Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: pomocy!!! Uczulenie? odparzenie?

Widok wątkowy

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie pomocy!!! Uczulenie? odparzenie?

od półtora miesiąca jesteśmy tylko na wielo. Czasami zdarzeło się że nad siusiakiem Ignas mial takie czerwone kropeczki, czasem cos na pupie. Generalnie kupiłam mydło marsylskie, zaczęłam zasypywać mąką ziemniaczaną. Było w miarę, aż do dziś. Dziś pupa odparzona że ho ho, a nad siusiakiem i w miejscu gdzie się kończy na górze pieluszka masa czerwonych kropek, plama jak przy oparzeniu
    Cały dzień to wietrzyliśmy, to zmienialiśmy pieluchę co pół godziny, a teraz na noc posmarowałam grubo sudocremem, dałam papierek taki co później prać można i założyłam AIO pszczółkę.

Żal mi go strasznie. Nie wiem co robie nie tak?
    Piorę z dodatkowym płukaniem, 60 stopni, do prania daję łyżkę jelpa, łyżkę bio d.
    W dzień przewijamy sie średnio co 2-3 h, z tymże, dziś miał pieluche cztery, bo zasnął w aucie i niestety spał długo. W nocy nie zmieniamy, bo moje dziecko przy tym takie histerie urządza, że masakra (wiem, bo raz próbowałam), a że nam bambusowe formowanki jakoś wytrzymują to odpuściłam.

Co mogę dodać? Chyba idą zęby, siki śmierdzą przeokrutnie. Kupki nie było, dzienna wylądowała w toalecie więc nie leżał w niej nawet minuty.

Zawsze ma mikropolar/ polar przy pupie, bo jak założyłam samego bambusa to wprawdzie mu nie przeszkadzało, ale pupa czerwona była.
    Co robić????

Edit: zastanawiałam się, może ja mu za ciasno te pieluszki zapinam? Czy to może być powód?
    Ostatnio edytowane przez MonikaK ; 30-05-2010 o 19:50
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Uprawnienia umieszczania postów