomoc

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    moj siedzi na nocniku ale co z tego, pilnuje go cały dzien i spuszcze na moment z oka a on w tym czasie kupe walnie
    Olapio, weź no sobie po prostu notuj kiedy robi te qpki i przyczaj się w tej porze

Po drugie, piszesz że WIDZISZ oznaki qpkowe to spróbuj Małego wtedy posadzic na nocnik. I nie stresuj się, ze Małego zestresujesz Bij brawo, chwal jak się już uda to wyrobi sobie pozytywne skojarzenia.

I po trzecie, spróbuj w ogóle

Edit: i nie nastawiaj się na 100% skuteczność.
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chusteryczka Awatar maa821
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja sadzam jak sie napina - najczesciej juz wtedy robi, ale udaje sie ze kupa laduje w nocniku. Nie zawsze mi sie udaje, ale nie ma co sie zrazac...
    Jaś - 16.X.2009

Domyślnie

Sprawa wygląda tak ze jesdzcze nigdy nie złapałam Michała kupy do nocnika. Normalnie jestem złą matka ale nie potrafie. Nie wiem kiedy?
    Wiem, człowiekowi przychodzą do głowy takie pomysły, że skoro nie wie, kiedy WŁASNE dziecko robi kupę, to jest nie tak dobrą mamą. Bo przecież WSZYSTKIE INNE wiedzą, znaczy lepsze są Nie myśl tak, masz po prostu dziecko, które słabo sygnalizuje. Nie Ty jedna, uwierz mi .

Cytat Zamieszczone przez claribell Zobacz posta
    My też nie umiemy kupy złapać. Młody robi to tak dyskretnie, że z reguły dopiero po zapaszku można poznać, że coś się wydarzyło - praktycznie żadnego napinania, czasem tylko jakieś delikatne stęknięcie. Do tego w ogóle mu kupa w pieluszce nie przeszkadza - jak nie zauważymy, to może z nią latać radosny jak skowronek (nie odparza się w ogóle). Ja nie wiem, jak my się w takiej sytuacji odpieluchujemy.
    Dopóki Hektora nie odpieluchowałam (wiek 2 lata 2 mies.) to nie złapałam chyba ani jednej jego kupy, choć część siusków się udawało. Całe zeszłe lato (od wieku 1r. 4mies.) latał często bez majtek, wtedy było widać, że on kupę robi dosłownie w biegu, kiedyś mu "wyleciała" jak ganiał po tarasie, a on był całkowicie zaskoczony, że coś go od tyłu zaatakowało
    Olapio, rozumiem, że raczej Cię nie pocieszy perspektywa nie złapania kupy przez kolejne 1,5 roku, ale chcę tylko, zebyś wiedziała, że tak bywa, bo są dzieci, po których tego nie widać. I może Ci się nie udać nawet wtedy, gdy zastosujesz wszelkie dobre rady od Dziewczyn (Hektor wysadzany w przewidywanym czasie kupy nigdy nic nie zrobił, potrafił wtedy przetrzymać do wieczora). Nie przejmuj się, z pewnością nie jest to wyznacznikiem bycia złą mamą .
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

zroooooooooooooooooooobił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Adam 2009
    Alicja 2011

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

No! Braaaawo! Przedstaw nam Waszą historię
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja wysadzam, jak widzę,ze się napina - czasem nie zdążę a czasem tylko zacznie w pieluszce a kończy w nocniku.

Czasem też kiedy słyszę bąki. Mały jak robi kupy to często jest to pojedzeniu gł. zupki lub deserkow owocowy. Kilka minut po posiłku staram się go wysadzić i to się sprawdza.

Zdarza się,że nie przyuważę właściwego momentu.

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Gratulacje!

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pomidore Zobacz posta
    No! Braaaawo! Przedstaw nam Waszą historię
    hehe
    no to było to tak ze siedział sobie jakby niby nic czyli jak zwykle
    nagle puscił bąka i zrobił dziwną minę, no to ja polecialam po nocnik, sciagnęłam pieluche, posadziłam na nocniku, poczekalismy z 5 minut grzebiąc razem w skrzyni pirata (skrzynia z zabawkami) no i wyszło
    normalnie nowa jakosc zycia, zero rozmazanej kupy na udach, posladach i pieluszce

dzieki dziewczyny, zmobilizowałyście mnie

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    byle więcej kup w nocniku

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

hehe
    no to było to tak ze siedział sobie jakby niby nic czyli jak zwykle
    nagle puscił bąka i zrobił dziwną minę, no to ja polecialam po nocnik, sciagnęłam pieluche, posadziłam na nocniku, poczekalismy z 5 minut grzebiąc razem w skrzyni pirata (skrzynia z zabawkami) no i wyszło
    normalnie nowa jakosc zycia, zero rozmazanej kupy na udach, posladach i pieluszce

dzieki dziewczyny, zmobilizowałyście mnie
    No to pierwsze koty za ploty . WIELKIE GRATKI !!!
    U nas odkąd nocnik zawitał w naszych skromnych progach (jakieś 2 m-ce) nie przepuściliśmy żadnej kupie tyle że mamy łatwiej bo jest 1 na 3 dni
    Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

A mi dziś się udało złapać do kibelka trochę sików. Cudem jakimś. Lena miała dobry humor akurat i jakoś dała się potrzymać (ja okrakiem przodem do deski).
    Niestety mam wrażenie, że przeszkodziłam jej w popołudniowej kupie, bo jak zaczęła puszczać bączki to ją na wc a ona się wściekła. Przed chwilą znowu, bo już coś się jakby napinała. Rozwyła się strasznie i tyle tego. Nie wiem o co chodzi. Nocnik, nakładka, trzymanie z tuleniem (choć ona tego nie bardzo lubi), zabawianie - nic, tylko się pręży i płacze, strasznie płacze.
    Zazdroszczę braku tej rozmazanej kupy
    Będę próbować, ale boję się, że ona tylko się zraża.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja dzis chodziłam za małym cały dzien i nie było kupy ale wieczorem nagle puscił ostrzegawczego bączka wiec posadziłam na nocnik i znowu zrobił!!!

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Odpuszczam. Lena drze się zawsze jak ją biorę na nocnik, wc. Właśnie po obiadku jakieś bączki i ją wzięłam a ona w ryk. To postawiłam na podłodze w łazience, dywanik odsunęłam i czekam z nocnikiem za nią i... sruuu. Trochę trafiła rozrzutem do nocnika, trochę na kafelki a później ją wsadziłam do wanny i tam jeszcze kleks. Ona po prostu chyba lubi na stojącą. Na razie się poddaję

Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

A jednak nie odpuszczam
    Lena jak ma dobry humor to posiedzi chwilę przed bajką na nocniku. Wczoraj nawet udało się kupę złapać. Supperrr!!!
    A jaka zdziwiona była.

Uprawnienia umieszczania postów