Pokaż wyniki od 1 do 20 z 137

Wątek: Tetro, otulacz wełniany

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Bardzo podoba mi się pomysł z paskiem sumo, szybko się ściąga i jest bardziej przewiewnie (otulacz znajduje się w kluczowych miejscach, boki są nie zabudowane). Poza tym otulacz posiada wiadome zalety otulacza wełnianego. Niestety potwierdzam, że
    - jest za mały, szczególnie w obwodzie (na długośc może być), założony na 10kg dziecko jest bardzo ciasny, ciężko się wkłada materiał pod pasek.
    - system na guziki i haftki jest dla mnie mało wygodny, wolałabym napy (przynajmniej na pasku)
    - wkładka za duża (wystaje nawet w opcji zapięcia na pierwszy guzik)

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

dostałam go w piątek cały weekend w użyciu był i tak:
    młoda kole 9 kg- nic nie uciska nic się nie wrzyna ale:
    *wkładka faktycznie wystaje choć mi to zupełnie nie przeszkadza młodej tym bardziej nie,
    *nie lanolinowałam go i pomoczył się przy nóżce ale przecieku nie było,
    *zapięcie na haftki ... ee myślałam że więcej zachodu będzie ale zajmuje mi to tyle samo czasu co z napami a dzieć mój tak samo nie znosi ubierania nie ważne co zakładam , więc gan ce gal jakie zapięcie.
    wielki plus , gdy zmieniałam wkładkę pupa młodej sucha była nie zapocona
    (pokochałam ten otulacz )

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

A zakładałyście ten otulacz noworodkowi albo malutkiemu niemowlakowi? Jak się sprawuje? I od ilu kg?

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deidre Zobacz posta
    Bardzo podoba mi się pomysł z paskiem sumo, szybko się ściąga i jest bardziej przewiewnie (otulacz znajduje się w kluczowych miejscach, boki są nie zabudowane). Poza tym otulacz posiada wiadome zalety otulacza wełnianego. Niestety potwierdzam, że
    - jest za mały, szczególnie w obwodzie (na długośc może być), założony na 10kg dziecko jest bardzo ciasny, ciężko się wkłada materiał pod pasek.
    - system na guziki i haftki jest dla mnie mało wygodny, wolałabym napy (przynajmniej na pasku)
    - wkładka za duża (wystaje nawet w opcji zapięcia na pierwszy guzik)
    tą wkładkę można składać, albo tak podwijać na środku i nie będzie wystawać
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Ja mam od kilku dni dwa takie otulacze i jestem BARDZO zadowolona!! Madzia waży trochę ponad 5,5 kg i zapinamy się już na drugi guziczek od dołu, także myślę, że gdybym miała go wcześniej, to też by dobrze pasował, bo ładnie leży i nic nie przecieka. Przyznam też, że o niebo lepiej stosuje się go ze zwykłą tetrą niż z tymi wkładami, bo po pierwsze nie trzeba rozpinać całego otulacza, tylko rozpinam guzik i wyciągam spod pupy mokrą pieluszkę (jakby co), a z wkładem, to trzeba całość rozpinać żeby się dostać do tego patentu. No i wkład jest MEGA za duży - dla maluszka się nie nadaje w ogóle moim zdaniem. Ale ogólnie najlepszy otulacz jaki do tej pory miałam!

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Mania - składam ją ale nie lubię tego robić bo cierpi na tym zgrabność pieluszki. Moim zdaniem przynajmniej przy ustawieniu na pierwszy guzik ta wkładka powinna być bardziej dopasowana i schowana.

Chustonoszka

Domyślnie

Otulacz bardzo ładny, starannie wykonany i zgrabny. Używam z tetrą i nic nie przecieka. Wkładka faktycznie jakby za duża a pasek za krótki, zapinam najluźniej jak się da a mała waży ledwie 7.5kg ale tak sobie myślę że w razie potrzeby pasek można uszyć z dowolnego materiału i też się sprawdzi.
    Mimo wszystko polecam! łatwo wymienić wkład przy uciekającym brzdącu bo nie trzeba całej pieluszi rozpinać
    córa 2009
    syn 2011

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Wyżej pisałam na temat tego otulacza, było to w czasach kiedy moja córka nie dawała sobie założyć pieluchy w pozycji leżącej. Od kilku dni moje dziecko pozwala sobie założyć pieluchę bez wyrywania i obracania się i stwierdzam, że faktycznie pasek można założyć jeszcze niżej (na linii pachwin) i wtedy już tak nie ciśnie (chociaż dalej pozostaje na ostatniej haftce), a guzik zapinam nie pierwszy a trzeci (córka waży ok. 10kg) , więc z tym rozmiarem nie jest tak źle jak mi się wydawało na początku. Bardzo lubię ten otulacz, dodatkowo kupiłam niedawno muśliny IV i najbardziej pasuje mi właśnie w takim zestawieniu (pieluchy składam w prostokąt). Poza tym jeszcze dodam, że bardzo zgrabny jest, pupa nie robi się wielka.

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

ja nadal podtrzymuję "moją miłość" do tego wełniaka, na tyle że zanabyłam kolejny
    w weekend lanolinowania przyszedł czas, acha-kole 2 tyg trzymał bez lanolinowania (taki od nowości)
    a do środka i flanela i tetra na zmianę
    Ostatnio edytowane przez Mika ; 23-07-2010 o 12:08

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goge Zobacz posta
    Otulacz bardzo ładny, starannie wykonany i zgrabny.
    Właśnie rozpakowałam z paczki i na razie mogę wypowiedzieć się co do estetyki - tylko. No więc na zdjęciu, moim zdaniem, wyglądał na bardziej atrakcyjny. Ta czekolada raczej z beretem mi się kojarzy albo z babcinym płaszczykiem Poza tym ma wszyte czekoladową nicią cieliste haftki stanikowe i to już jest mega niefajne. Poza tym na opakowaniu brakuje informacji o dokładnej pielęgnacji - owszem, napisano żeby robić kurację lanolinową, ale jak??? tego już nie ma. Ten kto nie ma wsparcia forum z pewnością nie będzie wiedział... a ja sama muszę znowu przekopać forum żeby znaleźć przepis, bo to moja pierwsza wełna.
    A jak się używa? - to po testach
    Jasiek 11.08.2000 Marysia 21.10.2010
    http://patchworknadstawem.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar budzynskamila
    Miejscowość
    Pojezierze Drawskie

Domyślnie

Pierwszy raz już za nami i tak:
    Lanolinować na początku raczej nie trzeba , bo trzyma super.
    Mały!!! Moja dzidzia jeszcze 2 miesięcy nie ma a zapinamy na przedostatnią haftkę, a przecież jakaś mega brzuszysta nie jest. Producencie, dłuższy paseczek by się przydał!
    Formowanki wystają - w nocy chciałam zrobić test, ale zrezygnowałam. Czy ktoś próbował z formowanką tetro? Tez wystaje????
    W nocy nie widać że haftki brzydkie, ale za to żeby zapiąć, zdecydowanie trzeba się obudzić.
    Podsumowując; otulacz wełniany, więc wygrany na starcie. Te guziczki takie... retro, nawet je lubię, ale haftek już nie!... hmmm pewnie kupię jeszcze jeden
    Jasiek 11.08.2000 Marysia 21.10.2010
    http://patchworknadstawem.blogspot.com/

Uprawnienia umieszczania postów