Pokaż wyniki od 1 do 20 z 52

Wątek: szukam pomocy w doborze chusty tkanej :)czy moje dzicko jest antychustowe?ichyba bedzie tylko miecio

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

nie chcę być posądzona o lobbowanie, ale naprawdę Nati na początek będzie świetna- i tania- zajrzyj na allegro!
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

to ja też patriotycznie zakrzyknę NATI!!!

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

dzieki dziewczyny ,a czy na chłopa 185 105 kilo zywej wagi zawiąże na plecach i na bzuchu(nie wiem doładnie ja sie to wiazanie nazywa)?bo Małz tez bedzie nosc

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

kangurka i plecak prosty zawiąże na 100%, na biodrze tak samo.
    czy kieszonkę i 2X to nie dam sobie nic uciąć, ale pojedynczy X też zawiąze.

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

ja bym mezowi 5,20 proponowala

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

a co sądzicie o beblulu rapalu?ale chodzi o ta nowsza bo tamta starsza podobno szrtywna i cieżko sie łamała?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    a co sądzicie o beblulu rapalu?ale chodzi o ta nowsza bo tamta starsza podobno szrtywna i cieżko sie łamała?
    http://www.chusty.info/forum/showthr...-cienka-rapalu

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    kangurka i plecak prosty zawiąże na 100%, na biodrze tak samo.
    czy kieszonkę i 2X to nie dam sobie nic uciąć, ale pojedynczy X też zawiąze.
    2X powinien zawiązać ze standardu Nati (4,6 + skosy)
    mój mąż ma 184 cm i 98 kg wagi, a dzieć miał około roku i 11 kg wagi, jak go tatuś z przodu sobie zawiązał w 2 X właśnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    Nio dzieki ,tak czytam i czytam i litery mi juz skaczą przed oczyma i chyba ta ta nati.ale teraz czy len czy bambus czy cos tam innego i bedcze czychac na jaks okazje jak tylko bede miala kaske a to poczatku przyszlego m-ca to kupuje tylko prosze o odp,bambus?ponoc ok?
    Len trudniej się w nowej chuście wiąże, jak z lnem, to tylko porządnie złamaną.
    Na początek polecam samą bawełnę tkaną skośnokrzyżowo - najłatwiej ją będzie dociągnąć - np. pasiaki Nati, Storchenwiege, Didymos i inne.
    Żakardy zostaw sobie na później, jak już opanujesz w pełni motanie się w tkane chusty - to tak z mojego doświadczenia.

Edit:
    Co do bambusa, to pamiętaj, że jest to WISKOZA otrzmywana w procesie chemicznym z bambusa, czyli włókno sztuczne (nie mylić z syntetycznym!). Ma to to właściwości zbliżone do naturalnych włókien roślinnych (np. do bawełny), ale jest bardziej miękkie i niestety, bardziej wymagające w użytkowaniu. W praniu w zbyt wysokiej temperaturze potrafi się czasem zbiegać nawet 20-30% początkowej długości! Ja się wyleczyłam z bambusa po tym, jak się dowiedziałam, w jaki sposób to włókno się otrzymuje.
    Ostatnio edytowane przez kuneg ; 29-05-2010 o 14:37
    P.S.: Mów mi Małgorzato

Uprawnienia umieszczania postów