Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: No to hejka :)

Mieszany widok

Chustoholiczka

Domyślnie No to hejka :)

Jakoż iż dostałam lekutką zawiejkę od "życzliwej mamy", żem się jeszcze tu nie przyturlała i nie przywitawszy się najsamprzód posty w innych działach produkuję, to żem jest i piszę.

O chustach dowiedziałam się z nie wiem skąd. Może po prostu jakoś przez przypadek, bo nie znałam nikogo kto by miał. Dawno to było. Podejrzewam, iż mogło to być tak:

Dawno dawno temu, żyła sobie Coberka, co lubiła chusty mieć w szafie. Ku rozpaczy męża swego, używała ich stale. A to zawiązała z nich bluzkę, a to spódnicę zamotała a to na głowie turban pozwijała. Chust wiele w szafie kolorowych i z różnych stron świata wisiało sobie i wisi. Używane są codziennie.
    Więc pewnikiem razu jakiego, polując na nową chusteczkę, co by sobie ją na poprawę nastroju wczesnociążowego nabyć drogą kupna, znalazła w przepastnych czeluściach Internetu informację, że chust używać można również do targania w nim potomków swoich.

Szczęście Coberki granic nie znało a rozpacz jej męża dna sięgnęła.

Ot i historia wstępna cała.

Chustę swoją zakupiwszy jeszcze przed rozwiązaniem, do szafy żem wsadziła i czekała aż Pyza moja rodzona osiągnie wiek sugerowany przez producenta, czyli ustawowe 8 tygodni. Do tego czasu targałam biedne dziecię na uapkach moich, sprawdzając fizyczne granice wyginania się w tył układu moje kostnego zwanego kręgosłupem. (Nawet nie wiedziałam, żem taka elastyczna w wygięciu - chociaż wiedza ta wzbogaciła znacznie życie moje intymne )
    Jednakże Pyza całymi dobami na mamie leżała, a mama konieczności fizjologiczne również posiadała, trza było wynaleźć rozwiązanie tymczasowe. Czyli jedną z moich chustek naplecnych przerobiłam na prowizoryczne podtrzymanko Pyzy w czasie toaletnym.

Na szczęście niecierpliwa jestem i dziecię moje w chustę wsadziwszy na kołyskę w wieku 6 tygodni, klęłam na czym świat stoi, że posłuchałam się instrukcji obsługi chusty mojej i dziecięcia nie nosiłam od pierwszych jej godzin w chuście.

Potem przyszła druga chusta (bo trzeba mieć na zmianę jak Pyza ulała na pierwszą a trochę toto schnie)... i trzecia (bo może wygodniejsza)... i czwarta (bo bardziej do bluzek pasuje)... i piąta (bo śliczna)... i szósta (bo koleżanka swoją mi oddała).. i kolejna, i kolejna... i tak ich się kilka nazbierało a obawiam się (poprawka - ja to wiem!), że na tym się nie skończy.

No i w taki sposób Coberka nadal stan swoich chust i chusteczek powiększa ale teraz przynajmniej ma pretekst i argument "A co, dziecku żałujesz?!"

Pozdrawiam wszystkie chustujące mamy a te nie chustujące podziwiam za odwagę unieszczęśliwiania dzieci swoich ale każdemu co woli

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Dzięki za poprawienie nastroju
    Witamy serdecznie!
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Witaj!

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Hehe Witaj

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

cobra, to nie bylo do Ciebie dziewczyno (o tym produkowaniu...)

witaj

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

witajcie!
    ależ historia
    i nie żałuj dziecku szmat

Chusteryczka

Domyślnie

Witaj
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania Zobacz posta
    cobra, to nie bylo do Ciebie dziewczyno (o tym produkowaniu...)

witaj
    Misnęłam coś...?

Nie, no "lekutka sugestia" trafiła mnie w ucho na lajfie ale że Pyza nieco pochorowawszy się, skrzyżowała niczym spot chustowy, plany mamusi odnośnie pisania na forum więc dorywam się w nocy zamiast spać i nadrabiam zaległe zaległości. Troszkę postów pewnie wyprodukuję, zanim zalegnę umęczon będąc na łóżku, śniąc o obiektach postów niektórych ze straganu
    Ostatnio edytowane przez Cobra ; 25-05-2010 o 02:36 Powód: poprawka umkniętego słowa - wybaczcie, późno już (a raczej wcześnie dość) ;-)

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Witaj
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

witaj

Cytat Zamieszczone przez cobra Zobacz posta
    "A co, dziecku żałujesz?!"
    he he argument pierwsza klasa

Chustomanka Awatar Jazzoo
    Miejscowość
    Sztokholm

Domyślnie

Witaj Cobra!
    Ostatnio edytowane przez Jazzoo ; 28-05-2010 o 21:49
    mama A-99, I-06, M-10 i M-12

Chustomanka Awatar dorcik81
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Jak ja lubię czytać takie posty
    witaj i pisz
    starsza 27.11.2008
    młodsza 28.12.2010
    -Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

hej, mamo Pyzy

Uprawnienia umieszczania postów