10 kilo kochanego ciężaru regularnie, a sześcioletnie 19 kilo na jego wyraźne życzenie, najczęściej wieczorem jak się mu żal zrobi, że siostrę noszę, a jego nie.
10 kilo kochanego ciężaru regularnie, a sześcioletnie 19 kilo na jego wyraźne życzenie, najczęściej wieczorem jak się mu żal zrobi, że siostrę noszę, a jego nie.
niecale 12 kg
U nas ok.12 kg czternastomiesięczne bliźniaki. Codziennie. Tylko w plecaku prostym. Prawie wyłącznie po domu, bo na spacer i tak muszę zabrać obu, więc jeździmy wózkiem.
Ostatnio edytowane przez Elayla ; 18-12-2013 o 23:46
Ekologiczne pieluszki wielorazowe z naturalnych tkanin - www.puppidiapers.com
Pieluchowy blog ekspercki.
Obecnie, coraz rzadzej, ale ok 14 kilo+ciuszki![]()
Słodkie 9 kilogramów![]()
Osiem dwieście półtorarocznego szczuplakatakże no, lekko mi się nosi.
Kalina 14.07.2012 i Beniamin 25.10.2014
Póki co regularnie, codziennie 7,5kg. Okazjonalnie 15kg![]()
11 m-cy ok 11 kg niestety z przodu... Eh ta zima ;(
06-02-2013
13 kilo![]()
Ja noszę 11kg, który dzisiaj skończył rok.
Mam same bawełniane chusty a tu wyczytałam że powinnam zaopatrzyć się w wełnę...czy faktycznie wełna lepsza dla ciężkich dzieci?
Wysłane z telefonu![]()
9,6kg od dawna tylko na plecach. Ale przylaczam sie do pyt wyzej - jakie sklady lepsze dla ciezszych dzieci? Choc to gdzies juz bylo pisane tu na forum, ale nie pamietam..
J. 27.04.13r.J. 03.04.15r.
prawie 3 latka, ponad 16 kg na plecach w Manduce na wyjazdach, na zakupy, nie codziennie
córka nadal uwielbia być noszona w Manduce, a i ja zdecydowanie bardziej wolę nosidło niż wózek![]()
Pola 2011
11 kg z hakiem. Niemalże codziennie, do tego często długodystansowo. Typowy spacer to ok. dwie godziny noszenia, ale miałam dzień, że nosiłam przez 5 godzin, może więcej. Oczywiście z krótkimi przerwami.
Zdecydowanie na plecach. Z przodu już tylko w wyjątkowych sytuacjach. Do ok. 9 kg nosiłam tylko z przodu, bo taką miałam kurtkę.
Noszę głównie w chustach, nosidła tylko na wyprawy samochodem.
Gałganka31.10.2011
Falka jaką masz chustę? Wełnianą?
Wysłane z telefonu![]()
Wełnianą też
Ale i w niektórych bawełnach noszę i w konopiach. Lnu się jakoś nie dorobiłam jeszcze.
Gałganka31.10.2011
ja nosze z przodu lub na biodrze 5,5 kg codziennie a okazjonalnie 1x w tyg na ok 2 godzinki nosze 5,5x2 czesciej na biodrach a kiedys plecy i przod
Regularnie nosiłam do około 12 kg czyli przez jakieś 1,5 roku, teraz okazjonalnie 14 kg w plecaku na dłuższe spacery.
Marysia 19.05.2011 nasza kochana majóweczka
dziś poniosłam 13 kilo w nosidle na plecach. Tyle waży moja 2,5-letnia córka. Niby tylko tam i z powrotem, ale to już nie na moje siły.
córa 2011 i synek 2014
Lepiej zapytać się i być głupim przez 5 minut, niż nie zapytać i być głupim przez całe życie