Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 52

Wątek: szukam pomocy w doborze chusty tkanej :)czy moje dzicko jest antychustowe?ichyba bedzie tylko miecio

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    jestem mama w rozmiarze ok.44 i mam 10 miesieczna córke wazaca jak narzie 9 kilo.poszkuje chusty raczej miekkiej najchętniej używanej i złamanej bo podobno taka łatwien motac.szukam raczej cienkie chusty dobrej na lato ,dobrej do noszenia w róznych pozycjach ale tez takiej w której bedzie mógł nosic Młodą takze tata(spory tata) ...............lecz co do firmy firmy i rodzaju to nie mam pojęcia. prosze o podpowiedzi chetnych do pomocy
    - z rozmiarem chusty bym nie szalała, bo ja nosząc 40-42 wiążę wszystko co chę z 4.2m a przy 4,6m mam dłuuugie ogony - więc standard wystarczy.
    - jeżeli chcesz kupic używkę, to w zasadzie wszystkie są już miękkie
    - ciensze są najczęściej żakardy, czyli chusty ze wzorem - Nati motyle (z lnem), teraz nowe dmuchawce (z bambusem, a w zasadzie bambusowe z bawełną - ponoć super na lato), Didymosowe Indio i Romby, Vatanai wielorybki, Strochenwiege Leo, Girasole, Zary;
    Możesz kupić 100%bawełny, albo mieszanki (len, jedwab, bambus, wełna, kaszmir, merynos, pokrzywa ) - z reguły poprawiają nośnośc chusty, ale moga utrudniac pielęgnację, zwiększać grzanie chusty, zwiększać poślizg podczas wiązania - różne drobiazgi.

Popatrz co Ci się podoba, kolor, wzór - poszukaj podobnych rzeczy na straganie i kupuj - jak ci się nie spodoba to na 90% odsprzedasz dalej

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

nie chcę być posądzona o lobbowanie, ale naprawdę Nati na początek będzie świetna- i tania- zajrzyj na allegro!
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

to ja też patriotycznie zakrzyknę NATI!!!

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

dzieki dziewczyny ,a czy na chłopa 185 105 kilo zywej wagi zawiąże na plecach i na bzuchu(nie wiem doładnie ja sie to wiazanie nazywa)?bo Małz tez bedzie nosc

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

kangurka i plecak prosty zawiąże na 100%, na biodrze tak samo.
    czy kieszonkę i 2X to nie dam sobie nic uciąć, ale pojedynczy X też zawiąze.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

ja bym mezowi 5,20 proponowala

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

a co sądzicie o beblulu rapalu?ale chodzi o ta nowsza bo tamta starsza podobno szrtywna i cieżko sie łamała?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

a co sądzicie o beblulu rapalu?ale chodzi o ta nowsza bo tamta starsza podobno szrtywna i cieżko sie łamała?
    http://www.chusty.info/forum/showthr...-cienka-rapalu

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

meza mam w podobnych gabarytach, bez 5m nie podchodz
    i za kolezankami zgodnym churem zakrzykne -Nati!

DB PBC

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Nio dzieki ,tak czytam i czytam i litery mi juz skaczą przed oczyma i chyba ta ta nati.ale teraz czy len czy bambus czy cos tam innego i bedcze czychac na jaks okazje jak tylko bede miala kaske a to poczatku przyszlego m-ca to kupuje tylko prosze o odp,bambus?ponoc ok?

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

w dziale RECENZJE CHUST
    sa watki tylko z recenzjami warto tam zagladnac

tu np.natka z bambusem o ktorej rozmawialysmy na priv
    http://www.chusty.info/forum/showthr...18-Bambus-Nati

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janis Joplin Zobacz posta
    w dziale RECENZJE CHUST
    sa watki tylko z recenzjami warto tam zagladnac

tu np.natka z bambusem o ktorej rozmawialysmy na priv
    http://www.chusty.info/forum/showthr...18-Bambus-Nati
    szkoda ze trzeba czytac

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

raczej juz sie zdecydowałam na ta nati z bambuskiem i bede czekac i szukac okazji.dzieki za pomoc,pozdrawia Was CZYTAJĄCA

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

raczej juz sie zdecydowałam na ta nati z bambuskiem i bede czekac i szukac okazji.dzieki za pomoc,pozdrawia Was CZYTAJĄCA

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

OT Aniu zdradz mi tajemnice jak wkleic ruchomy avatarek ? obiecuje ze nie wkleje sobie takiego samego

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

musisz znaleźc taki co nie przekracza rozmiaru mozliwego do zastosowania na tym forum (normalny animowany awatar o stosunkowo małęj "wadze", wysokości i szerokosci w pikselach)

acha- i normalnie zapisujesz sobie go w gif. na swoim kompie i z niego ladujesz

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania Zobacz posta
    musisz znaleźc taki co nie przekracza rozmiaru mozliwego do zastosowania na tym forum (normalny animowany awatar o stosunkowo małęj "wadze", wysokości i szerokosci w pikselach)

acha- i normalnie zapisujesz sobie go w gif. na swoim kompie i z niego ladujesz
    wlasnie ten co znalazlam jest za duzy i nie wiem ja go zmniejszyc

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    kangurka i plecak prosty zawiąże na 100%, na biodrze tak samo.
    czy kieszonkę i 2X to nie dam sobie nic uciąć, ale pojedynczy X też zawiąze.
    2X powinien zawiązać ze standardu Nati (4,6 + skosy)
    mój mąż ma 184 cm i 98 kg wagi, a dzieć miał około roku i 11 kg wagi, jak go tatuś z przodu sobie zawiązał w 2 X właśnie

Nio dzieki ,tak czytam i czytam i litery mi juz skaczą przed oczyma i chyba ta ta nati.ale teraz czy len czy bambus czy cos tam innego i bedcze czychac na jaks okazje jak tylko bede miala kaske a to poczatku przyszlego m-ca to kupuje tylko prosze o odp,bambus?ponoc ok?
    Len trudniej się w nowej chuście wiąże, jak z lnem, to tylko porządnie złamaną.
    Na początek polecam samą bawełnę tkaną skośnokrzyżowo - najłatwiej ją będzie dociągnąć - np. pasiaki Nati, Storchenwiege, Didymos i inne.
    Żakardy zostaw sobie na później, jak już opanujesz w pełni motanie się w tkane chusty - to tak z mojego doświadczenia.

Edit:
    Co do bambusa, to pamiętaj, że jest to WISKOZA otrzmywana w procesie chemicznym z bambusa, czyli włókno sztuczne (nie mylić z syntetycznym!). Ma to to właściwości zbliżone do naturalnych włókien roślinnych (np. do bawełny), ale jest bardziej miękkie i niestety, bardziej wymagające w użytkowaniu. W praniu w zbyt wysokiej temperaturze potrafi się czasem zbiegać nawet 20-30% początkowej długości! Ja się wyleczyłam z bambusa po tym, jak się dowiedziałam, w jaki sposób to włókno się otrzymuje.
    Ostatnio edytowane przez kuneg ; 29-05-2010 o 14:37
    P.S.: Mów mi Małgorzato

Uprawnienia umieszczania postów