Pokaż wyniki od 1 do 20 z 137

Wątek: Tetro, otulacz wełniany

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

mam 3 otulacze wełniane i tetro używam sporadycznie, w nocy zakładam pasek sumo z tego wełniaka, więc on ciągle w użyciu, na początku uciskał, odciskał się na pleckach, brzuszku, w trakcie użytkowania rozciągnął się i jest lepiej. Wełna w otulaczu dobrze trzyma, jeszcze nie lanolinowałam, kupy ładnie się spierają i nie wchłania "zapachu" podoba mi się krój tego otulacza, dzięki paskowi sumo jest mocno wycięty i dziecko ma swobodę w poruszaniu nóżkami co jest dla nas bardzo istotne i teraz częściej go używamy. Polecam go mieć w zestawie.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam niebieski, choć szczerze powiedziawszy, ten niebieski kolor to raczej bardziej stalowo -szary jest, taki gołębi błękit...W użytkowaniu się sprawdza, choć zgadzam się, że on raczej na mniejsze gabarytowo dzieci, nie wiem, czy dociągnie do 16 kg. Haftki mi się podobają i moim zdaniem dopinane wkładki to super pomysł, fakt, że są większe od otulacza i trzeba pokombinować z ich układaniem. Z tetrą i prefoldami tez używałam i było ok. IMO żadna formowanka się pod niego nie zmieści, nawet Tetro, bo jest wysoko wycięty. Lubiłam go bardzo w czasie upałów, teraz stosujemy troche rzadziej.

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Kupiłam go dawno i jakoś tak sobie leżał, bo nie lubię prać wełny, bo taka delikatna, no i mechaci się to to. Ale wczoraj go wyciągnęłam, bo wszystkie inne się suszą i jestem w szoku: zero przecieków (stosuję go z tetrą i wkładami z mikrofibry), pasek jest naprawdę ok i wiem, że się rozciągnie, pupa rzeczywiście trochę duża, ale dziecię moje małe jeszcze. Jestem pozytywnie zaskoczona i zadowolona.
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Domyślnie

Postanowiłam dodać co nieco od siebie bo używam tetro już 5 miesięcy odkąd córka skończyła 1 miesiąc życia (wcześniej nie używałam bo ta guma trochę za duża dla noworodka) Otulacz ten poprostu uwielbiam! Wkładam do niego tetrę zwykłą ale małą ( 70x70)
    oraz kawałek polaru( z pociętego swetra ). Nic nie przecieka i nie ściska. Właściwie to na dzień mogłabym nie mieć nic innego tylko to. Najtańsze pieluchowanie świata
    P.S. Ten pasek naprawdę się sporo rozciąga.

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

podoba mi się ten otulacz- zastanawiam się nad kupieniem.
    ale opinie o szybkim wyrastaniu są trochę zniechęcające...
    napiszcie proszę jakie wymiary ma tetro (długość i szerokość) i jaki długi jest ten pasek sumo?
    i jakim cudem ma być one size jak się z niego tak szybko wyrasta?
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kreska Zobacz posta
    napiszcie proszę jakie wymiary ma tetro (długość i szerokość) i jaki długi jest ten pasek sumo?
    i jakim cudem ma być one size jak się z niego tak szybko wyrasta?
    Wymiary są mniej więcej takie:
    Długość: ok. 24cm, po naciągnięciu ok. 42cm (rozciągnęłam maksymalnie gumkę, żeby go zmierzyć)
    Szerokość: ok. 18-20cm w najszerszym miejscu
    Długość paska sumo: ok 69cm po naciągnięciu gumy (43cm bez naciągania)

Moja panna ma 10 miesięcy w tej chwili i zakładam na najmniejszy guzik czyli na najmniejszy "rozmiar". Ona jest z tych małych
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Uprawnienia umieszczania postów