Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: słońcem po oczach

Chustofanka Awatar koza71
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie słońcem po oczach

Nadeszła (wreszcie) ładna, słoneczna pogoda a wraz z nia pojawił się problem. Słońce daje nam po gałach , z tym że z moimi jakos daje rade ale co z małym farfoclem? Macie jakies patenty? Próbowałam różności: pieluszka tetrowa na ramie i głowe dziecia- skończyło sie awantura , zasłanianie ręką co by słonce nie raziło- jesli wolne rece to ok ale jak w rekach siaty to nie da rady, chód jak rak czyli tyłem- cokolwiek niewygodne na dłuzsze dystanse, olanie sprawy też nie jest rozwiazaniem bo dzieć wije się i marudzi. No nie mam wiecej pomysłów Jak sobie z tym radzicie?

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

no właśnie - dodam że moja nie daje sobie zakładać kapeluszy ani okularów......

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

kapelusik z dużym dość miękkim rondem

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość

Domyślnie

mam 4 - żadnego nie trawi.... nawet jej sznurek nie przeszkadza - szarpie się, dusi aż wreszcie zdejmie....

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bessi Zobacz posta
    kapelusik z dużym dość miękkim rondem
    To tak jak u nas. Dziecko od zawsze do czapek przyzwyczajone. Zakładałam czapkę zawsze na dwór (odpowiednio dobraną do pogody) głównie po to by wyrobić nawyk spacer = czapka i nie mieć problemów w przyszłości. Inna sprawa, że może taki spolegliwy egzemplarz mi się trafił. Jak czapki nie wchodzą w grę to chyba tylko parasol.

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość

Domyślnie

mojej od początku próbowałam ubierać i od początku była wojna i wycie....starsza była jakoś bardziej ugodowa w tym temacie

Chustofanka
    Miejscowość
    bytom

Domyślnie

Parasolka, ale taka ładna koronkowa biała, taka romantyczna ... Kiedyś widziałam zdjęcie Hanti w taką parasolką i chustą nati kalahari - cudne było. Napewno ochroni przed słońcem i nie będzie awantury o nakrycie głowy.
    Agnieszka 24.08.2003
    Aleksandra 07.07.2007

Chusteryczka Awatar Fiona

Domyślnie

dziewczyny, używajcie wyszukiwarki
    co roku ten sam problem i nowy wątek...

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

kapelusz z dużym rondem ale dla mamy. u mnie działa.

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Moja rykiem reagowała na czapkę, do czasu aż M. znalazł na nią sposób. Wymyślił zabawę w "kapelutek". Zakładali różne rzeczy na głowę, robiąc z nich kapelutek i tak Laura słysząc słowo kapelutek zakłada na głowę to co akurat ma w dłoni. Więc teraz czapka jest kapelutkiem i nie zdejmuje!!! Tylko przypadkiem nie nazwać czapki, czapką,

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Jakoś o kapelusiku nie pomyslalam Tylko że na mojego farfocla wszystko za duze i spada z głowy A parasolka... jakos rece zawsze mi sie przydaja wiec wolałabym miec wolne.
    Spróbujemy z kapeluszem, tylko musze sie zaopatrzyc w cos co na jej głowie sie bedzie trzymac

fiona szukałam i nic nie znalazłam. Wyszukało mi sto tysiecy postów które nie maja z tematem nic wspólnego Mam wrazenie ze za kazdym razem zakładajac temat trzeba zastrzec ze sie juz szukało i nie potrafi sie znalezc, albo ze znalezione informacje sa niewystarczajace Ja naprawde wiem do czego to słuzy ale wyszukiwarka nie znalazła tego co chciałam.

Chusteryczka Awatar Fiona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koza71 Zobacz posta

fiona szukałam i nic nie znalazłam. Wyszukało mi sto tysiecy postów które nie maja z tematem nic wspólnego Mam wrazenie ze za kazdym razem zakładajac temat trzeba zastrzec ze sie juz szukało i nie potrafi sie znalezc, albo ze znalezione informacje sa niewystarczajace Ja naprawde wiem do czego to słuzy ale wyszukiwarka nie znalazła tego co chciałam.
    wystarczy trochę czasu poświęcić, opis korzystania z szukaja też jest
    http://www.chusty.info/forum/showthr...C5%82o%C5%84ce

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

kapelusz
    okulary przeciwsloneczne
    parasolka dla mamy

DB PBC

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

A tak przy okazji nadmienię tylko, że małym niemowlaczkom okulary powinno się zakładać tylko przy naprawdę ostrym słońcu bo inaczej oko nie wykształca obrony przed nim
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ha! Byłysmy na spacerku i czapeczka z takim smiesznym daszkiem sie sprawdza
    Okulary dla 3 miesiecznego dziecka to chyba nie bardzo... zaraz by to gadzina zdjeła/zgubila/połamała czy co tam jeszcze.

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Lena niby jest przyzwyczajona, że dwór=czapeczka, to ostatnio też ściągała. Ja osobiście w kapeluszu się nie widzę, zwłaszcza w dużym rondzie... A to i tak jak dziecko na plecach to się nie sprawdzi, bo będzie jej przeszkadzać - tylko z przodu chyba?
    Za czapeczką z daszkiem/kapelusikiem dla dziecka jestem jeszcze za, bo głowa od słońca też troszkę chroniona - okulary tego nie dadzą.
    IMO najlepsze rozwiązanie parasolka - chciałabym właśnie taką typową na słońce. Może można by jakoś wykorzystać tą od wózka???

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

po pierwsze uno - kolezanka Dagmara dobrze pisze, polac jej... soczku
    po drugie, kozo, sprawdz np. baby banz

DB PBC

Chustomanka Awatar sowa_m
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

z tymi okularami konsultowałam u okulisty i polecal nam tylko jak wchodzimy wysoko w góry i jest śnieg (pod tym kątem rozmawialiśmy), wtedy bezwzględnie, my mamy banzy kupione u lindy, są fajne. w dzień po prostu pilnuję, zeby w słońcu nie chodzila, kapelusze i czapki sa be

Chustoholiczka

Domyślnie

no dobra, może to co napiszę wzbudzi głęboki śmiech ale IMO może pomóc przy:
    a) pociechach, które nie znoszą czapeczek, kapeluszy, opasek z parasolką (współczuję mamie, która takim wynalazkiem dostaje po oczach) tudzież wszelkich innych nakryć głowy
    b) mamach, które nie po to noszą w chustach, żeby mieć zajęte ręce parasolkami

Ja znam dwa patenty:
    1. MAŁA (bo są różne) i GIĘTKA PO CAŁEJ DŁUGOŚCI parasolka do wózka zamontowana na chuście - osłania i mamę i maleństwo duże i małe
    2. daszek na przykład do kupienia tutaj http://bakosport.pl/katalog/deuter/p...oof-rain-cover zamontować na chuście
    3. zrobić daszek samemu: doczepić klipsy do druta giętkiego ale nie nazbyt plastycznego, materiał zszyć w takim sposób, żeby po jednej stronie powstał tunelik na drut, przyczepić do chusty (<- można szyc z kawałków po ciachnięciu chusty - wtedy jest szał totalny)

BTW: a może któraś mama szyjąca (lub firma) już to robiła? a jak nie, to proszę o pamiętanie o autorze odpowiedzi jako o pomysłodawcy w przypadku wykorzystania pomysłu w celach komercyjnych

Uprawnienia umieszczania postów