Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Dzieć mi skacze w chuście-wyjąć rączki?

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie Dzieć mi skacze w chuście-wyjąć rączki?

Temat pewnie był, ja nie znalazłam

Chusta zamotana tak jak zawsze (czyli b.dobrze dociągnięta) a Asia mi skacze. Ma od paru dni takiego fiołka na skakanie, ale zawsze spokój w chuście. A dziś całą godzinę przeskakała w 2x aż w końcu się wkurzyła i zaczęła mnie szczypać i próbować chyba wyskoczyć z chusty. Wymotałam, nakarmiłam i już do chusty nie wróciła.

I nie wiem czy to czas na wyjęcie może raczek z chusty? A może to po prostu normalny etap w rozwoju? Przeczekać?
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

A siedzi już? Bo jak siedzi to możesz wyjąć ale jeśli nie to przeczekaj.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Podpinam się pod wątek - moja też tak wiecznie robi....wyjęcie rączek czasem pomaga, ale ja nie lubie jej nosić z rękami na wierzchu, bo ona wtedy tak się wygina że mam wrażenie że wyleci...

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja też wtedy podskakuję
    jak popodskakujemy razem, to potem jest spokój (nalezy jeszcze robic odgłos konia- paszczą )

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Moje dziecko (obecnie 15 miesięcy) skacze tak jak sie nudzi, np. jak za długo siedzimy w kolejce czy w autobusie. Ręce ma wyjete, odgina się czasem mocno do tyłu, skacze niezależnie od tego.

Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Siedzi, ale sama nie siada jeszcze.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    Moje dziecko (obecnie 15 miesięcy) skacze tak jak sie nudzi, np. jak za długo siedzimy w kolejce czy w autobusie. Ręce ma wyjete, odgina się czasem mocno do tyłu, skacze niezależnie od tego.
    To dokładnie jak moja....A nie martwisz się że się przegnie za mocno i coś sobie uszkodzi....? bo moja tak mocno się wygina że aż strach

Guest
    Guest

Domyślnie

ja nie wyciąglam dopóki sama niesiadła
    wydaje mi sie to noramlne bo przecież zdobywac i poznawać chuściochy chcą

a co do skakaniato mi dziś dziś w plecaku z krzyżem skakał - toż to byliśmy widokiem

Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Silver ubawiłam się po pachy

OT: Baryłka zdradź mi gdzie spacerujecie to zapoluję

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anqa Zobacz posta
    To dokładnie jak moja....A nie martwisz się że się przegnie za mocno i coś sobie uszkodzi....? bo moja tak mocno się wygina że aż strach

jak się za mocno odgina to przytulam do siebie i zagaduję, zwykle działa i przestaje się odginać. Do tego jakieś podskoki moje, pokaże zawsze coś fajnego, ciekawego, jak się uspokoi i nie skacze to poprawiam chustę, w sensie że naciągam na plecach dziecka, żeby była wyżej (to też troszkę utrudnia odginianie).

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

mój skacze jak śpiący jest lub jak stoję bez bujania zbyt długo, albo jak się nudzi. rączki wyjmuje rzadko (najczęściej jedna tylko) ale jak się odgina to chowam z powrotem i zajmuje czymś...
    aha jak chce żebym poskakała lub go pobujała mocniej to tez skacze i sie śmieje, a jak śpiący to skacze i "śpiewa"
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    jak się za mocno odgina to przytulam do siebie i zagaduję, zwykle działa i przestaje się odginać. Do tego jakieś podskoki moje, pokaże zawsze coś fajnego, ciekawego, jak się uspokoi i nie skacze to poprawiam chustę, w sensie że naciągam na plecach dziecka, żeby była wyżej (to też troszkę utrudnia odginianie).
    no ale ciężko przytulić jak na plecach siedzi......a ja tylko tak nosze (95% przypadków)
    Też zwykle zagaduje, podskakuje i jakoś się udaję....ale wole jednak jak ręce ma zapakowane

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anqa Zobacz posta
    no ale ciężko przytulić jak na plecach siedzi......a ja tylko tak nosze (95% przypadków)
    Też zwykle zagaduje, podskakuje i jakoś się udaję....ale wole jednak jak ręce ma zapakowane
    No fakt, na plecach ciężko A ja moje dziecko ciągle z przodu noszę, sporo jeździmy komunikacją miejską i nie wyobrażam sobie inaczej.

Uprawnienia umieszczania postów