Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: No to hejka :)

Chustoholiczka

Domyślnie No to hejka :)

Jakoż iż dostałam lekutką zawiejkę od "życzliwej mamy", żem się jeszcze tu nie przyturlała i nie przywitawszy się najsamprzód posty w innych działach produkuję, to żem jest i piszę.

O chustach dowiedziałam się z nie wiem skąd. Może po prostu jakoś przez przypadek, bo nie znałam nikogo kto by miał. Dawno to było. Podejrzewam, iż mogło to być tak:

Dawno dawno temu, żyła sobie Coberka, co lubiła chusty mieć w szafie. Ku rozpaczy męża swego, używała ich stale. A to zawiązała z nich bluzkę, a to spódnicę zamotała a to na głowie turban pozwijała. Chust wiele w szafie kolorowych i z różnych stron świata wisiało sobie i wisi. Używane są codziennie.
    Więc pewnikiem razu jakiego, polując na nową chusteczkę, co by sobie ją na poprawę nastroju wczesnociążowego nabyć drogą kupna, znalazła w przepastnych czeluściach Internetu informację, że chust używać można również do targania w nim potomków swoich.

Szczęście Coberki granic nie znało a rozpacz jej męża dna sięgnęła.

Ot i historia wstępna cała.

Chustę swoją zakupiwszy jeszcze przed rozwiązaniem, do szafy żem wsadziła i czekała aż Pyza moja rodzona osiągnie wiek sugerowany przez producenta, czyli ustawowe 8 tygodni. Do tego czasu targałam biedne dziecię na uapkach moich, sprawdzając fizyczne granice wyginania się w tył układu moje kostnego zwanego kręgosłupem. (Nawet nie wiedziałam, żem taka elastyczna w wygięciu - chociaż wiedza ta wzbogaciła znacznie życie moje intymne )
    Jednakże Pyza całymi dobami na mamie leżała, a mama konieczności fizjologiczne również posiadała, trza było wynaleźć rozwiązanie tymczasowe. Czyli jedną z moich chustek naplecnych przerobiłam na prowizoryczne podtrzymanko Pyzy w czasie toaletnym.

Na szczęście niecierpliwa jestem i dziecię moje w chustę wsadziwszy na kołyskę w wieku 6 tygodni, klęłam na czym świat stoi, że posłuchałam się instrukcji obsługi chusty mojej i dziecięcia nie nosiłam od pierwszych jej godzin w chuście.

Potem przyszła druga chusta (bo trzeba mieć na zmianę jak Pyza ulała na pierwszą a trochę toto schnie)... i trzecia (bo może wygodniejsza)... i czwarta (bo bardziej do bluzek pasuje)... i piąta (bo śliczna)... i szósta (bo koleżanka swoją mi oddała).. i kolejna, i kolejna... i tak ich się kilka nazbierało a obawiam się (poprawka - ja to wiem!), że na tym się nie skończy.

No i w taki sposób Coberka nadal stan swoich chust i chusteczek powiększa ale teraz przynajmniej ma pretekst i argument "A co, dziecku żałujesz?!"

Pozdrawiam wszystkie chustujące mamy a te nie chustujące podziwiam za odwagę unieszczęśliwiania dzieci swoich ale każdemu co woli

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Dzięki za poprawienie nastroju
    Witamy serdecznie!
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Witaj!

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Hehe Witaj

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

cobra, to nie bylo do Ciebie dziewczyno (o tym produkowaniu...)

witaj

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

witajcie!
    ależ historia
    i nie żałuj dziecku szmat

Chusteryczka

Domyślnie

Witaj
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania Zobacz posta
    cobra, to nie bylo do Ciebie dziewczyno (o tym produkowaniu...)

witaj
    Misnęłam coś...?

Nie, no "lekutka sugestia" trafiła mnie w ucho na lajfie ale że Pyza nieco pochorowawszy się, skrzyżowała niczym spot chustowy, plany mamusi odnośnie pisania na forum więc dorywam się w nocy zamiast spać i nadrabiam zaległe zaległości. Troszkę postów pewnie wyprodukuję, zanim zalegnę umęczon będąc na łóżku, śniąc o obiektach postów niektórych ze straganu
    Ostatnio edytowane przez Cobra ; 25-05-2010 o 02:36 Powód: poprawka umkniętego słowa - wybaczcie, późno już (a raczej wcześnie dość) ;-)

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Witaj
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Domyślnie

Cześć Cobra, sąsiadko
    As a mother you learn what it is to be both martyr and devil. Rachel Cusk

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

witaj
    lepiej pozno niz wcale i do tego dzialu zawitac, a po takiej historii powitalnej to juz mozesz sie czuc calkowicie rozgrzeszoan
    produkuj posty dalej, fajnie sie czyta

Aga, mama Alii

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Witaj Bardzo fajne powitanie. Twoja wyliczanka powodów mania każdej kolejnej chusty bardzo mnie przekonuje by powiększyć moje zasoby chustowe
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jak ja lubię takie historie...
    Jeszcze, jeszcze, jeszcze!!!

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

no i widzisz cobra, jakie Ty fajne posty piszesz pasujesz tu do forum idealnie i jaka teraz znana jesteś - zajrzałam tu z ciekawości po przeczytaniu Twojego "innego" wątku (i sądząc po ilości odwiedzin, nie ja jedna)...i proszę, co za talent krasomówczy u koleżanki stwierdzam
    witaj, witaj i zostań z nami na dłużej!
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

witaj witaj
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

cobra, witaj! Po pewnym wątku chyba już Cię wszyscy znają (ja też tylko dlatego tu zajrzałam, że zobaczyłam Twojego nicka).

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Bardzo fajna historyjka na dzień dobry
    Witamy również

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Witaj! A niechaj narodowie wżdy postronne znają,że Cobry nie gady i chusty kochają!
    Fajnie,że dołączyłaś,a powody posiadania chust proponuję w formie ulotki dla mężów/niemężów/teściowych i innych wydrukować

Chusteryczka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

witaj

Cytat Zamieszczone przez cobra Zobacz posta
    "A co, dziecku żałujesz?!"
    he he argument pierwsza klasa

Uprawnienia umieszczania postów