nie chcę być posądzona o lobbowanie, ale naprawdę Nati na początek będzie świetna- i tania- zajrzyj na allegro!
nie chcę być posądzona o lobbowanie, ale naprawdę Nati na początek będzie świetna- i tania- zajrzyj na allegro!
Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
Małe dzieła mojej Dużej już panny
Co robią moje dwie lewe ręce
to ja też patriotycznie zakrzyknę NATI!!!
dzieki dziewczyny ,a czy na chłopa 185 105 kilo zywej wagi zawiąże na plecach i na bzuchu(nie wiem doładnie ja sie to wiazanie nazywa)?bo Małz tez bedzie nosc
kangurka i plecak prosty zawiąże na 100%, na biodrze tak samo.
czy kieszonkę i 2X to nie dam sobie nic uciąć, ale pojedynczy X też zawiąze.
a co sądzicie o beblulu rapalu?ale chodzi o ta nowsza bo tamta starsza podobno szrtywna i cieżko sie łamała?
2X powinien zawiązać ze standardu Nati (4,6 + skosy)
mój mąż ma 184 cm i 98 kg wagi, a dzieć miał około roku i 11 kg wagi, jak go tatuś z przodu sobie zawiązał w 2 X właśnie
Len trudniej się w nowej chuście wiąże, jak z lnem, to tylko porządnie złamaną.
Na początek polecam samą bawełnę tkaną skośnokrzyżowo - najłatwiej ją będzie dociągnąć - np. pasiaki Nati, Storchenwiege, Didymos i inne.
Żakardy zostaw sobie na później, jak już opanujesz w pełni motanie się w tkane chusty - to tak z mojego doświadczenia.
Edit:
Co do bambusa, to pamiętaj, że jest to WISKOZA otrzmywana w procesie chemicznym z bambusa, czyli włókno sztuczne (nie mylić z syntetycznym!). Ma to to właściwości zbliżone do naturalnych włókien roślinnych (np. do bawełny), ale jest bardziej miękkie i niestety, bardziej wymagające w użytkowaniu. W praniu w zbyt wysokiej temperaturze potrafi się czasem zbiegać nawet 20-30% początkowej długości! Ja się wyleczyłam z bambusa po tym, jak się dowiedziałam, w jaki sposób to włókno się otrzymuje.
Ostatnio edytowane przez kuneg ; 29-05-2010 o 14:37
P.S.: Mów mi Małgorzato