Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 52 z 52

Wątek: szukam pomocy w doborze chusty tkanej :)czy moje dzicko jest antychustowe?ichyba bedzie tylko miecio

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janis Joplin Zobacz posta
    wlasnie ten co znalazlam jest za duzy i nie wiem ja go zmniejszyc
    no ja tez nie umiem zmniejszac gifów, dlatego szukam gotowców

Chustonoszka Awatar malkaz
    Miejscowość
    katowice

Domyślnie

marciasone, ja tez z katowic. Jak chcesz to mogę Ci pokazać na żywo kilka moich chust, żebyś sobie dotknęła. Mam Nati, bebebelulu i girasola z tkanych. Jak coś to pisz na priv, umówimy się!

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

dziekuje Wam wszystkim za okazana chec pomocy.W sobote spotkałam znajoma i okazało sie że ma na zbyciu mt i po swojej córce i spróbowalismy i ponosilismy wczoraj kilka godzin i podoba nam sie w szczegolnie moj mąz jest zadowolony bo nauczył sie wiazac i jest zachwycony bo nawed do elastyka ja go musiałam wiązac,nawed przeboleje to ze nie mozna wiazac mt na biodrze(choc niektórzy wiąża).wiec narazie nie bedziemy kupowac chusty.dziekuje wam bardzo serdecznie i dziekuje i przepraszam za zawracanie głowy

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    dziekuje Wam wszystkim za okazana chec pomocy.W sobote spotkałam znajoma i okazało sie że ma na zbyciu mt i po swojej córce i spróbowalismy i ponosilismy wczoraj kilka godzin i podoba nam sie w szczegolnie moj mąz jest zadowolony bo nauczył sie wiazac i jest zachwycony bo nawed do elastyka ja go musiałam wiązac,nawed przeboleje to ze nie mozna wiazac mt na biodrze(choc niektórzy wiąża).wiec narazie nie bedziemy kupowac chusty.dziekuje wam bardzo serdecznie i dziekuje i przepraszam za zawracanie głowy
    MT i chusta to dwie inne bajki.
    Jednak namawiam do wypróbowania chusty. Rynek zbytu w razie czego jest
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustonówka Awatar Lialam
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Cześć dziewczyny, padlo i na mnie - kupuję chustę Proszę Was o radę co wybrać. Będzie to pierwsza chusta. Synek ma pół roczku, mam jeszcze dwulatkę ale jej nie będę chyba nosić - za duża mi się wydaje. Sama jestem wysoka i dośc postawna, wiem że mój rozmiar to 4,6, lubię odcienie niebieskiego, fioletu, różu - ale to dla dziewczynek. Chusty będę używać w domu, na dworze, na zakupach. Do tej pory udało mi się przymierzyć Zarę, Didymosa Indio, Nati Japan. Jako nowicjuszka wielkiej różnicy nie widzę Zastanawiam się nad Leo Marine/Turkus (ciekawe jakie są na żywo, czy też tak intensywne głębokie kolorki), Didek Paul, oraz Inka lub Anna. Poradźcie coś plizzz. Jak brakuje jakichś informacji, to dopiszę.

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

e, to taka nowicjuszka to juz nie jesteś jak juz tyle pomacałaś Mi kiedys tu kiedys na poczatek udzielono takich rad: jak sie na razie nie widzi różnicy to wybierz ten wzór który Ci sie spodoba. Tylko ze lepiej nic grubego bo lato! Na lato bambusy, jedwabie i in. ponoć. Ja obecnie wycofałam w upały tylko grubą zarę
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustonówka Awatar Lialam
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Uuu jedwabie drogie.... A ten żakard Paul? Na stronce piszą że na lato. Jak on nosi? Do ilu kg jest git? Aaa jeszcze myślałam o Nati motylkach.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

no i nosimy w mt te kilka miesiecy i jestesmy super zadowoleni
    jednak chusta kusila i kusi nadal
    jako ze brak funduszy chusty nadal nie kupilsmy
    z pomoca przyszla nam Fusia u użyczyla chusty,na poczatek poszedł poszedł leos a teraz mamy zakardowe indio rubinrot
    wszystko byloby ładnie pieknie gdyby moje dziecko nie bylo antychustowe,tzn z przodu z kieszonke ok da sie zamotac ale juz w plecak nie,wygina sie i prezy(w mt nie mam z tym problemu),moze jest niecierpilwe ale nie daje sie zachustowac i koniec.nawed gdy m. ja przystrzymuje to sie wierci

moje dziecko jest tylko mietkowe?
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

do noszenia na plerach przyzwyczajaliśmy się dłuuugo (kto widział nasze pierwsze wrzucanie na plecy ten wie...) - na początek zabawa w konika, potem motanie "byle jak" byleby widział, że szmata na nim jest a mama podtrzymuje, teraz się daje ładnie zamotać i dociągnać to co trzeba... Widać cierpliwosci dziecku brak a mama pewnie zestresowana że dziecko stresuje i się oboje nakręcacie...

Jak jesteście oboje z mietka zadowoleni fajnie! i bez przesady, nie ma czegoś takeigo jak wyższość chusty nad nosidłem (ups... zaraz mi się oberwie ), ma Wam być wygodnie i już!

może ruskim targiem chusto-MT ?

Najwyżej z drugim spróbujesz od urodzenia
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

no i znowu prubowalismy ale mloda ciagle sie przezy,na dodatek żeby tego bylo malo rwie mi wlosy.....i robi to ciagle i bez przerwy aż mam ochote obciac sie na zapałke bo doprowadza mnie to do szału a czasem tak mnie poszarpie ze aż mnie glowa caly dzien boli tzn skora glowy bo cale kepki wlosow wyrywa
    a i cio to takiego? http://www.youtube.com/watch?v=RCen4...eature=related bo nie wiem
    Ostatnio edytowane przez mTuśka ; 15-08-2010 o 10:32
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

nie chce mi się filmik odpalić, ale chodzi Ci o podegi? zwane też u nas pod albo podaeghi i tym podobna pisownia...
    to taki mietek ale bez dolnych pasów tzn prostokąt tylko z dwoma pasami naramiennymi które się oplata podobnie jak w mietku - tu masz trochę opinii
    jest jeszcze onbuhimo - coś jak podegi ale ma dwie szlufki po bokach i robi się z niego takie fajne siedzisko dla dziecia, przy czym ciężar jest na samych ramionach bo w pasie się nie przeplata - dla mnie bomba zwłaszcza w ciąży... tak mi się spodobało że mam nawet swoje osobiste uszyte przez Martę, muszę w końcu zrobić foty w akcji i się pochwalić nim brzuszek zniknie
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

dziekuje ci bardzo dobra kobieto
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Uprawnienia umieszczania postów