Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Ratunku. WciągnĂŞło mnie to i mam kłopot

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie Ratunku. Wciągnęło mnie to i mam kłopot

Mam w domu baaardzo ruchliwego 2 latka za którym trzeba non stop biegać i miesięczna córeczkę, która ma kłopoty z zasypianiem – usypia tylko na rekach i to po długim „lulaniu”. Bywa więc ciężko ….
    Koleżanka pożyczyła mi na 2 dni swoją chustę – i wciągnęło mnie. Chodź moje nastawienie było raczej sceptyczne – dotychczas uważałam że nie ma nic lepszego niż nosidełko Baby Bjorn – to stwierdzam iż faktycznie chusta to super sprawa!!
    Mężuś obiecał ze mi kupi ..tylko co wybrać??????? Jak otworzyłam sobie parę stron „chustowych” to przerażenie mnie ogarnęło ile jest gatunków i podgatunków chust. Bardzo chętnie bym się wgłębiła w tą wiedzę, ale przy mojej dwójce bardzo trudno mi wygospodarować czas na posiedzenie przed netem. Dlatego bardzo proszę pomóżcie.

Chustę którą miałam była to chusta elastyczna (chyba z chusta.pl) po 2 dniach doświadczeń stwierdzam iż na pewno:
    - chcę chustę wiązaną
    - w tej elastycznej mojej córci było za gorąco. Pierwsze próby oprotestowała straszliwie chyba właśnie z tego powodu. Dopiero jak się zrobiło chłodniej i dodatkowo rozebrałam ją do samej pieluszki i skarpetek to się jej spodobało.
    - nie wiem czy to kwestia niewprawnego zawiązania czy też może jakości ale w tej elastycznej po jakieś 30 minutach Mała jakoś tak „zwisała” chciałabym taką chustę gdzie się tak dziać nie będzie
    - chusta musi być bardzo przewiewna bo prawie całe wakacje spędzać będę „na powietrzu” bez możliwości chowanie się przed upałem w chłodnym mieszkaniu
    - mogę wydać max 250 zł, ale wolałabym się zmieścić w 200
    - chustę chciałabym JUZ więc musi to być coś łatwe do kupienia

No i kwestia rozmiaru. Jak patrzę na zdjęcia w Necie to wszystkie mamusie tak ślicznie w tych chustach wyglądają, ja niestety w chuście wyglądam jak baleron, ale dla wygody i możliwości dogodzenia córeczce przy jednoczesnym zapanowaniem nad synkiem zgadzam się i na bycie baleronem. Jaką potrzebuję długość chusty biorąc pod uwagę iż sama mam 110 cm w biuście a dzieci też raczej do dużych należą?

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Długośc chusty zalezy od Twojego rozmiaru ubrania.
    Jak się chcesz zmieścic w 200 zł to Nati albo Hoppendiz.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Za 217 są girasole. Poszukaj może w używanych, wyjdzie Cię taniej niż nowa a chusta już przyjdzie do Ciebie mięciutka
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petisu
    Długośc chusty zalezy od Twojego rozmiaru ubrania.
    Jak się chcesz zmieścic w 200 zł to Nati albo Hoppendiz.
    albo Rapalu

Chustofanka
    Miejscowość
    kiedys Warszawa :) teraz Melsungen...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rebelka
    Za 217 są girasole. Poszukaj może w używanych, wyjdzie Cię taniej niż nowa a chusta już przyjdzie do Ciebie mięciutka
    wlasnie to samo chcialam napisac i polecic girasola ...za 217 masz nową chustę ... uzywane kupisz taniej i napewno nie stracisz jesli cos innego ci w oko wpadnie
    JULIA - 17.03.1999
    VIKTOR- 12.11.2003
    EMMA- 15.06.2007
    MOJA BIZUTERIA ZAPRASZAM

Chustomanka
    Miejscowość
    PiastĂłw k/Wawy

Domyślnie

jeszcze Medley za 165 zł.

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

I Carry Slings (Amozonas się przechrzcił??) za 165 - 187zł.

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Tez polecam carrysling. Mam ja w kolorze "lollipop" w moim awatarku.

Moja pierwsza chusta tkana, jest ciensza od innych tkanych.
    mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustonówka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Girasole mi sie bardzo podobaja i sprzedaje je ktos z Gdanska wiec odpadaja koszty przesyłki ale to nie jest chusta elastyczna i mam watpliwosci czy
    a) bedzie dobra dla niemowlaka
    b) jako zupelnie poczatkujaca i nie majaca nikogo w poblizu ktory by mnie dobrze nauczył wiazac i dociagac dam sobie rade z ta chusta?
    Nati - nie moge znalesc info jakie t o chusty? Elastyczne?

Noszę rozmiar góry 44 lu 46 czy chusta 4,7 bedzie ok?

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

W chustach tkanych tez mozna nosic niemowlaka, ale wedlug mnie elastyczne sa fajniejsze i bardziej milusie.

Chusty nati to chusty tkane. Tu link do ich strony: http://www.sling.com.pl/
    mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Większość z nas nosi niemowlaki w chustach tkanych (nie elastycznych), na pewno będzie dobra
    Nati chust elastycznych nie ma, tylko tkane.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majao
    Girasole mi sie bardzo podobaja i sprzedaje je ktos z Gdanska wiec odpadaja koszty przesyłki ale to nie jest chusta elastyczna i mam watpliwosci czy
    a) bedzie dobra dla niemowlaka
    b) jako zupelnie poczatkujaca i nie majaca nikogo w poblizu ktory by mnie dobrze nauczył wiazac i dociagac dam sobie rade z ta chusta?
    Nati - nie moge znalesc info jakie t o chusty? Elastyczne?

Noszę rozmiar góry 44 lu 46 czy chusta 4,7 bedzie ok?
    Girasol to moja pierwsza chusta. IMO jest fajna na początek. Łatwo ją dociągnąć, jest mięciutka i fajnie otula takie maleństwo.
    Też uważam że elastyk dla najmniejszych dzieci jest świetny. Gabi jest tania i cienka i przewiewna (najcieńsza z elastyków które motałam). No i Ridibunda z Marmezem mieli ją na wakacjach i w upały też nosili i było OK. Przy takich temperaturach to maleństwu wystarczy pieluszka.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Uprawnienia umieszczania postów