Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 44

Wątek: Wreszcie zadał to ważne pytanie!

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie Wreszcie zadał to ważne pytanie!

Nie chodzi o pytanie "czy wyjdziesz za mnie", ale równie istotne "ile te chusty kosztują? 100 zł?" no i co miałam odpowiedzieć? Ze czasem i tysiąc? Musze dbac o jego zdrowie, mamy małe dziecko... Wiec odpowiedziałam nieee, no tak czasem ze 200 zł bo splot skośnokrzyzowy itd. Kiwnął z uznaniem ze fakt, no musi aż tyle kosztować. Jak sie kiedyś dowie ile kasy lezy na jednej z półek w garderobie to...
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

He, he, he! Mój niestety wie... Czasem przeklinam dzień, kiedy chciałam mieć wspólne konto

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Przyznanie sie było dosc bolesne, to fakt! Ale dotyczy to nie tylko chust!
    Wczoraj zlałam się potem jak moja tesciowa dostała paczkę z zamowionymi przeze mnie pieluchami wielorazowymi.Pewnie chciala dostac zawału jak spojrzała na rachunek....

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Mój jest bankowcem więc muszę nieźle kluczyć między kontami bankowymi. Póki co nie zorientował się że w zeszłym miesiącu wydałam 500 zł na pieluchy (bo chust nie kupuję)... a zarabiam 900, więc nie powiem że mnie stać na takie szaleństwa

Chusteryczka

Domyślnie

ała...
    ja zawsze obiecuję, że coś sprzedam. i czasem sprzedaję... ale ja w sumie nie lubię kolekcjonować za dużo rzeczy, więc ten stos też nie jest jakiś mega

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

he he he

Chusteryczka

Domyślnie

Czytam i tylko mam gorącą nadzieję, że to wątek z przymrużeniem oka.

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

dla mojego meza wszystko kosztuje 50 zl mamy taka umowe, ze jesli stwierdze, ze lepiej, zeby nie znal realnej wartosci to mowie 50 zl i jest ok - nie wnika ale wartosc chust akurat zna hehhe
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chusteryczka Awatar reni
    Miejscowość
    Lodz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amparo Zobacz posta
    Czytam i tylko mam gorącą nadzieję, że to wątek z przymrużeniem oka.
    a dlaczego myślisz że to z przymrużeniem oka???

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mój narazie się dopytuje ila mam swoich
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

To się kojarzy z koleżanka z pracy, która nie oświecała męża co do cen perfum...

Mój niestety stety orientuję się co do cen perfum i chust częściowo tez. I pyta kiedy część z nich posprzedaję....

A ja się zastanawiam jaką chustę/nosidło kupić

Chustofanka Awatar sylabelle
    Miejscowość
    Poznań/Luboń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    Jak sie kiedyś dowie ile kasy lezy na jednej z półek w garderobie to...
    ... to mu powiedz, że noszenie w chuście to hobby/sport/ dziedzina z przyszłością i jako zapobiegliwa i przedsiębiorcza nie-żona już teraz postanowiłaś poczynić pewne inwestycje, co by w przyszłości wysprzedać się z niektórych "okazów" ze sporym zyskiem Niektórzy grają na giełdzie, inni inwestują w nieruchomości, a ty w chusty
    Julka (VII 2009), Kornelia (V 2013), Konstanty (IX 2014)

Mój blog szydełkowy: sylabelle.blogspot.com
    FB: https://www.facebook.com/sylabellesylabelle

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

u nas nie ma sytuacji, ze mowie mezowi, ze cos kosztowalo mniej, albo ze wydaje nagle tyle a tyle, czasem sobie zartujemy, ale tak serio, to zawsze jest konsultacja i info. Moze w sytuacji, gdybysmy byli faktycznie zamozni, nie liczylibysmy tak grosza, ale liczymy bo takie jest zycie. Ale przy tym liczymy na siebie a to juz duzo

Chustomanka Awatar lindgren
    Miejscowość
    z Poznania

Domyślnie

to ja mam podobnie jak Amparo - zdziwiłam się tym wątkiem trochę, bo ja sobie nie wyobrażam ukrywania takich rzeczy.
    no ale ok, to ja sobie nie wyobrażam, dla mnie to byłoby jakieś mało poważne i uczciwe traktowanie siebie nawzajem, w moim małżeństwie nie mogłoby tak być. ale jesli ktoś tak chce i umie i czuje się z tym dobrze, to mnie absolutnie nic do tego ;P

a problem zresztą jest mi i tak nieznany, bo nie mamy tyle kasy, żeby za bardzo na hobby wydawać, raczej kupujemy niewiele ponad to, co jest po prostu potrzebne. chusty mam dwie i mam poczucie pewnego zbytku kasę mamy wspólną, ale konta osobne. na tyle rzadko kupujemy cokolwiek poza artykułami codziennej potrzeby, że informowanie siebie nawzajem o tym, co kupujemy nie zajmuje nam zbyt dużo czasu
    "o zgodę" na wydatki rzędu do 50zł (książki potrzebne do pracy, jakieś ciuchy, jedzenie na mieście itd) siebie nawzajem raczej nie pytamy, bo uważamy się nawzajem za rozsądnych ludzi, którzy nie wydają kasy na rzeczy niepotrzebne ale informacji post factum udzielamy sobie jak najbardziej.
    a przed większym wydatkiem się konsultujemy, choćby telefonicznie - choć to zawsze i tak są zakupy po prostu potrzebne (buty czy spodnie) i tyle, więc konsultacja jest czysto formalna

ciekawa jestem, jak poukładamy sobie tę kwestię, gdy kiedyś będziemy mieć kasy na tyle, żeby nie zastanawiać się, czy posiadanie trzech par spodni/dwóch kurtek/dwóch par sandałów/dwóch chust to zbytek czy nie
    ale póki co dobrze nam tak, jak jest
    stach 12.2008, tosia 07.2010, magda 12.2013 [*], maryśka 11.2014

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

mamy wspolne jak i odrębne pieniadze. Nie załuje pieniedzy do wspolnej kasy, sfinansowałam zakup i urzadzenie mieszkania. Byłoby dla mnie sztuczne gdybym pytala sie meza czy moge kupic sobie chuste za to co mi pozostaje po wlozeniu do wspolnego worka.
    Ostatnio edytowane przez Winoroslinka ; 30-05-2010 o 17:09
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

demona
    Guest

Domyślnie

Ja reprezentuję z kolei ekstremalną wolnośc finansową, nie dyskutuję o wydatkach mniejszych niż moja pensja

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

a ja konsultuję każde większe wydatki - na pieluchy i chustę też; to raczej mój mąż zachęca mnie by coś kupić więcej, bo ja mam czasem wątpliwości; ale w końcu to on zarabia, a nie ja

Chustofanka Awatar nasteria
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    Nie chodzi o pytanie "czy wyjdziesz za mnie", ale równie istotne "ile te chusty kosztują?
    he he a ja dałam się nabrać, że to o to pierwsze pytanie chodziło, tylko dział mi się nie zgadzał

...ja tam straszę ciągle, że coś chyba kupię...taka moja strategia. jak w końcu kupię to nie zwróci uwagi

Chustofanka Awatar koza71
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Mój nie wie ile która kosztowała... nie pytał. Mniej-wiecej sie orientuje jakiego rzędu to sa kwoty.
    Nie konsultuje takich wydatków tak jak nie konsultuje zakupu nowego płaszcza czy spodni. Ja mam swoje zabaweczki on ma swoje.
    No i poza tym chuste zawsze mozna upłynnić dzisiaj zapytał ile kosztuje pielucha. Kochany jest bo nawet mu powieka nie drgneła, bo innym to zawsze oczy chca wyjsć z orbit. Kompletnie nie wiem dlaczego

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mój też orientuje się w przybliżeniu, jakie są ceny chust. Nie wnika jednak w szczegóły. Wie, że jest tam nieco zamrożonego grosza. Tyle, że u mnie jest ciągła rotacja i czasami mnie samej ciężko się połapać .

Uprawnienia umieszczania postów