Mam w domu baaardzo ruchliwego 2 latka za którym trzeba non stop biegać i miesięczna córeczkę, która ma kłopoty z zasypianiem – usypia tylko na rekach i to po długim „lulaniu”. Bywa więc ciężko ….
Koleżanka pożyczyła mi na 2 dni swoją chustę – i wciągnęło mnie. Chodź moje nastawienie było raczej sceptyczne – dotychczas uważałam że nie ma nic lepszego niż nosidełko Baby Bjorn – to stwierdzam iż faktycznie chusta to super sprawa!!
Mężuś obiecał ze mi kupi ..tylko co wybrać??????? Jak otworzyłam sobie parę stron „chustowych” to przerażenie mnie ogarnęło ile jest gatunków i podgatunków chust. Bardzo chętnie bym się wgłębiła w tą wiedzę, ale przy mojej dwójce bardzo trudno mi wygospodarować czas na posiedzenie przed netem. Dlatego bardzo proszę pomóżcie.
Chustę którą miałam była to chusta elastyczna (chyba z chusta.pl) po 2 dniach doświadczeń stwierdzam iż na pewno:
- chcę chustę wiązaną
- w tej elastycznej mojej córci było za gorąco. Pierwsze próby oprotestowała straszliwie chyba właśnie z tego powodu. Dopiero jak się zrobiło chłodniej i dodatkowo rozebrałam ją do samej pieluszki i skarpetek to się jej spodobało.
- nie wiem czy to kwestia niewprawnego zawiązania czy też może jakości ale w tej elastycznej po jakieś 30 minutach Mała jakoś tak „zwisała” chciałabym taką chustę gdzie się tak dziać nie będzie
- chusta musi być bardzo przewiewna bo prawie całe wakacje spędzać będę „na powietrzu” bez możliwości chowanie się przed upałem w chłodnym mieszkaniu
- mogę wydać max 250 zł, ale wolałabym się zmieścić w 200
- chustę chciałabym JUZ więc musi to być coś łatwe do kupienia
No i kwestia rozmiaru. Jak patrzę na zdjęcia w Necie to wszystkie mamusie tak ślicznie w tych chustach wyglądają, ja niestety w chuście wyglądam jak baleron, ale dla wygody i możliwości dogodzenia córeczce przy jednoczesnym zapanowaniem nad synkiem zgadzam się i na bycie baleronem. Jaką potrzebuję długość chusty biorąc pod uwagę iż sama mam 110 cm w biuście a dzieci też raczej do dużych należą?