Tetro faktycznie kuszą swoją urodą i nie wiem czy się nie skuszę
Mam pytanie trochęgdzie można kupić wełnę do samodzielnego zrobienia gatek wełnianych?
Czy w "stacjonarnych" sklepach tez jest dostępna??
Tetro faktycznie kuszą swoją urodą i nie wiem czy się nie skuszę
Mam pytanie trochęgdzie można kupić wełnę do samodzielnego zrobienia gatek wełnianych?
Czy w "stacjonarnych" sklepach tez jest dostępna??
córa 2009
syn 2011
ja jestem BARDZO zadowolona z tych otulaczy, mam dwa brazowy i blekitny super na noc szybko sie malego wysadza, w ciagu dnia ich nie uzywam, mam tylko jedna wkladke tetro, dla nas troche za gruba, dwie warstwy by nam wystarczyly, bo adas raczej nie wysiusia sie zupelnie do pieluszki przede wszystkim w nocy..
rozmiar - adas wazy okolo 10 kilogramow i rozmiarowo otulacz super, jest dosc sporo luzu wiec ponosi dluugo
Chodzi właśnie o taką w motkach, czy ktoś widział w stacjonarnym sklepie??
córa 2009
syn 2011
Bardzo podoba mi się pomysł z paskiem sumo, szybko się ściąga i jest bardziej przewiewnie (otulacz znajduje się w kluczowych miejscach, boki są nie zabudowane). Poza tym otulacz posiada wiadome zalety otulacza wełnianego. Niestety potwierdzam, że
- jest za mały, szczególnie w obwodzie (na długośc może być), założony na 10kg dziecko jest bardzo ciasny, ciężko się wkłada materiał pod pasek.
- system na guziki i haftki jest dla mnie mało wygodny, wolałabym napy (przynajmniej na pasku)
- wkładka za duża (wystaje nawet w opcji zapięcia na pierwszy guzik)
dostałam go w piątek cały weekend w użyciu był i tak:
młoda kole 9 kg- nic nie uciska nic się nie wrzyna ale:
*wkładka faktycznie wystaje choć mi to zupełnie nie przeszkadza młodej tym bardziej nie,
*nie lanolinowałam go i pomoczył się przy nóżce ale przecieku nie było,
*zapięcie na haftki ... ee myślałam że więcej zachodu będzie ale zajmuje mi to tyle samo czasu co z napami a dzieć mój tak samo nie znosi ubierania nie ważne co zakładam , więc gan ce gal jakie zapięcie.
wielki plus , gdy zmieniałam wkładkę pupa młodej sucha była nie zapocona![]()
(pokochałam ten otulacz )
A zakładałyście ten otulacz noworodkowi albo malutkiemu niemowlakowi? Jak się sprawuje? I od ilu kg?
Ja mam od kilku dni dwa takie otulacze i jestem BARDZO zadowolona!! Madzia waży trochę ponad 5,5 kg i zapinamy się już na drugi guziczek od dołu, także myślę, że gdybym miała go wcześniej, to też by dobrze pasował, bo ładnie leży i nic nie przecieka. Przyznam też, że o niebo lepiej stosuje się go ze zwykłą tetrą niż z tymi wkładami, bo po pierwsze nie trzeba rozpinać całego otulacza, tylko rozpinam guzik i wyciągam spod pupy mokrą pieluszkę (jakby co), a z wkładem, to trzeba całość rozpinać żeby się dostać do tego patentu. No i wkład jest MEGA za duży - dla maluszka się nie nadaje w ogóle moim zdaniem. Ale ogólnie najlepszy otulacz jaki do tej pory miałam!
![]()
![]()
![]()
szyję pieluszki i robię na drutach
http://ecomomandbaby.blogspot.com/
prowadzę klub dziecięcyhttp://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/
Mania - składam ją ale nie lubię tego robić bo cierpi na tym zgrabność pieluszki. Moim zdaniem przynajmniej przy ustawieniu na pierwszy guzik ta wkładka powinna być bardziej dopasowana i schowana.
Otulacz bardzo ładny, starannie wykonany i zgrabny. Używam z tetrą i nic nie przecieka. Wkładka faktycznie jakby za duża a pasek za krótki, zapinam najluźniej jak się da a mała waży ledwie 7.5kg ale tak sobie myślę że w razie potrzeby pasek można uszyć z dowolnego materiału i też się sprawdzi.
Mimo wszystko polecam! łatwo wymienić wkład przy uciekającym brzdącu bo nie trzeba całej pieluszi rozpinać![]()
córa 2009
syn 2011
Mam TETRO w kolorze gorzkiej czekolady-Mocca. Początkowo byłam niezbyt zadowolona z zakupu, za 60zł mogłam mieć np. IV Welur + jakąś wkładkę/pieluchę formowaną, teraz dostrzegam więcej jego zalet. Ogólnie nie wiem, czy nie wolałabym dołożyć 30-40zł i kupić inny wełniak.
Wady:
1)Nie podoba mi się, że taki mały, starczy do jakiś 10-11kg max, czyli nie dalej jak do roku, a nie jak obiecuja na cały okres pieluchowania. Powinien być określony jako rozmiarowy S-M.
2)Pasek strasznie ścisły, zapinałam najluźniej, a i tak moja chudzinka miala odcisk na brzuchu. Na szczęście rozciągnął się!
3) Wkładki są stanowczo za szerokie!!! i nie chłoną za dużo, trzeba zawijać-układać.
4)Z tetrą wcale nie jest tak cieniutko na pupie.
5) Nie pasuje do żadnych formowanek, nawet Tetro!
6) Ładniej wygląda na zdjęciu niż w rzeczywistości, skulkował się, zmechacił mimo starannej pielęgnacji.
Zalety:
1)Wełna jest mięciutka i delikatna
2)Super szybko schnie!!!Po wydeptaniu w ręczniku jest suchy w cieple po 1-2godz.
3)Trzyma na mur-beton, nawet nowy i nie lanolinowany!
4)Bardzo dobrze gra z prefoldami Bambino Mio małymi, głównie tylko z nimi go używam
5) Bardzo łatwo się czyści nawet z rzadkiej kupy, która wlazła w przeszycia przy nóżkach, gąbeczką najpierw spierałam i po problemie
6) Nie śmierdzi, rzadko trzeba prać, trochę wietrzyć i jest ok.
7)Można wysuszyć na grzejniku (pół godziny i już) i nic mu nie będzie
wkurza mnie ten ciasny pasekbo wciąż sie odciska. Ma ktoś na to sposób. Czy pozostaje mi liczyc tylko na to ze sie rozciągnie??
podobno trzeba doszyĆ przedłużkę do stanika
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
Właśnie doszedł do mnie otulacz tetro czekoladowy.
Boże, jaki on brzydki
Mam nadzieję,że dużo lepiej się sprawdza niż wygląda! aaa
Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.