Pokaż wyniki od 1 do 20 z 137

Wątek: Tetro, otulacz wełniany

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

Niestety po pierwszym zachwycie mam juz pewne ale...
    - po pierwsze i najważniejsze powinien byc jeszcze jeden rozmiar otulacza, bo z tego dziecko mi za 4 kilo wyrośnie, ostatnio sie zrobiłam wrogiem onesizeów
    - nie dogaduję sie z oryginalnymi wkładkami. dziecko małe, i wkładki muszę dziwnie zwijać, znacznie łatwiej zakłada się tetrę ( za pare kg pewnie wrócę do oryginalnych wkładek)
    - prany ręcznie w chłodnej wodzie, ale i tak się zmechacił

Zalety pozostają bez zmian: ładny, nieprzeciekjący, mała pupa, i elegancki

Chustonówka Awatar NiLLi

Domyślnie

Synek ma prawie 11 miesięcy i 12kg. Klusek z niego. Waga i wzrost na 97 centylu. Otulacz kupiłam i sprzedałam, bo był mały. Ledwo dopinałam na wysokość, a w pasie wydawało mi się, że małego ciśnie. Te wkładki też jakoś nie przypadły mi do gustu - za duże. Dla chłopca powinna być opcja złożenia z przodu dla zwiększenia chłonności, a tu wkładka była przypinana z tyłu i nawet jeśli bym złożyła i założyła odwrotnie to wydaje mi się, że zaczepy wkładki by synka uwierały.

Wykonanie faktycznie estetyczne.

Chustonoszka

Domyślnie

Tetro faktycznie kuszą swoją urodą i nie wiem czy się nie skuszę

Mam pytanie trochę gdzie można kupić wełnę do samodzielnego zrobienia gatek wełnianych?
    Czy w "stacjonarnych" sklepach tez jest dostępna??
    córa 2009
    syn 2011

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goge Zobacz posta

Mam pytanie trochę gdzie można kupić wełnę do samodzielnego zrobienia gatek wełnianych?
    wełną i inne materiały do samodzielnego szycia pielszek są w którymś ze sklepów z pieluszkami- nie pamiętam którym, jest w przyszpilonym wątku o sklepach z pieluszkami

Chustonoszka Awatar elizek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez goge Zobacz posta

Ale ty chcesz material welniany czy welne w motkach? Jesli w motkach to szukaj koniecznie takiej co mozna prac tylko recznie...
    Nils Fredrik 29.11.2005
    Maximilian 26.01.2010

Chustomanka Awatar moniaaa
    Miejscowość
    Islandia

Domyślnie

ja jestem BARDZO zadowolona z tych otulaczy, mam dwa brazowy i blekitny super na noc szybko sie malego wysadza, w ciagu dnia ich nie uzywam, mam tylko jedna wkladke tetro, dla nas troche za gruba, dwie warstwy by nam wystarczyly, bo adas raczej nie wysiusia sie zupelnie do pieluszki przede wszystkim w nocy..

rozmiar - adas wazy okolo 10 kilogramow i rozmiarowo otulacz super, jest dosc sporo luzu wiec ponosi dluugo

Chustonoszka

Domyślnie

Chodzi właśnie o taką w motkach, czy ktoś widział w stacjonarnym sklepie??
    córa 2009
    syn 2011

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Bardzo podoba mi się pomysł z paskiem sumo, szybko się ściąga i jest bardziej przewiewnie (otulacz znajduje się w kluczowych miejscach, boki są nie zabudowane). Poza tym otulacz posiada wiadome zalety otulacza wełnianego. Niestety potwierdzam, że
    - jest za mały, szczególnie w obwodzie (na długośc może być), założony na 10kg dziecko jest bardzo ciasny, ciężko się wkłada materiał pod pasek.
    - system na guziki i haftki jest dla mnie mało wygodny, wolałabym napy (przynajmniej na pasku)
    - wkładka za duża (wystaje nawet w opcji zapięcia na pierwszy guzik)

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

dostałam go w piątek cały weekend w użyciu był i tak:
    młoda kole 9 kg- nic nie uciska nic się nie wrzyna ale:
    *wkładka faktycznie wystaje choć mi to zupełnie nie przeszkadza młodej tym bardziej nie,
    *nie lanolinowałam go i pomoczył się przy nóżce ale przecieku nie było,
    *zapięcie na haftki ... ee myślałam że więcej zachodu będzie ale zajmuje mi to tyle samo czasu co z napami a dzieć mój tak samo nie znosi ubierania nie ważne co zakładam , więc gan ce gal jakie zapięcie.
    wielki plus , gdy zmieniałam wkładkę pupa młodej sucha była nie zapocona
    (pokochałam ten otulacz )

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

A zakładałyście ten otulacz noworodkowi albo malutkiemu niemowlakowi? Jak się sprawuje? I od ilu kg?

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deidre Zobacz posta
    Bardzo podoba mi się pomysł z paskiem sumo, szybko się ściąga i jest bardziej przewiewnie (otulacz znajduje się w kluczowych miejscach, boki są nie zabudowane). Poza tym otulacz posiada wiadome zalety otulacza wełnianego. Niestety potwierdzam, że
    - jest za mały, szczególnie w obwodzie (na długośc może być), założony na 10kg dziecko jest bardzo ciasny, ciężko się wkłada materiał pod pasek.
    - system na guziki i haftki jest dla mnie mało wygodny, wolałabym napy (przynajmniej na pasku)
    - wkładka za duża (wystaje nawet w opcji zapięcia na pierwszy guzik)
    tą wkładkę można składać, albo tak podwijać na środku i nie będzie wystawać
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Ja mam od kilku dni dwa takie otulacze i jestem BARDZO zadowolona!! Madzia waży trochę ponad 5,5 kg i zapinamy się już na drugi guziczek od dołu, także myślę, że gdybym miała go wcześniej, to też by dobrze pasował, bo ładnie leży i nic nie przecieka. Przyznam też, że o niebo lepiej stosuje się go ze zwykłą tetrą niż z tymi wkładami, bo po pierwsze nie trzeba rozpinać całego otulacza, tylko rozpinam guzik i wyciągam spod pupy mokrą pieluszkę (jakby co), a z wkładem, to trzeba całość rozpinać żeby się dostać do tego patentu. No i wkład jest MEGA za duży - dla maluszka się nie nadaje w ogóle moim zdaniem. Ale ogólnie najlepszy otulacz jaki do tej pory miałam!

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Chustonówka

Domyślnie

Mam TETRO w kolorze gorzkiej czekolady-Mocca. Początkowo byłam niezbyt zadowolona z zakupu, za 60zł mogłam mieć np. IV Welur + jakąś wkładkę/pieluchę formowaną, teraz dostrzegam więcej jego zalet. Ogólnie nie wiem, czy nie wolałabym dołożyć 30-40zł i kupić inny wełniak.
    Wady:
    1)Nie podoba mi się, że taki mały, starczy do jakiś 10-11kg max, czyli nie dalej jak do roku, a nie jak obiecuja na cały okres pieluchowania. Powinien być określony jako rozmiarowy S-M.
    2)Pasek strasznie ścisły, zapinałam najluźniej, a i tak moja chudzinka miala odcisk na brzuchu. Na szczęście rozciągnął się!
    3) Wkładki są stanowczo za szerokie!!! i nie chłoną za dużo, trzeba zawijać-układać.
    4)Z tetrą wcale nie jest tak cieniutko na pupie.
    5) Nie pasuje do żadnych formowanek, nawet Tetro!
    6) Ładniej wygląda na zdjęciu niż w rzeczywistości, skulkował się, zmechacił mimo starannej pielęgnacji.
    Zalety:
    1)Wełna jest mięciutka i delikatna
    2)Super szybko schnie!!!Po wydeptaniu w ręczniku jest suchy w cieple po 1-2godz.
    3)Trzyma na mur-beton, nawet nowy i nie lanolinowany!
    4)Bardzo dobrze gra z prefoldami Bambino Mio małymi, głównie tylko z nimi go używam
    5) Bardzo łatwo się czyści nawet z rzadkiej kupy, która wlazła w przeszycia przy nóżkach, gąbeczką najpierw spierałam i po problemie
    6) Nie śmierdzi, rzadko trzeba prać, trochę wietrzyć i jest ok.
    7)Można wysuszyć na grzejniku (pół godziny i już) i nic mu nie będzie

Chustonoszka

Domyślnie

wkurza mnie ten ciasny pasek bo wciąż sie odciska. Ma ktoś na to sposób. Czy pozostaje mi liczyc tylko na to ze sie rozciągnie??

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

podobno trzeba doszyĆ przedłużkę do stanika
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Uprawnienia umieszczania postów