dobrze, że się nie skusiłam, bo dla Miłego za mały
szkoda, bo bardzo estetyczny![]()
Otulacz używam od kilku dni. Jest bardzo milutki, zgrabny, cieniutki, ciekawe rozwiązania zapięć ale ... jest bardzo malutki. Kupiłam z myślą o odpieluchowaniu mojej 2-latki. Waży 11 kg i jest bardzo szczupła: 20 centyl wagi i 90 wzrostu. I mimo jej drobnych rozmiarów gumka wżyna się w brzuszek - zostawia odciśnięty ślad czyli nawet użycie samego paska sumo nie za bardzo się sprawdzi, bo będzie zbyt mocno ściskał w pasie. Na mojego 10-miesięczniaka nawet nie mam co próbować, bo on jest grubszy w brzuszku od Stasi![]()
Stasia 03.05.2008 , Jack 12.10.2009 , Toboma 3.07.2012
NO niestety, otulacz świetny ale rozmiar nieprzemyślany. MOże producent coś wymyśli...
Niestety po pierwszym zachwycie mam juz pewne ale...
- po pierwsze i najważniejsze powinien byc jeszcze jeden rozmiar otulacza, bo z tego dziecko mi za 4 kilo wyrośnie, ostatnio sie zrobiłam wrogiem onesizeów
- nie dogaduję sie z oryginalnymi wkładkami. dziecko małe, i wkładki muszę dziwnie zwijać, znacznie łatwiej zakłada się tetrę ( za pare kg pewnie wrócę do oryginalnych wkładek)
- prany ręcznie w chłodnej wodzie, ale i tak się zmechacił
Zalety pozostają bez zmian: ładny, nieprzeciekjący, mała pupa, i elegancki
Synek ma prawie 11 miesięcy i 12kg. Klusek z niego. Waga i wzrost na 97 centylu. Otulacz kupiłam i sprzedałam, bo był mały. Ledwo dopinałam na wysokość, a w pasie wydawało mi się, że małego ciśnie. Te wkładki też jakoś nie przypadły mi do gustu - za duże. Dla chłopca powinna być opcja złożenia z przodu dla zwiększenia chłonności, a tu wkładka była przypinana z tyłu i nawet jeśli bym złożyła i założyła odwrotnie to wydaje mi się, że zaczepy wkładki by synka uwierały.
Wykonanie faktycznie estetyczne.
Tetro faktycznie kuszą swoją urodą i nie wiem czy się nie skuszę
Mam pytanie trochęgdzie można kupić wełnę do samodzielnego zrobienia gatek wełnianych?
Czy w "stacjonarnych" sklepach tez jest dostępna??
córa 2009
syn 2011